Windows 10

RAST

Pripravnik
5. avg 2013
116
7
18
Velenje
Še enkrat, ne moreš verjeti. Pri meni ni v gornjrm meniju (predhodni post) nobenih opcij za mirovanje. Po nastavitvi Spanje po ni nastavitve Omogoči hibridno spanje, ampak takoj opcija Omogoči termine bujenja.

Očitno nekaj v zvezi s hardware nastavitvami, ki pa jih nisem spreminjal ob prehodu iz 8.1 na 10.

Hvala še enkrat, bom še poiskušal!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.980
6.994
113
Poskusi še s tem (spet je ENG, za slo ne vem prevoda, ampak se boš že znašel):

To make hibernation available, follow these steps:1.Click Start, and then type cmd in the Start Search box.
2.In the search results list, right-click Command Prompt, and then click Run as Administrator.
3.When you are prompted by User Account Control, click Continue.
4.At the command prompt, type powercfg.exe /hibernate on, and then press Enter.
5.Type exit, and then press Enter to close the Command Prompt window.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Danes nadgradil na Win10. Nadgradil preko njihove strani, ker mi moja rezervacija ni delovala oz. je nisem z Windows Update priklicati.
Na voljo sem imel možnost ohranitve App in File (med drugim tudi samo File ali Nič). Windows imam tudi aktiviran. Upam, da mi bo služil tko kot treba.

mafijec

Pripravnik
15. feb 2009
351
0
16
Celje
Obišči stran
Živijo fantje.

Imam en problem z WIN 10 , ko hočem nemstiti - inštalirati kies (rabim ga za galaxy SII) ali inštalirati driverje od samsunga, mi izpiše opozorilo: "Temu založniku ste blokirali zagon programske opreme v računalniku....Če želite zagnati to programsko opremo , morate deblokirati tega založnika." Kje to naredim oziroma kako.
Hvala
2275578-Slika1.png

Priponke

• 2275578-Slika1.png
    2275578-Slika1.png
    11,7 KB · Ogledi: 424
Nazadnje urejeno:

RAST

Pripravnik
5. avg 2013
116
7
18
Velenje
Hvala Darjan, sedaj je končno po tvojem nasvetu šlo, imam mirovanje v vseh opcijah upravljanja energije. Sem moral po izvedbi ukaza cmd hibernate resetirat mašino pa se je pojavilo.
Še vedno pa ne razumem zakaj te opcije nisem imel kljub temu da sem jo uporabljal v 8.1. Sem danes pogledal še enega aserja in je to opcijo imel n desetki, tako da....No, konec dober vse dobro, hvala vsem še enkrat!

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.994
7.357
113
Danes ko sem odhajal iz službe se mi je lap top in windows 10 zaustavljal zelo dolgo in ker se mi je malo mudilo sem pritisnil na gumb za izklop računalnika. Ko sem prišel domov sem računalnik prižgal in vse aok, vendar ne morem na internet, ne pogledst pošte itd... ostalo vse dela normalno. Vsaj zdi se mi tako. Računalnika tudi ugasniti je morem več po normalni poti, ampak samo s tipko za izklop. Kaj sem zajebal in kaj lahko storim? Prosim za pomoč?

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Še ena novica za "paničarje":

http://www.windowscentral.com/...r-windows-10-pc
... kake panicarje? ste res pricakovali, da bo vse zastonj? itak, da bodo zaznali piratske verzije in bodo pocasi ukinili to in ono. potem pa pojavno okno vsakic: za samo xx eur kupite genuine w10. cez par let pa bodo updati za vse "samo par eur" for your security and better ..... karkoli ze.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.980
6.994
113
Ene par paničarjev je tukaj, ki zaradi tega ne namestijo Win10, ker se bojijo...ne vem sicer česa oz koga.

jest5 je med njimi, drugega se zdaj ne spomnim.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.846
5.943
113
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Še ena novica za "paničarje":

http://www.windowscentral.com/...r-windows-10-pc
... kake panicarje? ste res pricakovali, da bo vse zastonj? itak, da bodo zaznali piratske verzije in bodo pocasi ukinili to in ono. potem pa pojavno okno vsakic: za samo xx eur kupite genuine w10. cez par let pa bodo updati za vse "samo par eur" for your security and better ..... karkoli ze.
Zastonj je samo legalna nadgradnja iz w7/8./8.1 (katere licenco si kupil), novi win10 se bodo prodajali za 100 eur home in 280 za pro verzijo (spyware included regardless).

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.994
7.357
113
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Danes ko sem odhajal iz službe se mi je lap top in windows 10 zaustavljal zelo dolgo in ker se mi je malo mudilo sem pritisnil na gumb za izklop računalnika. Ko sem prišel domov sem računalnik prižgal in vse aok, vendar ne morem na internet, ne pogledst pošte itd... ostalo vse dela normalno. Vsaj zdi se mi tako. Računalnika tudi ugasniti je morem več po normalni poti, ampak samo s tipko za izklop. Kaj sem zajebal in kaj lahko storim? Prosim za pomoč?

Sem zrihtal.

Kolimero

Pripravnik
22. apr 2013
185
0
16
Mogoče ne paše v to temo, a se tiče win 10.
Imam Office 2013 in v win 10 deluje. Težava pa nastane, da ne morem odpreti Office dokumenta ne v Word in ne v Excel iz drugega računalnika. Pa naj bo shranjen v doc, ali docx, ali xls, ali xlsx. V čem je keč? Office javi, da je datoteka pokvarjena in v pomoči piše, da
so potrebni pretvorniki.
confused-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Verjetno so težave z lastništvom datotek. Poglej med lastnosti in preveri v jezičku varnost. Po potrebi prevzemi lastništvo.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
moj upgrade je potekal normalno, vse programe in podatke obdržal. v redu. ampak sam sistem in delovanje pa mi še ni všeč. saj sem imel že preview verzije, a tudi uradna verzija se mi zdi "nespolirana". skratka, za en dan je bilo dovolj testiranja-toliko da sem prepisal nov ključ in že je mašina dobila nazaj sedmico. bom počakal še malo, da pride še kakšen gigabajt popravkov...
aja, ne moreš verjeti, koliko kljukic sem moral odkljukati zaradi pošiljanja podatkov...:)

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Na tabici je še 11 GB prostora od 18ih in jamra, da ni možno posodobiti sistemske particije. Skoz mi je težilo, da naj nadgradim, sedaj pa noče. Kaj pa sedaj?

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Kolegov PC pa pri poskusu nadgradnje Win 8.1 / 64bit na Win 10 prikazuje :

PC pa je:
Shuttle X50 V2 all in one
Intel Atom D525 1.80 GHz
Integrirana grafika GMA 3150 z 15.6” touchscreen displejem
RAM DDR 3 4GB, 1333MHz
HDD SATA 500GB

Zanima me, če je kdo že poskusil vseeno nadgraditi tako ali podobno konfiguracijo z Win 10.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Sem probal eno staro mašino force-ati na W10 (sam sisten ni ponudil nadgradnje) in mi je bilo hitro žal in jasno kaj je težava. Nvidia GF6200 gonilniki ne delujejo na W10. Downgarde nazaj ni bil možen, je težilo naj izbrišem uporabnika, ki ga ni šlo. In sem moral narediti clean install na W7.