Yasminelle - Smrtonosne kontracepcijske tablete?

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
Tale debata je pa naenkrat kar zamrla.

Debata se je odvijala, ampak si se ti nekam skrila, oz. si šla po ostalih forumih brskat za komentarji v tvojo prid
smirk-1.gif
Zakaj ne c/p vseh komantarjev? Aja, pa spodobi se napisati vir, ker komentarji iz "Smrklja" foruma ne vem če ravno štejejo....

In še vedno čakamo na odgovor:

Citat:
Uporabnik Mitzy pravi:

In kaj uporabljaš ti, Patsy?

tongue-1.gif

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Ne vidim nobenega razloga zakaj bi morala napisat kaj uporablja za kontracepcijo, če to ne želi. Mislim, da se to ne tiče ne alterja, ne te teme, kjer je govora o KT.

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
No, pa naj napiše da ne želi te informacije deliti z nami. Jaz sem jo lepo vprašala kakšno alternativo mi svetuje, pa še vedno nisem dobila odgovora, razen tega da naj financiram miljonsko raziskavo
frown-1.gif

In Grisbi, jaz sem od svoje ginekologinje dobila identične odgovore, kot jih je podal v tej temi Jernej. Njo tudi plačujejo za take komentarje? Eno je stroka, drugo je pa napihovanje medijev.

Citat:
Mislim, da se to ne tiče ne alterja, ne te teme , kjer je govora o KT.

Aja? Kontracepcija in KT nimata nobene zveze?
sprasujem se.gif

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Govora je o Yarina kontracepciji in o škodljivosti le-te, ne o kontracepciji na splošno. Vprašala si jo katero kontracepcijo ona uporablja, ne katero bi ti priporočila (vsaj v tem zadnjem vprašanju, vsega priznam, da nisem brala). To sta dve rezlični vprašanji. Omenila sem samo zato, ker si jo že vprašala in ni odgovorila, in mogoče ne želi izpostavljat svoje oblike kontracepcije "šakalom" na tem forumu,...Ti pa lahko jaz povem, da imaš še možnost diafragme , ker smo že zadnjič ugotovili, da jih baje ravno tako kot KT predpisujejo vsem po vrsti
grin1.gif

Pa ne se razburjat, ni bil napad nate
tongue-1.gif

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Citat:
Uporabnik Grisbi pravi:
Govora je o Yasminelle kontracepciji. Vprašala si jo katero kontracepcijo ona uporablja, ne katero bi ti priporočila (vsaj v tem zadnjem vprašanju, vsega priznam, da nisem brala ).

No, tukaj se skriva bistvo. Jaz sem jo vprašala kaj mi svetuje kot alternativo in ker nisem dobila odgovora, me je zanimalo kaj uporablja ona, ker mogoče bi pa tudi jaz uporabila to možnost.

Preberi si poste za nazaj, diafragma žal ne ustreza mojim kriterijem.

Citat:
Uporabnik Grisbi pravi:
Pa ne se razburjat, ni bil napad nate
tongue-1.gif

Ja, vem da ni bil. Ne vem zakaj si čutila potrebo to posebej poudarit?
grims-1.gif

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Pa glih predno sem te hotla citirat si tisto lubico ven brisala
hysterical-1.gif

Jah, ostane ti še možnost paziti...samo če nisi v resni vezi z neko vizijo o skupni prihodnosti ti to ne svetujem...
grin1.gif
Obstajajo pa še inekcije, samo tiste so za par let, tako da je primernost le-teh odvisna od tega, kdaj planiraš naraščaj.

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Kakšno lubico?
a040.gif

Možnost "pazit" - to je zadnja izmed možnosti, ki bi jo izbrala. In da bi se potem vsak mesec tresla, če bom dobila menstruacijo ali ne.... Ne, hvala. Aja, pa krči ostajajo.

Še kakšen predlog?

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Ja sej sem rekla,..v primeru, da bi se tresla, če bi se prijelo, ni primerna...

