bom nadaljeval tu, če ne mogoče kasneje odprem kar novo temo, ker ni čisto povezano z naslovom teme ... ne bi pa rad preveč smetil.
skratka - v hiši Telekom, na Innboxu hitrosti kot morajo biti, cca. 300/40, na Asusu nikakor ne pridem blizu, niti po kablu, max cca. 240/40. ampak okej, verjetno zaradi kabla, ki gre od Innboxa (modema) do Asusa (routerja) pride do te izgube, za TV in Xbox je vrh glave, kompe pa sem povezal kar na Innbox, ker so v glavnini časa tako ali tako v direktni vidni liniji.
bolj me živcira situacija z Xboxom. povezan s kablom, namreč, kadarkoli Xbox na novo zaženem, se pojavi Double NAT in NAT Type: Moderate. Asus ima tudi dve možnosti - ena je preko nekakšnega gaming wizarda, kjer poklikaš, katera konzola/pc, katera igra in avtomatsko nastavi porte. je delovalo odlično ... za tisto eno igralno seanso, ko sem xbox ugasnil in naslednjič prižgal, je bil tam spet Double NAT in NAT Type: Moderate.
sem šel manualno nastavljat, kot je v mnogih člankih zapisano, kako se znebiš tega, pa spet - je takrat, ko sem nastavil zadeva štimala, ugasnem Xbox, prižgem, spet - Double NAT in NAT Type: Moderate.
ni mi čisto jasno, kaj delam narobe, ker očitno nekaj naredim prav, ampak se potem ob ugašanju to vse vsakič podre (pa še to ni tisto pravo ugašanje, bolj stand by, da če se ima kaj za updatat, preložit, se to vseeno dogaja v ozadju).
enak problem imam ob povezavi na Asusov wifi, kjer pa ga sploh ne morem pripravit do tega, da ne bi bil Double NAT in NAT Type: Moderate.
kakšna ideja, kako rešit to zadevo?