WayteQ (WinCE) naprave - mnenja, izkušnje in pomoč

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.477
840
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Glede na tvoja prejšnja sporočila in neizkušnje sem 100% prepričan, da imaš samo problem v pravilni konfiguraciji Prima in dejansko z SD karticami ali napravo ni nič narobe. Sem ti poslal na ZS vse potrebno, da si urediš zadeve "kot se šika". Ko si boš spedenal Prima, boš tukaj poročal o pozitivnih rezultatih, tako kot že mnogi drugi pred teboj..
smile-1.gif

b92

Zelenc'
19. jul 2012
15
0
1
@Janch

Hvala za pomoč. Trenutno vse deluje.

Mikro SD karico sem uspel oživeti.

Postopek:
- prižgi napravo BREZ vstavljene kartice,
- napravo ugasni v sleep stanje,
- vstavi kartico,
- prižgi napravo.
Naprava prepozna kartico. V desetih poizkusih postopka je vedno prepoznal kartico.

samat

Zelenc'
7. sep 2012
2
0
1
Od danes sem lastnik x960bt. Zanimiva in uporabna napravica, vendar zaenkrat brez navigacije, zato bi naprosil mojstre za vse potrebne aplikacije (iGo, slovenski jezik...).

Tudi otroci so s škatlico zelo zadovoljni zaradi iger. Ali se lahko naloži še kakšna.

Hvala!

heckler

Pripravnik
3. feb 2011
106
0
16
Novo mesto
Popolnoma enostavno

Pojdi na stran "mojpomežik" in tam najdeš obe stvari ki jih potrebuješ za popolno delovanje, z enostavnimi ampak popolnimi navodili našega GPS guruja. Ker pa vsi alterjevci spoštujemo inelektualno lastnino, ti naj bo tisto samo kot test. potem pa ......

Če pa so težave,
write.gif
na ZS

bocco

Pripravnik
17. feb 2011
157
0
16
Končno! Včeraj sem bil prijetno presenečen, ko sem prižgal navigacijo in mi je pokazalo ikono za prometne informacije. Kliknem na ikono kjer mi izpiše 22 novih dogodkov. In potem je veselo celo pot do Velenja nizalo nove dogodke, ki jih je bilo kar 93.
TMC spet delujeeeee
smile-1.gif

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.477
840
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Naletel sem na en zanimiv shell vmesnik za kitajske navigacije za resolucijo 800x480. Priredil sem ga tudi za WayteQ. Zanimiv mi je zato, ker dejansko porabi zelo malo sistemskih resourcev, torej ne vpliva na performance naprave ob navigaciji. Primeren je predvsem za tiste, ki na napravi hkrati uporabljate več različnih navigacij in vam gre na živce stalno preklapljanje med njimi preko ikone "nav path". Poleg različnih GPS ikon ta meni vsebuje še nekaj ostalih programčkov, ki pa so bolj za popestritev..

3aupdk.jpg

Inštalacija:

1. Prenesi in odpakiraj mapo black na SD kartico
2. Kartico vstavimo v napravo in preko "Nav path" ikone določimo pot do programa -> \SDMMC\black\Vista Menü\vistace.exe
3. Vklučimo še opcijo "Auto Run Navigation" zato da se nov meni samodejno zažene pri vsakem zagonu naprave
4. Zdaj je potrebno samo še določiti poti do posamičnih navigacij, za ikone, ki so na namizju. Te poti uredimo v \SDMMC\black\Vista Menü\Desktop.ini datoteki. Npr za zagon Prima, ki smo ga dali na SD uredimo takole:

;;;;;;;;;;;; Primo Button ;;;;;;;;;;;;;
ICONXPBUTTON
x = 60
y = 50
Command = SDMMC\Primo\Primo.exe
SizeNormal = 100
SizePushed = 100
IconNormal = Icons\igoprimo.ico
IconPushed = Icons\igoprimo.ico

Upam, da je jasno!
wink-1.gif

B99

Zelenc'
22. avg 2012
21
0
1
A je možno,da je baterija pri Wayteq x960bt tako slabe kvalitete,da se sama od sebe izprazne po treh dneh,ko je naprava popolnoma izklopljena?Naj povem,da naprava ni starejša od 1 meseca.A je tista baterija,ki se lahko kupi v Moja trgovinica za vse modele ali samo za x850?

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.477
840
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
ja to je fenomen večine wince naprav, da se praznijo tudi ko so popolnoma ugasnjene. To se je tudi meni dogajalo na začetku, ampak zdaj, ko jo dejansko napolnim do konca in če jo potem ugasnem, se naprava normalno prižge in ni izpraznjena tudi po 14 dneh. Po mojem se to stabilizira, ko gre baterija nekajkrat čez ciklus popolne izpraznitve in polnjenja..Zamenjava baterije ti ne bo prinesla revolucije po mojem..

B99

Zelenc'
22. avg 2012
21
0
1
Drugače je pa tista baterija v Moji trgovinici res samo za model x850 ,pri x960 je malo bolj komplicirana menjava baterije.
wink-1.gif

heckler

Pripravnik
3. feb 2011
106
0
16
Novo mesto
Moje mnenje je, da se bolj splača kupit Xtab, saj je na Android osnovi, procesor je bistveno hitrejši, pa tudi notranji spomin (RAM) je krepko večji, ekran je kakovostnejši. Pa še WIFi ima, kar je dobrodošlo. Manjša pomanjkljivost je TMC, ki deluje le preko WIFi, pri Win Ce osnovi, ki jo ima X960 pa preko antene. Je pa res da tudi X960 ni slab, saj tudi ta deluje brezhibno. Če lahko pogrešiš tistih 50 EUR razlike, vzemi XTab 50.

Nazadnje urejeno:

bocco

Pripravnik
17. feb 2011
157
0
16
Odvisno od namena uporabe. Če potrebuješ le navigacijo ter napravo za poslušanje mp3-jev v avtomobilu in prostoročno telefoniranje, bo x960bt več kot odlično opravila svojo nalogo.

Če pa želiš iz navigacije "iztisniti" več in ga uporabljati npr. namesto računalnika, potem se definitivno splača nakup xtab-50. Wi-Fi in Android ti ponujata skoraj neomejeno možnosti uporabe. Brskanje po netu, e-mail, gledanje videa, poslušanje glasbe so le majhen delček možnosti, ki jih lahko izkoristiš z Android sistemom.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Pozdravljeni

Imam problem....ko sem prvič nameščal primota1.2 (seveda z navodili Janch-a) je še šlo normalno gor in zadeva tudi deluje.......ampak zdaj bi jaz naložil primo 2.0 in nove zemljevide in mi nikakor ne gre.

A je kdo z obale ali pa če kdo pride na obalo in ima voljo mi malo pomagat, da bi to namestili?

b0li

Zelenc'
19. jul 2010
22
0
1
Lp

Nabavil sem Wayteq x850 in namestil naj Igo Primo 2, ob vklopu dobim napako "global_cfg not found" ali nekaj podobnega.

Kot sem razbral je nekaj s sys.txt datoteko. Lahko kdo ki ima x850 prilepi vsebino sys.txt fajla.

Ker nisem uspel še nabavit SD kartice, sem primo2 skopiral na notranji pomnilnik in v sys vpisal internal storage v pot do folderjev.

Bi prosil za kakršno koli pomoč.