A tisto o inekcijah si spregledala, ali ti ne ustrezajo?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Uf, ti imaš pa dobro mnenje o stroki, ki jo farmacevtske firme vozijo po seminarjih, ji plačujejo hotele in letalske karte, dodajo žepnino in malo promo materiala. Čudno, da ni pristranska. Stroka namreč.

OFF
Sem zelo blizu nekaj slovenskim firmam in podružnicam tujih firm, ki tržijo zdravila. Kar si dovolijo nekateri naši zdravniki, je ekstremno tudi za "zelene" tuje trgovske potnike. In potem jamrajo, da so slabo plačani.
hysterical-1.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Kar si navedla, injekcija in obliž, ne bazirata na hormonih? Niso neka alternativa tabletkam, a ne.
Kondom? ja je ok, ampak če pa poči, boš pa letela po tabletke "po odnosu", če ne želiš naraščaja. Te tabletke so v bistvu močno povečana doza navadnih tabletk. Ni druge...
frown-1.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Midva (moja) sva jih jemala samo kakšno leto, zdej pa že kakšnih 5 let nič. Nima pa problemov pri menstruaciji - vidim da je to dostikrat razlog za tablete.

Pazita na plodne in neplodne dneve?
grin1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:

prijateljica je p bila izredno zadovoljan s kontracepcijskimi obliži...
Jaz tud mislim , da so obliži najboljša kontracepcija. Samo dovolj veliki morajo bit.
Tak taširok OBLIŽ prelepiš čez špranjo, pa si ziher.

Babe nehajte se kregat, lejte kakšno vreme ste nardile! Še na trgatev ne morem.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Citat:
Uporabnik Mitzy pravi:
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
Tale debata je pa naenkrat kar zamrla.

Debata se je odvijala, ampak si se ti nekam skrila, oz. si šla po ostalih forumih brskat za komentarji v tvojo prid
smirk-1.gif
Zakaj ne c/p vseh komantarjev? Aja, pa spodobi se napisati vir, ker komentarji iz "Smrklja" foruma ne vem če ravno štejejo....

In še vedno čakamo na odgovor:

Citat:
Uporabnik Mitzy pravi:

In kaj uporabljaš ti, Patsy?

tongue-1.gif

Komentarji so iz PopTV izpod enega članka. Dvomim, da bi si katera šla take stvari zmišljevat, pa četudi bi pisale na Smrklji. Zanimivo koliko je teh primerov samo pod enim člankom. Ostale komentarje lahko prebereš tukaj.
Meni se zdi fajn, da se take stvari izpostavijo: 1. punce začnejo razmišljat, da imajo tablete tudi stranske učinke 2. ginekologi začnejo bolj temeljito informirat in pregledovat uporabnice,... ne vidim nič slabega v tem.

Meni pa odgovarja tisto kar tebi ne, diafragma + ConraGel. (Happy?) Boljše kot kondomi, stranskih učinkov ni. Drugače pa vem, kdaj sem lahko tudi brez ker vem kako poteka moj ciklus in kdaj so plodni/neplodni dnevi.

Sem že sama razmišljala o hormonski kontracepciji - alternativi tablet (mirena, obroček, ipd) in sem takrat raziskovala po netu (proizvajalci, forumi, članki,...) Informacij je tolk, da se vsaka lahko iz prve roke poduči o stranskih učinkih, kar se meni zdi veliko boljše kot info od ginekologa (saj ginekolog ne uporablja teh zadev, ve samo tisto kar mu uporabnice povejo!). Tako, da ne rabiš nobenih financ za to: samo malo časa.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
stardec
grin1.gif

v bistvu je tudi aspirin dobra kontracepcija--punca ga da med stegna pa jih fejst skupaj tišči, dokler te ne mine pohota
smirk-1.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
Drugače pa vem, kdaj sem lahko tudi brez ker vem kako poteka moj ciklus in kdaj so plodni/neplodni dnevi.

Ti povem, kdaj boš zagotovo vedela, kdaj so tvoji plodni dnevi?
Ko boš hotla zanosit ... do takrat pa je vse tole še vedno samo loterija ...