x plač = avto

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Za nakup primarnega rabljenega avta ne dam niti pod razno več, kot 5 neto plač.
Raje imam dva ali tri rabljene avte, od katerih ima vsak svoj namen (enoprostorec za družino / majhna raketa za tuning in šport / oldtimer za dušo ), kot pa novega Golfa V TDI.

LP,

Milan

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Informativno me zanima, malo iz dolgčasa...
smile-1.gif

Približno koliko plač namenite za avto, ko avto kupujete oz. ga imate namen zamenjati?

3, 5, 10, 30?
Moja meja bi bila verjetno tam okrog 20 plač. Ampak to samo v primeru, da so uresničeni vsi drugi cilji. Da bi v avto metal kar na suho se mi pa zdi
bonk.gif
.

Pa vi?

Kako pri hudiču date 20 plač za avto, a ste prismojeni?

Za avto se daje 15-20-30% (odvisno od spola in starosti) od plače mesečno, na polog ki znasa enoali dve plači.

Polog 1000€, leasing 200€ / pet let. Prodamo vozilo po treh letih, ko je star že 4 leta (kupi se minimalno rabljeno vozilo), na
keš ali prevzem leasinga.Po tej matematiki smo za avto v treh letih zapravili sedem plač. Vi pa 20. Ko ga prodate, dobite nazaj mogoče
10 plač če ste dobri,... Vi ste keširali vnaprej, nekdo pa lahko s tem denarjem posluje tako da si pokriva leasing.

Na keš kupujejo samo reveži in slabi matematiki.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Namenil sem jih dobrih 5...

Če bi imel stanovanjski problem rešen, bi jih namenil kake 10-15... Avto od A do B me nov ne zanima, se da dobit povsem dobrga rabljenga.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Wrong,wrong, wrong, na keš kupujemo tisti, za katerega imamo(bomo) imeli kredit za materijalno dobrino, ki je na lestvici prioritet v življenju višja od avtomobila!! Lizing za avto...pa živeti pri starših in življenje brez stroškov....pravljica!
Lahko tebi!
lp

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Informativno me zanima, malo iz dolgčasa...
smile-1.gif

Približno koliko plač namenite za avto, ko avto kupujete oz. ga imate namen zamenjati?

3, 5, 10, 30?
Moja meja bi bila verjetno tam okrog 20 plač. Ampak to samo v primeru, da so uresničeni vsi drugi cilji. Da bi v avto metal kar na suho se mi pa zdi
bonk.gif
.

Pa vi?

Kako pri hudiču date 20 plač za avto, a ste prismojeni?

Za avto se daje 15-20-30% (odvisno od spola in starosti) od plače mesečno, na polog ki znasa enoali dve plači.

Polog 1000€, leasing 200€ / pet let. Prodamo vozilo po treh letih, ko je star že 4 leta (kupi se minimalno rabljeno vozilo), na
keš ali prevzem leasinga.Po tej matematiki smo za avto v treh letih zapravili sedem plač. Vi pa 20. Ko ga prodate, dobite nazaj mogoče
10 plač če ste dobri,... Vi ste keširali vnaprej, nekdo pa lahko s tem denarjem posluje tako da si pokriva leasing.

Še enkrat, samo zate!

Ampak to samo v primeru, da so uresničeni vsi drugi cilji. Da bi v avto metal kar na suho se mi pa zdi
bonk.gif
.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Tebi pa simonu: a pol jaz tudi spadam med pičkovoce (srednjih let, z lastnim stanovanjem, otroci), ker bom dal stari avvto v račun za polog in kupil novega na kredit? OK, ne bo neka grozna cifra, recimo enih 8 plač (cela vrednost avta, ne vrednost kredita) za čisto družinski avto (nič športno-prestižnega ne bo na njem), pa kredit na 3 leta (ne maram kredita, ko avto pride iz garancije), ampak vseeno?

Rogue

Pripravnik
26. avg 2009
89
0
6
Več kot 12 plač ne bi nikoli dal za avto. Itak pa ni noben problem avto met, problem ga je obdržat.

