WayteQ (WinCE) naprave - mnenja, izkušnje in pomoč

Slevin

Pripravnik
11. nov 2011
65
0
6
Kranj
Citat:
Na kak način brskaš po internetu?
In kaj je DUN-funkcija?
Morda neumno vprašanje ampak toliko napreden pa nisem........leta leta
grin1.gif

Si že prebral? Že veš?
smile-1.gif

DUN-funkcijo ima samo WayteQ x960BT ki z pomočjo mobilnega telefona kot modem se poveže na internet in lahko brskaš po internetu kot sem jaz danes v Kopru med 4 urnem čakanjem, sporočim pa kolko mi je interneta požrlo ampak mislim da nebi smelo biti nekaj preveč.

Če imaš WayteQ x960BT se sprehodi po temi in na enem mestu boš najdel navodila in potrebne stvari da to omogočiš!

Lp.

edit: Porabil 2MB...(Približno 30 minut sem bil povezan na internet...pogledal Gmail, pregledal na Alterju kaj je novega, počekiral Facebook, probal pogledat kakšen video na Youtubu pa ni šlo, in počekiral najnovejše novice na 24ur.com)

Nazadnje urejeno:

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Citat:
Uporabnik Possessor pravi:

Edina mogoče pripomba je, kolk prej te opozori na izvoz iz avtoceste. Ne vem če sem jaz to kje spreminjal, oz. če se to da kje nastavit. Sam občasno je bilo v tem stilu: "Čez 100m zavite desno" ... Teh 100m pri 130kmh je 2-3 sekunde in enkrat se mi ni uspelo prebit toliko desno, da bi uspel zaviti. K sreči je "preračunavanje" poti hitro =)

Torej, se da ta obvestila spremenit, da te opozori prej? In kako
smile-1.gif

No tole sem tudi jaz včeraj na relaciji CE-LJ opazil. Res moteče. Sem se pa danes malo "vrgel" v ta problem in mislim, da sem našel parazita. To se verjetno dogaja vsem, ki uporabljate GJ skin. Namreč v nastavitvah -- Zvoki in opozorila -- napredne nastavitve -- je opcija "napovej razdaljo pred naslednjim zavojem" ta funkcija mora biti vključena!. Sem simuliral en izvoz iz AC in potem je normalno 1km pred izvozom katja napovedala manever! Kakorkoli, to je treba preizkusit še med vožnjo. Ajde, dans imate čas, pa na AC ni gužve..
evil.gif

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Se mi je zdelo čudno, zakaj je ta funkcija izključena. No, med sprehodom po menijih, sem to funkcijo vključil takoj, ko sem na napravo namestil Primo. Hvala Janchu za Primo 2.0 datoteke in navodila. Sam sem takoj naštelal še MN 7.7.6 z 800x480 skinom. Dober skin je težko najti, ker MN7 v osnovi ni namenjen 800x480 ločljivosti. Trenutno čakam na MN8, da bo uporaben tudi na 800x480 napravah. Ostali navigacijski programi, pa mislim, da niso tako uporabni, da bi bilo vredno tratii čas za namečanje le-teh.

Nekaj sem se poigral tudi z nekimi 800x480 meniji. Imam tri različne verzije, na netu se jih najde še nekaj. Zadevo je dokaj lahko zrihtat, tale WayTeq ima dober sistem določanja poti do navigacijskga softwara oz. do "custom" menija.

Če bi kdo rad fajle za MN 7.7.6 (brez map seveda), naj mi pošlje ZS. Isto tudi za tiste menije.

Nazadnje urejeno:

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Še nekaj. Če uporabim napajalnik od Navigon 2110MAX, ki ima vgrajeno tudi TMC anteno, a bo zadeva laufala tudi na X950? Ima kdo kakšne izkušnje s tem?

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Po mojem DA. Ampak najprej naloži iGO8 in v nastavitvah poženi samodejno iskanje TMC sprejemnika..če/ko ti ga bo našlo, zapusti program in odpri mapo save\system.ini kjer boš videl relevantne tmc parametre. Te potem skopiraš v sys od Prima, pa bi moralo delat. (Teoretično)

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
OK. Imaš mogoče že predpripravljen IGO8 kje na disku? Da se ne bom hecal z nastavljanjem...

Hvala

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
339
11
18
Citat:
Uporabnik SimonS pravi:
Zdravo! Sem nov na forumu,tako da lep pozdrav vsem.

