WAYTEQ X990 + SYGIC AURA

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
enkratno res me mane
smile-1.gif

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Zdaj pa samo še, da vidimo, kako se ekran obnese na soncu. Največja težava bo verjetno narediti pravi nosilec, da bo zadeva pasala na motor. Verjetno ga bo treba kar v tank torbo pospravit.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
5'' za na moped? To je, kot da bi mel plazmo 42'' v kamionu na šajbi
grin1.gif

ps.: ste me pa zrajcali za tole zadevo, se že tudi jaz spogledujem z njo..no, ampak bom pa najbrž še malo počakal, da še Drago naredi kakšen review. Tudi mene zelo zanima kako se obnese na soncu, saj si z mojo trenutno navigacijo ob poletnem soncu v avtu ne morem dosti pomagat, oz gledat na display, ker lahko oslepim...
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Pa jo mamo, X990 namreč.
tongue-1.gif

Najprej pohvala trgovcu za hitrost. Pakunga lična, skoraj na nivoju HTCjev. Pogrešam 220V napajalnik. Dizajn naprave lep in moderen. Nato pa šok: nima priključka za zunanjo anteno. V prostoru namreč ni sprejema GPS signala, zato imam na strehi zunanjo GPS anteno, katero priključim v napravo, da lahko testiram. OK, to bomo nekako prebavili. Sledi priklop na računalnik. Spet šok. ActiveSync ne najde naprave. Sledi guglanje in ugibanje. Nazadnje rešim z nastavitvami v Control panelu. Ugotovim, da ne morem narediti backupa na računalnik, pri roki pa tudi ni nobene večje microSD kartice. Pustim, da se baterija napolne in šibam v nabavo kartice. Bentim nad trgovci, saj mi ponujajo samo class2 in 4 SD kartice. Po šihtu samo na hitro naložim TCMD in Pocket controller in začnem z backupom. Tole bi znalo trajati vsaj še dve uri. Vmes naložim in preizkusim še, zame najpomembnejšo aplikacijo, OziExplorer. Dela super, ekran bi bil lahko večji, vendar bo za silo tudi tole dobro. Naj povem še, da je na napravi naložen Sygic Aura, čeprav mislim, da sem naročil brez. Itak gre v dev null. Sledi čiščenje Resident Flash-a in instalacija Ozija, iGo in TCMD, drugih zadev ne bom niti preizkušal. Razen če bom našel kakšen program v stilu SportsTrackerja, GPS tunerja ali GPS speed sentryja za WINCE 6.0. Zabaval sem se tudi s starim MioTool, vendar skoraj nobena stvar ne dela na tej platformi. Predvsem pogrešam virtualno tipkovnico.

Seveda je bil spet nekje v ozadju skrit Murphy s svojimi zakoni. Prišepnil mi je tistega: ko ne gre več, preberi navodila. In res, za priklop na računalnik je treba nastavitev opraviti kar na osnovnem screenu - piše v navodilih. Ko smo ravno pri navodilih: obstajajo tudi navodila v slovenščini, vendar je ta slovenščina bolj guglova, pa malo pomešana s slovaščino.

V regionalnih nastavitvah sem zaman iskal Slovenijo. Obstaja Hrvaška, Srbija, Slovaška in en kup drugih, Slovenije pa nikjer. Mogoče bo, ko bo Slovenija svetovni prvak v košarki, nogometu, hokeju... (v istem letu). Mogoče bi pomagalo tudi nekaj sto Majdičk.
cool-1.gif

Edit:
Še prvi vtisi s ceste. iGo dela v piko. Do sedaj so se še vse naprave, ki sem jih testiral, mučile s posodabljanjem podatkov in osveževanjem zaslona. Tu gre zelo tekoče in ažurno. Še vedno pa malo zamudi pri izvozu iz križišča, vendar ni moteče. Prikaz 3D zgradb nisem testiral in me tudi ne zanima. Verjetno gre tekoče. Prvič vidim tudi prikaz hitrosti vozila brez očal. Zasluga velikega ekrana.
Ozija bo milina uporabljat. Zdaj sem imel instaliranega na TuocHDju z resolucijo 800x480 3,8", vendar mi tudi očala niso pomagala, tu pa spet velikost ekrana naredi svoje. Danes je bilo nekaj sonca, tako da sem testiral tudi vidnost na soncu. Ni primerljivo z AMOLED, vendar precej boljše, kot sem bil vajen. Do poletja je pa še daleč.

