WayteQ (WinCE) naprave - mnenja, izkušnje in pomoč

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Če misliš kasneje zamenjat software, potem ga zdaj sploh nima smisla kupit in metat ven tistih 30€. Postopek nalaganja Primo sploh ni tako zakompliciran kot si mogoče misliš. Skoraj vse gre po principu copy-paste.

Če je pa to res pretežko, pa povej od kod si in se bo že našel nekdo v tvoji bližini, ki ti bo zadevo naložil. Boš dal za kak hladen pir in boš mel mir.

natina

Zelenc'
18. jun 2012
6
0
1
Zanima me, če je pred nalaganjem navigacije potrebno narediti firmware upgrade, ker je naprava (x960BT) bila kupljena včeraj. Pa še eno vprašanje ali je prevod v SLO (ki ga je naredil Janch) zadnji build firmware?

Nazadnje urejeno:

sharky77

Pripravnik
24. jul 2011
36
0
6
Pozdravljen

Napiši lokacijo kje se nahajaš pa ti lahko pomagam. Sem na relaciji Bela Krajina Ljubljana. Imam pa prištimano zadevo igo Primo.

natina

Zelenc'
18. jun 2012
6
0
1
sharky imaš PM. Me pa zanima, če je kdo probal dati OZI explorer na x960BT, pa zadeva bi mi prav prišla v navezi z iGo Primo. Za avto iGo primo, ko pa sem na morju pa Ozi.
smile-1.gif

A je kakšen boljši program kot ozi za po morju (mislim pomorske karte).

Nazadnje urejeno:

subboxcb

Pripravnik
12. nov 2011
34
4
8
Ljubljana
Živjo.
mene pa zanima, kakšna je dejanska kvaliteta telefonskih pogovorov preko bluetootha? Je zvok razumljiv in jasen v obe smeri? glasnost? ... Karkoli pač o povezavi telefona (htc android ICS) in naprave .uporabnost imenika v napravi, .... Ali izpiše tudi prejeta sms sporočila?
Hvala.

bocco

Pripravnik
17. feb 2011
157
0
16
Bluetooth sem med vožnjo uporabljal predno sem dobil pametni telefon - zvok med vožnjo na navigaciji je primerljiv prostoročnemu telefoniranju na telefonu.

Vozim kombi, zato na avtocesti ne morem uporabljati ne telefona ne navigacije, saj je premočan hrup v kombiju, zato bo uporabnost na avtocesti verjetno lažje komentiral kdo drug, ki vozi osebni avtomobil.

Če imaš kopiran imenik iz telefona na navigaciji, izpiše ime klicočega. Sms-ov ne izpisuje!

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Citat:
Uporabnik TribesMan pravi:

....Kaj pa recimo da bi kakšno drugo bližnjico "predelal" recimo tisto za "photo", "video", kakšno igrico... ali karkoli drugega. Tudi Opero lahko pogrešam... :D Ker res ne rabim nič drugega kot GPS in diagnostiko.

Za ta dosežek bi bilo potrebno "razdreti" firmware, ga v nekaterih parametrih preurediti, nato zapakirati nazaj. Podobno kot sem to že delal za Slo prevod za osnovni shell. Če mi bo dopuščal čas, bom probal, vendar nič ne obljubim..
smirk-1.gif

TribesMan

Zelenc'
11. jun 2012
11
0
1
Janch razumem... če bo bo, če ne pa tud vredu, bom pač zamenjal Nav Path vsakič, sej ne vzame velik časa...

alesn

Pripravnik
19. jun 2012
391
12
18
Pozdravljeni!
Sem novi uporabnik navigacij na sploh. Velika hvala Sharkyju in Janchu za vso pomoč pri inštalaciji zemljevidov. Imam pa dve vprašanji. Danes sem se igral malo z napravo. Naredil sem načrt potovanja in sicer iz Ljubljane do nekega kampa na Sardiniji. Navigacija mi je načrtala pot prekoLivorno in Korzike na Sardinijo. Ker mi ta ne ustreza, sem izbral dodatne možnosti. Ena je bila preko nekega drugega pristanišča, ker pa imam trajekt iz Livorna, mi seveda tudi ta ne ustreza. Tretja možnost, ki mi je najbližja, torej preko Livorna, ima eno pomanjklivost. Namreč, na nekem delu poti, bi želel po cesti, ki se imenuje Fi-Pi-Li in ne po tisti, ki mi načrta navigacija. Ta cesta je neka bljižnica do Livorna. Torej, kako navigaciji povedati po kateri cesti naj gre ali pa, kot po spletnih route plannerjih, kjer lahko določiši, da greš iz kraja A v B via C, D in E, npr.
Drugo vprašanje pa je TMC. Niti ne vem dobro kako to izgleda, zato ne vem ali sploh deluje. Prikolopil sem anteno v napravo. Zgodi se nič. Ali je potrebno kaj nastaviti, vklopiti, oz. kako bom vedel ali TMC deluje ali ne???
Hvala. Se vidi, da sem nov pri teh stvareh. Super forum
smile-1.gif

Aleš

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Sicer je tvoje vprašanje bolj primerno za v temo iGO Primo, ampak ok, bomo rešili kar tukaj...