Naročen imam Wayteq 960BT, ki bo kot darilo za abrahama. Prosil bi za navodila za inštalacijo IGO Primo 2.x . Prosim za sporočilo na zs, oz. na mail bozic55@siol.net. Prosim tudi, da, če so kake napake v sys.txt, da se napiše v sporočilo, ker bom imel možnost samo enkrat popravljlat, potem gre kot darilo naprej.

Hvala.

Če se je spregledalo mogoče. Naprava čaka na nalaganje, možgani na navodila.
wink-1.gif

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
TMCja mi ne zazna, tudi ročno nastavljanje ni obrodilo sadov. Očitno ni kompatibilno. Hvala Janchu za fajle.

lp

Kovacic

Zelenc'
1. dec 2011
19
0
1
Jaz sem pred časom kupil tole napravico, zdaj pa me obvešča, da bi blo treba nekaj posodobiti. Imam sicer vezijo iGo Primo 8.5.11 in zbirko map v kateri je vključena Slovenia_83_Monolit_2010.10_101207

Je kaj novejšega in kje?

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Citat:
Uporabnik Slevin pravi:
Citat:
Na kak način brskaš po internetu?
In kaj je DUN-funkcija?
Morda neumno vprašanje ampak toliko napreden pa nisem........leta leta
grin1.gif

Si že prebral? Že veš?
smile-1.gif

DUN-funkcijo ima samo WayteQ x960BT ki z pomočjo mobilnega telefona kot modem se poveže na internet in lahko brskaš po internetu kot sem jaz danes v Kopru med 4 urnem čakanjem, sporočim pa kolko mi je interneta požrlo ampak mislim da nebi smelo biti nekaj preveč.

Če imaš WayteQ x960BT se sprehodi po temi in na enem mestu boš najdel navodila in potrebne stvari da to omogočiš!

Lp.

edit: Porabil 2MB...(Približno 30 minut sem bil povezan na internet...pogledal Gmail, pregledal na Alterju kaj je novega, počekiral Facebook, probal pogledat kakšen video na Youtubu pa ni šlo, in počekiral najnovejše novice na 24ur.com)

Nekako mi supeva ampak tiste nastavitve mi ne grejo..a mi lahko kdo pomaga tiste nastavite nastavit...imam pa simobil..telefon sem sparil in deal BT brez težav..priklop na internet pa mi ni šel ker sem naredil nekaj napak v nastavitvah ker ne vem kaj vstavit.

Hvala v naprej za pomoč

BoRiiS

Pripravnik
6. jun 2011
95
0
6
Zanima me kako naštimat dum funkcijo na 960bt preko android galaxy mini namreč zazna mi samo Hands Free Sevice ne pa Networka
vklopil sem na telefonu vse uporabi paketni prenos tudi podatkovno gostovanje Sam telefon se mi poveže na internet preko mobilnega interneta . Če probam s staro nokio 2690 mi tudi dum funkcija na napravu dela
HVALA

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Ja ta problem imam tudi jaz na SG Mini - imam opcijo samo hands free, neta pa mi ne ponudi...na mojem drugem telefonu Nokia E52 pa mi z isto SIM dela tudi DUN. Ne vem v čem je fora, nisem se še poglobil v zadevo.

sharky77

Pripravnik
24. jul 2011
36
0
6
Pozdravljeni
Imam težavo z napravo X960BT in sicer ko sem hotel skalibrirat zadevo ni šlo in mi kar naprej kalibrira in ne gre ven iz kalibracije, po dolgem mučenju mi je uspelo pridet v osnovni meni ampak zadeva ne špila ker ni skalibrirana. Naprava ne funkcionira več.
Kakšen namig če kdo ve kaj bi se dalo uredit?

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Opažam, da ima veliko uporabnikov težave s kalibracijo zaslona, če le do te zaradi kakšnega višjega razloga pride. Kako pravilno skalibriramo zaslon? Torej ko se nam prikaže križec, ga s stylusom skliknemo in 2 sekundi pridržimo točno v sredini križa, nato izpustimo. Križec se prestavi v nasledji kot in z vajo nadaljujemo, dokler ne pridemo okoli ekrana do zadnje postaje na sredini ekrana..

Če si zdaj naredil vse kar je v tvoji moči, da ponovno (pravilno) skalibriraš zaslon pa tega nikakor več ne moreš izvesti, potem ti preostane še zadnja - najbolj radikalna opcija t.j. ponovna namestitev firmwera. Iz uradne spletne strani si prenesi ustrezen firmware in naredi update točno po navodilih.