Minister

Pripravnik
21. avg 2009
418
1
16
Na oblasti
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

LOL, zakaj bi se utrujal in iskal financno institucijo, ce se mi na racunu valja pet krat vec € kot kosta nov svabo, ki ga zelim parkirat v svojo garazo

pac grem po predracun in skesiram, preprosto in enostavno

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
To je bila res bistra izjava s strani malcoma ja. Kot bi poslušal kakega kvazi zastopnika za življenjska zavarovanja ali zastopnika nekih x skladov, ki nakladajo kako je boljše dat njim $ in potem imaš čez 3 leta 2x tolko in kupiš boljši avto ter greš še na počitnice gratis. Čudno, da še sploh kdo tu hodi v službo, ko pa vsi znajo gotovino tako dobro obrniti, medtem ko odplačujejo lizinge za avto.
Ja, boljše je vse kupiti na obroke in tako plačati po 20% (in več) višji ceni, kot koristiti gotovinske popuste in razne druge bonuse pri nakupu z gotovino. Sploh stvari, ki izgubljajo na vrednosti se splača preplačati... Se ne čudim, da potem eni po 2,3 mesece na leto delajo samo za pokrivanje raznih obresti, ki jih naberejo z raznimi hitrimi krediti in lizingi. Banka ma vas rada
evil.gif

Rogue

Pripravnik
26. avg 2009
89
0
6
Mah, na obroke kupiš pralni stroj, pa teve, pa take zadeve brez obresti za do enega leta... ne mislim pa avta odplačevat 5 let pa jim neke obresti šenkovat...

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Ravno to je napaka. Kupit avto na kes, ce nameravas se stanovanje. Povej mi zakaj bi recimo predcasno odplacal avto in s tem zabil dober del pologa za flat? Ker zadeva se tako samo odmika. Bolje da avta sploh ne kupujes ali pa da ga normalno odplacujes, kes pa das v stanovanje.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
vsem; kaj je boljše imeti avto, ki si si ga kupil s šparanjem in imaše od tega trenutka 100% razpoložljiva sredstva na T.R( kar je glavni faktor pri izračunu kredita(plačilna sposobnost)) ali kredit za avto in še kredit za v tem primeru stanovanje, hišo...torej nepremičnino? Hvala za odgovor
grin1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Skratka: odkar sem kupil stanovanje, plačujem kredit zanj - toprej kake resne cifre za avto ne morem našparat (nič več, kot bi znesel obrok kredita za avto). Ker sem avto navalil pred nakupom stanovanja (ker je bilo jasno, da bo po nakupu kriza), je že lepo star. Z našparanim ne morem kupit novega, lahko ga pa na kredit. Tvoja ideja je torej, da naj še par let šparam? Pa čeprav lahko jutri dam starega v račun in na kredit vzamem novega?
Zanimivo ...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Zanimivo je to, da imaš kredit za avto in za stanovanje, torej si kar lepo zapufan....kje imaš potem "zlato rezervo" za izredne stroške? Pa recimo za dopust, za nove cote za otroka itn... Aja še en kredit...
grin1.gif

Ne vzemi prosim osebno, govorim, razmišljam samo retorično(vsaj zame)
grin1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
OK, kredita za avto še ni, ampak zgleda, da bo kmalu.
Zlata rezerva? Je. Pa nekaj prihrankov (v različnih oblikah) tudi, amapk tega pa res ne bom porabil za avto, ker so namenjeni menjavi stanovanja v prihodnosti. In potem za avto res ne moreš našparat kaj več kot je obrok kredita.
Za ostalo se pa sproti plačuje. Brez kreditov ...

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Torej kaj mi pomaga odplacan avto, ce potem gre polog adijo oz. se stanovanje zamakne za leto, dve... Ker pri stanovnju skoraj ziher hocejo imeti polog v visini 20, 30%, ce imas veze gre sicer tudi brez, a bolje se cimprej losat stanovanjskega kredita oz. ga imet cimmanj. Obresti pri raznih lizingih za avte ipd. so nizji od tistih za stanovanje.