Zdaj pa samo še na lov za viirtualno tipkovnico. To mi je zdaj največji problem.
confused-1.gif

To napravo lahko brez skrbi priporočim vsakomu.

Plusi:
- izdelava
- velikost ekrana
- vidljivost na soncu
- hitrost procesorja
- kvaliteten in dovolj gibljiv nosilec
- močan polnilec (2A) - baterijo napolni v dveh urah in pol (med delovanjem navi programa)
- C E N A
-...

Minusi:
- virtualna tipkovnica (z exporerjem dela)
- regionalne nastavitve
- ni 220V napajalnika
- baterija (samo uro in pol delovanja)
- WinCE 6.0
- ...

Če bo še poprodajna podpora na nivoju, je tale naprava čista zmaga. Priporočam!

Nazadnje urejeno:

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
So se že pojavili prvi problemi. Crknil je napajalnik. Sem ga razdrl in ugotovil, da so notri potrgane žice. Sem zalotal nazaj, pa je spet nekaj odletelo. Uporabil sem Garminovega, ki pa daje premalo toka in je zadeva po nekaj urah zajamrala, da je prazna baterija. Očitno bo treba nabaviti kakšno pro zadevo za napajanje v vozilu. Zaenkrat bom kar novega naročil.

Je mogoče kdo zasledil kakšen avtomobilski USB polnilec ki daje vsaj 1,5 ali najbolje 2A polnilnega toka?

Nazadnje urejeno:

AIDS

Pripravnik
10. sep 2007
614
0
16
Trbovlje
Citat:
Uporabnik Drago pravi:
So se že pojavili prvi problemi. Crknil je napajalnik. Sem ga razdrl in ugotovil, da so notri potrgane žice. Sem zalotal nazaj, pa je spet nekaj odletelo. Uporabil sem Garminovega, ki pa daje premalo toka in je zadeva po nekaj urah zajamrala, da je prazna baterija. Očitno bo treba nabaviti kakšno pro zadevo za napajanje v vozilu. Zaenkrat bom kar novega naročil.

Je mogoče kdo zasledil kakšen avtomobilski USB polnilec ki daje vsaj 1,5 ali najbolje 2A polnilnega toka?

http://cgi.ebay.co.uk/High-qua...1#ht_2277wt_905

http://www.lovecnacene.si/avtomobilski-polnilci-usb-avtopolnilec-deluxe-2a/m/951181/ Slovenija

Nazadnje urejeno:

AIDS

Pripravnik
10. sep 2007
614
0
16
Trbovlje
Za iGo primo sys.txt

[interface]
show_exit=1
show_minimize = 1
resolution_dir="800_480"
show_exit=1
show_minimize=1
extra_settings=1
show_tmc_eventlist=1
capture_to_jpeg=1
mapfontscale=80
laneinfo_signpost_enabled=1
shutdown_time=0
clearcity=1

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
GXT na WinCe teoretično DA, praktično pa nima smisla, ker je totalno neoptimiziran v smislu samega delovanja..da o grafičnem vmesniku niti ne govorimo. (moje mnenje in izkušnje)

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
A ta naprava se lahko samo naroči preko njih ali se da to kje videt v trgovini? Mogoče BB, Harvey, TehnoM, itd..

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Še ena izkušnja. Kot sem že zgoraj napisal mi je crknil 12V napajalnik. Ko sem naročal dodatke za napravo, sem naročil tudi ta napajalnik. Trgovcu sem napisal tudi, da ne bom uveljavljal garancije, saj sem ga sam popravljal. Trgovec mi je, brez velikih besed, poslal drugega in to BREZPLAČNO. Prosil me je samo, da mu pošljem fotko pokvarjenega polnilca. Tako se dela!

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Drago/AIDS

kak je postopek nalaganja ostalih navigacij na tej napravi? Gre samo s preimenovanjem map in .exe ali se da to napravi kako drugače dopovedat kje in kaj na executa?

rider

Pripravnik
10. okt 2007
36
0
6
A ima kdo kakšne praktične izkušnje s predhodnjim X850 -Paše mi 4,3"display in ugodna cena,ne vem pa kako se obnaša ta dvojedrni procesor in kako je z nalaganjem softvera

AIDS

Pripravnik
10. sep 2007
614
0
16
Trbovlje
Vse kar je za WinCE 6.0 lahko spraviš na napravo in da podpira 800x480 resolucijo.

V napravi pa izbereš "link" katera je prevzeta navigacija

NAV PATH:

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.