Resno vprašanje. Imamo 2 avtomobila, in starejšega nameravamo zamenjati. Jaz imam raje karavana, žena SUV. Sem bil že precej prepričan, da bomo vzeli karavana, starega 3 leta za cca 30.000 €. Sedaj se nam je pa nekoliko spremenila dinamika potovanj. Namesto vsakodnevne vožnje v službo 2 x 25 km + kakšen izlet čez vikend, naredimo poleg tega še 3 x tedensko po 200 km v vsako smer. Zato morda električen avto ne bil bil več tako slaba izbira. Razmišljamo o id.4 iz uvoza za 30.000 €.
Sedaj pa vprašanje. Ker avte ne menjam pogosto se ne želim zafrkniti, da ne bi obžaloval. Torej, ali je imeti električni avtomobil stresno, to mislim na to, da se bojite, da bo zmanjkalo baterije iz različnih vzrokov (nedelovanje ali zasedenost polnilnic, dodatna neplanirana pot, se mudi, pa baterija ni polna itd.).Ali se je potrebno ves čas ukvarjati z mislijo na baterijo in strahom, da bo šlo kaj narobe, ali postane rutina. Jaz ima še en avto na bencin, ki bi me lahko reševal par let za primer daljših poti, ampak večino časa pa bi v primeru nakupa električnega vozila, uporabljal tega, saj pokrije dnevne potrebe.
Pa še to, nimam sončne elektrarne.