XXI Zimske olimpijske igre, Vancouver

Bemti, a noben ne spi
grin1.gif

Saeed

Pripravnik
19. nov 2008
373
4
18
Organizacija letošnjih OI pod vsako kritiko!

Naši borki pa samo kapo dol!

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Globinsko slikanje je razkrilo, da ima Petra zlomljena štiri rebra. Že prvi pregled pa je pokazal, da ima pnevmotoraks. To pomeni, da se ji je zrak nabiral v prsnem košu, zato smo ji vstavili cevko v medrebrni prostor in je z njo šla na podelitev medalj. To se zazdravi samo in ni potrebna operacija. Rebra so zlomljena brez premika, kar je ugodno. Da se zacelijo, narava potrebuje kakšen mesec. Po tem času tudi izginejo bolečine. Dokler ima pnevmotoraks, ne sme leteti z letalom, razen če ima vstavljeno cevko. Po mojem mnenju bi bilo prav, da se to pozdravi, preden odleti v domovino,"

BlackHole

Pripravnik
23. avg 2007
764
0
16
Res je šla po najtežji poti do te medalje. Ampak, moti me pri njej način razmišljanja in vsa ta drama okrog nje. Da se ji je zgodil ta padec, se sploh ni za čudit. Po tem, ko je izpustila udeležitev otvoritve (da se lahko nemoteno pripravlja na tekmo 1 teden pozneje) kaže, kako zelo je osredotočena na eno tekmo. Glede na letošnje rezultate bi rekel, da preveč. No, potem je spustila še 10 km (to še nakako razumem). Pred tekmo so ji vsi govorili in bodrili, da bo vse v redu, ampak ne, ona je vedela, da bo imela smolo že vnaprej. In to razmišljanje jo je tudi pripeljalo do tistega padca in verjetno posledično tudi do kolajne. Tako, da se je srečno izšlo. Pobrala je vso pozornost in še kolajno. Ni pošteno govorit, da nobena druga kaj takega ne bi zmogla in da bi brez padca z lahkoto zmagala in se potem čudit kakšno dramo da američani delajo. Mi nismo nič boljši. Dejstvo je, da še nobena ni padla v tak jarek pred olimpijsko tekmo. In morda bi brez tega padca ostala celo brez kolajne, nikoli ne bomo vedeli. Drži pa zagotovo, da je bila pred tekmo očitno psihično zelo obremenjena in s tem padcem ji je ta obremenitev padla dol. Koliko so jo bolečine ovirale in koliko so prijeli painkillerji, ve samo ona. To je moj pogled na ta scenarij.
Je pa ta drama koristna mogoče za kaj drugega, recimo za vzgled in motivacijo kakšnemu drugemu našemu športniku kdaj v prihodnosti.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Globinsko slikanje je razkrilo, da ima Petra zlomljena štiri rebra. Že prvi pregled pa je pokazal, da ima pnevmotoraks. To pomeni, da se ji je zrak nabiral v prsnem košu, zato smo ji vstavili cevko v medrebrni prostor in je z njo šla na podelitev medalj. To se zazdravi samo in ni potrebna operacija. Rebra so zlomljena brez premika, kar je ugodno. Da se zacelijo, narava potrebuje kakšen mesec. Po tem času tudi izginejo bolečine. Dokler ima pnevmotoraks, ne sme leteti z letalom, razen če ima vstavljeno cevko. Po mojem mnenju bi bilo prav, da se to pozdravi, preden odleti v domovino,"

Ne me fakat. To tako boli da ni nič jasno. nevem kako je lahko stala na odru. jst sm mislu da bom umrl z uno cm široko cevjo. Nevem kako je lahko laufala s tem. Svaka čast. Zdej še bolj vem kako je trpela na tekmi...

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Tole meji že na znanstveno fantastiko. Verjetno se bo tudi medicina vprašala, kako je to možno. Imel sem dvakrat zlom reber, zato vem kakšne so te bolečine. Ne privoščim nikomur.

Bravo Petra, pa ozdravi čimprej.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Kaj ni bilo včeraj rečeno, da so jo slikali in da se ni nič polomila?

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Pred tekmo so jo pregledali le z ultrazvokom, danes je CT pokazal resnost poškodb...

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik as21 pravi:
a zakaj izgovor? zato ker so za vse njene težave vedno krivi drugi oz. vedno išče izgovore če ne doseže vrhunskega rezultata.
mal je že tečna ratala z svojim obnašanjem oz. jokcanjem.
cry12bpy.gif

Ti si en navaden kmet.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik BlackHole pravi:
Res je šla po najtežji poti do te medalje. Ampak, moti me pri njej način razmišljanja in vsa ta drama okrog nje. Da se ji je zgodil ta padec, se sploh ni za čudit. Po tem, ko je izpustila udeležitev otvoritve (da se lahko nemoteno pripravlja na tekmo 1 teden pozneje) kaže, kako zelo je osredotočena na eno tekmo. Glede na letošnje rezultate bi rekel, da preveč. No, potem je spustila še 10 km (to še nakako razumem). Pred tekmo so ji vsi govorili in bodrili, da bo vse v redu, ampak ne, ona je vedela, da bo imela smolo že vnaprej. In to razmišljanje jo je tudi pripeljalo do tistega padca in verjetno posledično tudi do kolajne. Tako, da se je srečno izšlo. Pobrala je vso pozornost in še kolajno. Ni pošteno govorit, da nobena druga kaj takega ne bi zmogla in da bi brez padca z lahkoto zmagala in se potem čudit kakšno dramo da američani delajo. Mi nismo nič boljši. Dejstvo je, da še nobena ni padla v tak jarek pred olimpijsko tekmo. In morda bi brez tega padca ostala celo brez kolajne, nikoli ne bomo vedeli. Drži pa zagotovo, da je bila pred tekmo očitno psihično zelo obremenjena in s tem padcem ji je ta obremenitev padla dol. Koliko so jo bolečine ovirale in koliko so prijeli painkillerji, ve samo ona. To je moj pogled na ta scenarij.
Je pa ta drama koristna mogoče za kaj drugega, recimo za vzgled in motivacijo kakšnemu drugemu našemu športniku kdaj v prihodnosti.

Pa kaj je z vami, ljudje? Fovšija?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Petra je neverjetna. Še mene je bolelo, ko sem jo samo gledal...
frown-1.gif

Upam, da ji ta izvenzemeljski napor ni pustil kakih trajnih posledic, razen bronaste medalje.
grin1.gif

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
... in kakšne solidne penzije. Si jo je zaslužila.

Upam, da bo šla v tožbo proti organizatorju, zaradi malomarno zaščitene proge.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Malomarno?
Nezaščitene.

Škoda ker ne delam več na AMZSju. Danes se bo sigurno pilo ta,
grin1.gif