WayteQ (WinCE) naprave - mnenja, izkušnje in pomoč

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.484
845
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
bomo zrihtali.. ) Ti pa svetujem, da če boš uporabljal napravo in tmc samo v sloveniji, potem nakup tmc antene v tem momentu odsvetujem, saj so madžari nekaj namenoma ali nenamenoma zaštrikali in že kakšna 2 meseca TMC pri nas ne deluje..neke tažave z licenco..
frown-1.gif

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.484
845
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Citat:
Uporabnik ahladi pravi:
Pozdravljeni,

imam sledeč problem. Uporabljam Wayteq 96obt z naloženim Igo Primo 1.2. Že nekajkrat se mi je zgodilo, da je med naviigiranjem kar naenkrat zmanjkalo zvoka. Pomagal je edino reset programa na tovarniške nastavitve. To se mi je zgodilo tako s Kajo, kot tudi s Katjo. Mogoče kdo ve, kje bi lahko bil problem?

Hvala za odgovor in lep dan še naprej

A

resetiral si kaj? Samo Primo kot program, ali komplet napravo preko ikone v osnovnem meniju?

ahladi

Pripravnik
13. nov 2009
43
0
6
Resetiral sem samo program Primo, več-nastavitve-resetiraj na privzeto (al nekaj podobnega). Po resetu je delovalo normalno!

B99

Zelenc'
22. avg 2012
21
0
1
Wayteq x960BT odpremljen na pošto,jutri dobim ,Janch, ko boš imel čas in voljo pa lepo prosim.......
smile-1.gif

B99

Zelenc'
22. avg 2012
21
0
1
Janch v enem od prejšnjih postov si enemu od uporabnikov napisal, najprej štalca pol pa kravca.No pri meni štalca stoji samo še bikca
moram not spravt.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

b92

Zelenc'
19. jul 2012
15
0
1
Med vožnjo je naprava x990 ugasnila čeprav je bila priključena na polnilec.
Ko sem jo doma prižgal priklopljeno na polnilec 220 V je naprava
prikazala drug izgled osnovnega ekrana za izbiro programov.
Na GPS (Primo 1.2) je izginila spodnja vrstica ekrana,
kjer je bil prej prikazan status polnjenje baterije,
nadmorska višina in sprejem satelitov.
Prav tako ne prikazuje več trenutne hitrosti vožnje.
Tudi na GPS nastavitvah je spremembe, ker prej sem recimo lahko
nastavil prikaz trenutne hitrosti vožnje, sedaj te možnosti ni več
(ali pa je ne najdem).
Obstaja kakšna možnost, da dobim nazaj kar je bilo spremenjeno.
Prilagam sedanji izgled ekrana.
1562134-P8240126.JPG

Priponke

• 1562134-P8240126.JPG
    1562134-P8240126.JPG
    47,4 KB · Ogledi: 196

fisherman74

Zelenc'
3. jan 2011
24
0
1
Sedaj napravo pridno testiram 4 dni - torej, vsakič ko se kam peljem - tudi če samo 10 min;)

Na rahlo šumenje pri funkciji FM sem se kar navadil, saj mi več pomeni poslušanje mp3-jev kot pa predvajanje enega in istega CD-ja.

Imam inštaliran iGo primo 2.0 in opazil sem eno napako! Ko imam zagnano navigacijo in v osnovnem menuju grem na funkcijo drugo ali ostalo, kjer so potem nastavitve, glasba, bluetooth,.. in izberem bluetooth, me vrže na mapo! Verjetno pa bi mi moralo odpreti funkcije za prostoročno upravljanje telefona (normalno, da sem pred tem telefon "sparil" z napravo)?! To je zelo moteče, ker da telefoniram moram najprej iti iz navigacije in vklopiti v osnovnem menuju bluetooth funkcijo.

A ima kdo kako idejo kako to porihtat oz. kaj bi utegnilo biti narobe?

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.484
845
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
@b92
verjetno si resetiral prima na privzete nastavitve, zato si izgubil te funkcije, ki so sicer del GJ-AK skina. Kako jih aktivirati nazaj: več-nastavitve-prikaz - za dnevno/nočno preobleko izbereš GJ-AK skin, nato obvezno izhod iz prima in ponovni zagon! S tem aktiviraš skin, ki ti ponovno prikazuje želene funkcije (in še marsikaj drugega)