Jasno je, da nobena navigacija ni popolna pri načrtovanju, sploh daljših rut, še posebno takrat, kadar ima uporabnik že načrtovano pot po algoritmu svojih možganov
smile-1.gif

V tem primeru se ponavadi pot načrtuje z določitvijo vmesnih točk, torej ne iščemo takoj končnega cilja. Tudi pri primu imamo to opcijo, da mu dločimo vmesne točke. Kako?

Pojdi na: moja pot ->ustvari pot -->torej začnemo s trenutnim položajem GPS, kar je ponavadi vedno naša izhodiščna točka -->kliknemo + in poiščeš najprej točko ali cesto, ki si jo omenil da želiš voziti po njej in to bo torej tvoja prva vmesna točka -->nato klikneš zopet + in določiš naslednjo vmesno točko, torej trajekt v Livornu--> in tako dalje vse do cilja...Pač malo potreniraj, da dobiš občutek za ta način načrtovanja in boš videl, da je Primo v tem aspektu načrtovanja poti, zares odličen.

**vmesno točko si lahko določiš tudi po koordinatah - npr, ko določeno cesto ali točko poiščeš na Google Earthu in tam dobiš koorinate za določeno točko, katere potem vneseš v navigacijo, kot vmesno točko.

Glede TMC antene (s predpostavko, da ti je Sharky naredil pravilne nastavitve) - ti samo glej da bo pravilno nameščena pod vetrobranskim steklom, ter da bo navigacija vedno na napajanju. Ko boš vozil, opazuj ikono avtomobilčka v zgornjem desnem kotu ekrana, kjer boš lahko s klikom nanj vedno pogledal dogodke, ki se dogajajo na cestah po državi po kateri potuješ. Kadar pa bo kakšen pomemben dogodek ali zastoj na tvoji ruti, pa te bo program itak samodejno obvestil! (tega v SLO seveda ne pričakuj, zaradi slabega oz dejansko neuporabnega TMC servisa). V Italiji je to precej bolje, vsaj po mojih izkušnjah.

alesn

Pripravnik
19. jun 2012
391
12
18
Hvala za odgovor. Pri TMC nisem vedel, da mora biti navigacija na napajanju, prav tako tudi nisem tako striktno postavil anteno. Kar se pa tiče vmesnih točk. To je to in čisto dovolj dobro za ta namen. Bom jutri poskusil vnesti cesto Fi-Pi-Li. Hvala še enkrat!
lp, Aleš

vide

Pripravnik
10. avg 2008
240
10
18
Cerkno
Zdravo
Mene pa zanima kako je z TMC informacijami na noname kitajskih napravah in nameščenim IGO Primo programom . Ali bi prikazovalo informacije če bi priklopil Wayteq tmc sprejemnik ?

Vide

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Citat:
Uporabnik vide pravi:
Zdravo
Mene pa zanima kako je z TMC informacijami na noname kitajskih napravah in nameščenim IGO Primo programom . Ali bi prikazovalo informacije če bi priklopil Wayteq tmc sprejemnik ?

Vide
Probaj, pa boš videl!
smile-1.gif

Btw., tukaj je debata o Wayteq napravah, zato si čisto off topic! Jaz tudi če bi vedel, ti tukaj ne bi dal odgovora!
cool-1.gif

gKastelic

Zelenc'
11. jul 2012
3
0
1
Zdravo!

V Soboto dobil X960BT ( :D ) vendar brez programa za navigacijo.
Prosim za pomoč kako namestiti Primo 2. Nekaj sprobaval vendar ne dela vse kot bi moralo. Tole z sys datoteko
mi ni vse jasno. Ne deuje višinomer, baterija je 100% itd. Ima kdo kako zbrano gradivo glede tega.

Hvala

gKastelic

Zelenc'
11. jul 2012
3
0
1
Nevem, če je to že bilo na forumu ampak zasledil sem program za konfiguriranje sys.txt datoteke.

Ali je že kdo probal ? Mogoče Janch !!!!

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
ja, brezveze...
smile-1.gif

bajduvej, zvohal sem licenco za tovornjakarske funkcije, ki ne resetira naprave pri izhodu iz prima, kot to povzroča klasična, nam bolj poznana licenca NavOn_N480_Primo_NQFEU_09Q4_Truck.lyc. Če kdo rabi, ZS!