x plač = avto

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:

Vprašanje bi lahko bilo tudi drugače zastavljeno in sicer;

Koliko plač date za avto, KO ODŠTEJETE VSE IZDATKE/KREDITE, torej, kolliko od taga, kar ostane? Vendar to velja za vse nas, ki smo za avto prišparali in se nismo vzeli lizinga/kredita.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Če dobiš 70.000€ odpravnine je brž ko ne ena plača dovolj?
smile-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jah, tukaj se pa tiste moje 4 plače pomnožijo za vsaj 5x.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Za sedanji avto sem namenil 23 mojih povprečnih plač, pr naslednjem nakupu se bom pa malo bol držal nazaj
smile-1.gif

B81

22. jul 2007
36.941
10.505
113
KSZ

Dosti se mi zdi dat 24 plač za avto...to je te itak vse na kredit, saj človek danes si 24 plač težko privarčuje, če ima neke normalne življ. stroške.....razen, če skupaj živita dva, potem pa sta oba dala 24 plač, ne samo eden.
Sam sem dal slabih 6 plač...pa ne razmišljam, da bi dal več.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Je spet razlika al da 20 plač nekdo ki ma 3000€ plače al pa nekdo ki ma 500€. Prvemu se verjetno tud 30 plač ne bi resno poznalo na standardu, drugi bo pa tud 2 plači težko na stran dal.
confused-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Pred vsako fabrko, tudi tam kjer delavci stavkajo in jamrajo nad plačami, so na parkirišču po spisku parkirani enako dobri ali boljši avtomobili od mojega. Imam občutek, da se za avto vedno najde denar, tudi če potem ni za meso in čevlje. Pa ne mi rečt da revni delavci pridejo na delo z busom ali peš
tongue-1.gif

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
,,,ksz

12 plač je recimo solidno da se preveč ne zpufaš...no za mene .....ampak zraven še pol štet vzdrževanje.....pa še kak motor, da maš pa pol tisto vzdrževanje pa še veliko drugih hobijev.....saj ne mislim samo za avto delat...

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Se strinjam s Flipom. Odvisno je tudi od višine plače in če imaš poleg plače še kakšne druge bolj ali manj stalne mesečne prihodke.

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Pred vsako fabrko, tudi tam kjer delavci stavkajo in jamrajo nad plačami, so na parkirišču po spisku parkirani enako dobri ali boljši avtomobili od mojega. Imam občutek, da se za avto vedno najde denar, tudi če potem ni za meso in čevlje. Pa ne mi rečt da revni delavci pridejo na delo z busom ali peš
tongue-1.gif

leta 2002 sem sodeloval pri popisu prebivalstva. vsak dan klasična slika: prideš do bajte, zunaj novejši avti, noter za zjokat
smirk-1.gif

sam bi težko dal 10 plač za avto, čeprav se mi glede tega pogosto menjava mnenje ker se ne morem odločit ali bi užival v plehu, ali vsem ostalem. ponavadi obvelja tadrugo

Audio

Pripravnik
6. avg 2007
247
15
18
ksz
Za boljšega cca 10 plač, za drugi avto max 3-4. Oba rabljena.
Več se mi za en pleh res ne da dajat.
Mi je pa smeh gledat 2 sodelavca, ki vsaki 2 leti menjata avto za novega. Seveda živita pri mami.

lp

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Meni je šlo tudi na smeh vsakič, ko je kolega naročil kalamare, jaz pa biftek... Potem sem pa ugotovil, da ima vsak svoje veselje...
Pač nekumu več pomeni avto, drugemu dobra obleka, tretji frizer in maniker, četrtemu zlate pipe v kopalnici...

Nazadnje urejeno:

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik Audio pravi:
Mi je pa smeh gledat 2 sodelavca, ki vsaki 2 leti menjata avto za novega. Seveda živita pri mami.

Zdaj če kupujeta kakšne Francoze nizkega cenovnega ranga , ga morš že prej menjat.
hysterical-1.gif

40 plač + še nekaj sredstev iz popoldanskega sp-ja (slednjega je bilo več).

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
leta 2002 sem sodeloval pri popisu prebivalstva. vsak dan klasična slika: prideš do bajte, zunaj novejši avti, noter za zjokat
smirk-1.gif

sam bi težko dal 10 plač za avto, čeprav se mi glede tega pogosto menjava mnenje ker se ne morem odločit ali bi užival v plehu, ali vsem ostalem. ponavadi obvelja tadrugo

Mene nič ne moti, če si ljudje po svoje postavljajo prioritete. Ampak ker si jih ne znajo pravilno potem jamrajo in jadikujejo po tedniku. Priznam, da mene pleh tudi veseli in me karnaprej matra, da bi nabavil nekaj bistveno boljšega. Ampak ko vidim, da živim lepo na svojem, lahko uživam v dobri hrani, veliko potujem, lahko si kupujem elektronske igračke itd, ja potem pa za pleh ni več toliko prostora. Sicer sem v očeh marsikoga beden, ker uspeha po drugem kot po plehu ne zmorejo merit, ampak se mi zdi, da imam veliko več in premoženja in od življenja, pa ne rabim živet pri mami.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Skratka ugotovljeno je, da damo slovenci v povprečju za avto več plač, kot si lahko privoščimo.

Meni je (kot sem rekel) 7 tisto, kar sem dal za nov avtomobil, za več bi mi pa res moral gate trgat ali pa imet kaj res posebnega....

Ne pozabimo, da če smo poročeni ali če imamo partnerke .... da ima tudi partnerka svoj avtomobil in ona tudi zapravi toliko .... ali pa mogoče več zanj

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
Za tri leta star avto sem dal med 6-7 plač. mogoče bi se stegnil do ene 10, več pa ne. Novega ne mislim kupit, edino če bo kaj padlo z neba.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
4 mesečne plače sem plačal dve leti nazaj, sedaj je vreden še nekje 2,5
grin1.gif