@fisherman74
tista ikona za BT v osnovnem meniju Prima, je zgolj "za okras" in z wayteqom nima nobene neposredne povezave. Ta ikona je del GJ-AK skina, zatorej če bi imel privzet Primo pogled, tega sploh nebi bilo na voljo, saj ni neposredne povezave z BT funkcijo same naprave. Torej če hočeš uporabljat dejansko BT funkcijo moraš najprej v osnovnem meniju naprave sparit napravo in telefon (to že veš). Ko ju boš prvič sprail in na telefonu izbral samodejno povezovanje z napravo, in boš želel klicat kogarkoli, samo enostavno klikneš tipko za izhod iz programa, nato izbereš opcijo-pomanjšaj. Primo ti gre tako v ozadje in ti lahko kličeš po izbiri. Če pa kdorkoli kliče tebe, medtem ko uporabljaš Primo, se ti le ta samodejno pomanjša in naprava ti ponudi opcijo za sprejem oz. zavrnitev klica.
Če pa ti gre tista (dejansko brezpredmetna) ikona za BT v primo nastavitvah na živce, jo lahko enostavno onemogočiš z vnosom v sys in sicer:

[phone]
show_bluetooth=0

ahladi

Pripravnik
13. nov 2009
43
0
6
Citat:
Uporabnik ahladi pravi:
Pozdravljeni,

imam sledeč problem. Uporabljam Wayteq 96obt z naloženim Igo Primo 1.2. Že nekajkrat se mi je zgodilo, da je med naviigiranjem kar naenkrat zmanjkalo zvoka. Pomagal je edino reset programa na tovarniške nastavitve. To se mi je zgodilo tako s Kajo, kot tudi s Katjo. Mogoče kdo ve, kje bi lahko bil problem?

Hvala za odgovor in lep dan še naprej

A

A res nima nobeden takšnega problema? Men se to dogaja na moji navigaciji pa tudi en kolega ima isti problem.

b92

Zelenc'
19. jul 2012
15
0
1
@Janch - najlepša hvala. Deluje.

Naslednje vprašanje. Če v ugasnjeno x990 vstavim micro SD kartico ne morem prižgati naprave.
Ko kartico odstranim iz naprave, napravo lahko normalno prižgem.
Kaj narediti da bi x990 delovala s kartico?

Domnevam, da se x990 preko avtomobilskega polnilca ne polni.
Zgodi se, da na daljši vožnji (cca. 4 ure) naprava ugasne in je ne morem več prižgati.
Napolniti jo moram preko 220V polnilca, potem pa deluje normalno.
Avtomobilski polnilec deluje saj mi stari GPS v približno 1,5 ure vožnje napolni (prižge se lučka, ki kaže da je baterija polna).
Polnilec ima oznako Output DC 5.0 V Max 1000 mA.
Ali je tukaj kakšna rešitev?

Ko priključim napravo na avtomobilski polnilec
ali bi se moral prikazati ekran za polnjenje kot se prikaže, ko napravo priključim na polnilec 220V?
1562486-P8240130.JPG

Priponke

• 1562486-P8240130.JPG
    1562486-P8240130.JPG
    48,6 KB · Ogledi: 189

ahladi

Pripravnik
13. nov 2009
43
0
6
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Probaj kako se obnaša Primo 2.0

Problem je v tem, da se mi to dogaja pri primu 2.0, v prejšnjem postu sem narobe napisal!

Mi lahko mogoče kdo na ZS pošlje zadnjo verzijo programa primo 2.0 za wayteq 960bt?

Hvala

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.484
845
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
@B52
če bi bral temo od začetka, bi spoznal, da je tvoj problem bil že večkrat opisan. To je posledica napake v firmweru x990-ke, in zanj nikoli ni bilo popravka, ki bi odpravil ta problem.

Glede polnjenja, ko ga priklopiš na avto polnilec ni razen kontrolne lučke nobenega drugega indikatorja. Sklepam, da je tvoj polnilec fuč ali pa je problem v sami napetosti (outputu) v avtomobilski vtičnici.

B99

Zelenc'
22. avg 2012
21
0
1
Včeraj sem preizkusil X960BT in moram povedati,da sem zelo zadovoljen.Od vodenja,odzivnosti glede sprememb poti,pa do vidljivosti
samega ekrana v sončnem vremenu.Res pa je,da sem kupil tudi senčnik,ki je zlata vreden,čeprav bi bil lahko kakšen euro cenejši.Tudi
položaj vozila glede na zemljevid je odličen.Edino kar sem opazil kot pomanjklivost je to,da km v napravi kažejo za približno 5km manj
kot gre vozilo v resnici.Saj ne,da bi se zanašal na napravo glede hitrosti ampak samo rad bi povedal dejstvo.Zvok je prav tako dober in
tudi telefoniranje preko BT je kvalitetno, brez neprijetnega hreščanja.Čeprav je ta post le eden izmed mnogih,ki hvalijo to napravo,sem se kljub temu odločil,da napišem svoje mnenje.
zmaga.gif