http://askapatient.com/viewrating.asp?drug=21098&name=YASMIN
#
sreckica
25.09.2008, 22:11
Kar nekaj časa se že odločam, da glede KT napišem nekaj v zvezi s svojo izkušnjo. Ob enem pa še nekaj komentarjev na predhodno napisane komentarje. Zakaj sedaj naenkrat toliko žensk, ki so prebolele pljučno embolijo. Ker se je končno ena opogumila in naredila prvi korak - drugi je lažji. Zakaj ne prej - enostavno neprijetno je pisati o tem, če daš nekaj takega skozi. Tabletke niso nedolžna stvar saj so hormoni - ki naredijo določene spremembe v telesu. Če preprečijo zanositev - potem se lahko ve, da imajo po drugi strani druge močne stranske učinke. Problem teh tabletk je začetek jemanja. Ni problem koliko časa jih jemlješ. Največkrat se problem pojavi v roku pol leta po začetku jemanja. Strdek se lahko pojavi v pljučih in začne žensko dušiti. Je pa možno tudi, da se ti pojavi v nogi in nato nadaljuje pot skozi srce v pljuča. Tu je velika možnost zastajanja vode. Ljudlje smo si različni - eni jih sprejmejo brez problemov, drugi žal ne. Dejstvo je, da je ogromno žensk, ki se znajdejo zaradi njih na oddelku za žilne bolezni kliničnega centra. Nekatere dovolj zgodaj, ostale za las, nekatere žal prepozno. Ni nujno, da je razlog za pljučno embolijo ravno v tabletki, če pa nimaš prekomerne teže, slabih ven, če ne kadiš, si telesno aktiven, potem je edini razlog le še v kontr. tabletah. Vsaj takšno je mnenje strokovnjakov na tem oddelku. V vsem tem me žalosti to, da ginekologi to premalo povdarijo ženskam ki se odločajo za tablete. Dolžni bi bili povedati, kaj to pomeni in da se to dogaja. Sem prepričana da to vedo. Po preboleli pljučni emboliji je do konca življenja prepoved jemanja kakršnihkoli hormonskih tablet. In seveda nujno je jemanje tablet, ki redčijo kri, obvezne so redne kontrole, potrebno je paziti na hrano, saj določena redči kri, določena strjuje.
Jaz sem ena izmed srečkic, ki imam možnost živeti dalje.
#
Tinaa1987 25.09.2008, 21:56
Pozdravljeni,
tudi jaz sem jemala koncatrepcijske tablete in sem, novembra 2007,zbolela takrat so zdravniki ugotovili da imam pljučno emboljio in da so krive koncatrepcijske tabletke. od takrat nesmem več nikoli jemati koncatrepcijskih tabletk.
sedaj se zdravim z tabletami marivarin, katere preprečijo strdke v krvi. od tega je že 10 mesecev in moje zdravje še ni vredu.
lp
klementina
mnja
25.09.2008, 20:13
sam tko lih dons bla pr ginekologinji ne.. namreč sm jemala 3 leta tablete Yarina.. rekla sm ji da mi je skor polovica sorodnikov umrla od plučne embolije in da bi pač rada nehala z njimi tko da mi je zej dala Cerazette ki imajo sam en hormon - zj bom to probala.. edino neumno se mi je zdel to k mi je rekla zakaj pa ti men nisi pred 3 leti povedala da maš to bolezn v družini.. mislm ei?! a sm js dr. al ti.. in rekla da je zelo dobr da sm pršla ker moram nehat - po 3 letih!!.. uglavnm.. sramota.. sm pa rekla če mi lahk da saj kri pregledat mi pa reče da za to naj pa kr sama poskrbim da ona ni kriva.. hm kdo mi je pa predpisu Yarino?.. uglavnm jutr grem na lastne stoške pregledat kri.. toliko o tem.
TheRusianSpy
25.09.2008, 17:14
sicer nism prebrala clanka...ampak
tut jest sm staknila trombozo pa sm jemala LOGEST tabletke ...ne vem ce je to lih od firme odvisn...
#
ni8na
25.09.2008, 15:03
tdi jst sem imela pred enim letom pljučno embolijo ...vendar so jo hitro odkrili in se je moje stanje izboljšalo...znaki so bili pa enaki znakom bolnice v Sloveniji in tistim, ki so umrle...jemala sem pa takrat še tabletke logest..tko da sem tudi jaz takrat zamenjala tabletke in imam zdej Lindynette 30..konec je tudi mojih težav
mal za hec
#
tahud
25.09.2008, 14:48
in pol pravjo, da je ecstasy nevarn. dej dej dej...