WayteQ (WinCE) naprave - mnenja, izkušnje in pomoč

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Jaz bi rad kot v prejšnji verziji, da mi kaže čas prihoda, čas in višino, pa mi ne rata? Kaže samo čas!

Possessor

Zelenc'
7. feb 2012
9
0
1
Zabar: če slediš navodilom od Jancha, ki jih je meni dal za nastavitev prikaza hitrosti, prideš do menija, kjer lahko nastaviš to kar rabiš.

A za Primo tudi obstajajo kaki dodatki za geocaching? Oz. če kdo to s primotom uporablja, kako. Samo vnese gps koordinate in se odpravi al uporabi še kak trik, mogoče dodatek? Me ma, da bi nabavil nosilec za kolo in se odpravil na iskanje zakladov. Ob toplejšem vremenu seveda
smile-1.gif

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
Enkrat sem šel iskat en cache v bližini. Najdeš že najdeš, je pa težje, ko ni kompasa. Je pa drugač zabavno, sm skor cel zid zadnjič razkopal
evil.gif

kva123

Pripravnik
24. dec 2010
198
0
16
Če se prav spomnim (sam uporabljam original skin), ima gjak skin 1.06 možnost vklopa kompasa na zemljevidu, kateri ti kaže smer neba v kateri je cilj.

Alix

Zelenc'
6. feb 2012
21
0
1
Nazarje
Danes Dobil 960BT....Zadevca ima nenormalno čisto sliko in lepo osvetljen LCD glede na ostale navigacije ki sem jih imel...
Glih z Janch-om poskušava zrihtat "Tush-a" da ga bom dau mami ker hoče na vsak način imet Slo vodenje...
Mam pa vprašanje glede Radarjev,oziroma Point Of Interest...Ali to paše z vsake navigacije najnovejše (modre pike) ali je za vsako navigacijo posebej format.Lansko Leto sem pljunil okol 400eur kazni zarad prehitre vožnje,to leto ne smem niti centa...Hvala za odgovore in Lep Pozdrav!

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Ja so razlike v formatih. iGO navigacije (z izjemo Android verzij) uporabljajo recimo speedcam.txt format, kjer so podatki o radarjih vnešeni v posebnem zaporedju. Sicer pa, če rabiš novejšo bazo radarjev po slo (stacionarni+mobilni) jih lahko najdeš v ustrezni temi ali pa mi piši na ZS.

Alix

Zelenc'
6. feb 2012
21
0
1
Nazarje
Evo danes sem imel priliko stestirat Wayteq z naloženo navigacijo SYGIC...
Realno in nevtralno povedano je tole katastrofa od navigacije...Res če bi prej vedel nebi ga sploh nalagal ampak bi se raj posvetil kateri drugi ker tole je apsolutno porazno...To se pravi prednaložen navigacijski sistem SYGIC na WAYTEQ-u je škoda besed...Pred 5-6 leti sem na CarPc-ju imel naložen Garmin iz kamene dobe s starejšo AdriaRoute mapami in se Sygic lahko skrije pred njim...Ne kaže nobenih stavb,hiš,NIČESAR...Ene bedne črte,probal nastavljat vsakega Boga pa še kr nč...Pri "Kamenem" Garminu lepo riše najte (kocke),omejitve so bile za tiste čase zelo točne...Druga stvar ki je zelo moteča pri tej navigaciji je (ne vem ali je do naprave ki lovi satelite ali programa)----Ne kaže točno pozicijo...Vozil sem se od Celja-Prebols-Mozirje-Nazarje...Enih 5s kr trikotnik stoji NA MESTU,pol pa se kr za par metrov pomakne pozicija...Mislim ???...Druga napaka je OMEJITEV hitrosti---Peljem se mimo znakov 40,60 al 50km/h men pa kaže omejitev 90Km/h...Zapeljem se izven naselja men kaže 70km/h in mi piska da sem prehiter...Skratka ni to navigacija ki bi bila za pohvalit čeprav jo mnogi kujejo v zvezde...Če bi se na tole zanašu bi debelo plaču kazni zagotovo.Zdj al sm jst tok nesposoben da jo usposobim,al nimam novih map,al nastavitev-čeprav je zadeva NOVA...Skratka najrajš bi vse zbrisu pa si naložu Garmina in imel normalno zanesljivo navigacijo kokr sm jo meu prejšnjih 5 let preden mi je CarPc crknu...Zdj lahko vzamete ta post kokr čte,jaz sem izrazu svoje mnenje in res mi je žau da sem se odločil za tole navigacijo...

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Če si si navigacijo kupil zato, da ne boš plačeval policajem, potem si se napačno odločil...bi te ceneje prišlo (+ večji efekt), da si daš en cigel pod stopalko za plin.
smile-1.gif

Nobena navigacija ti ne bo kazala točnih omejitev do te mere, da bi se lahko popolnoma znašal na te podatke, tudi garmin ne, brez skrbi. Glede zamika realne pozicije, pa je čudno..da ti naprava slučajno ne zgublja GPS signala zaradi A-termičnega stekla?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@Alix

Saj pa navigacija ni zanič,zanič je samo navigacijski program.
Če boš metal v kanto probaj zadet tisto pred mojo bajto,bom hitro ven pobral.
hysterical-1.gif

Sedaj pa zares:
Izbriši sygic in naloži Primo pa boš srečen kot še nikoli.

Alix

Zelenc'
6. feb 2012
21
0
1
Nazarje
Hvala za nasvete fantje ker leta in leta nism meu težav z navigacijami zdle pa par sni mi je kr slabo od Windows CE-ja,nalaganja,ipd...
Naprava sama je strup,res prelepo ločljivost ima in odzivnost sam program je pa obupen...Če kdo rabi podarim zastonj program Sygic-original kupljen CD,ključ,skratka vse kar sem plačal dam zastonj ker ne bom več rabil...Pa sm si lih mislu ajd vsaj neki da nimam piratskega pa očitno ni pomagal...Obema hvala za odziv in pomoč to je lahko vzor za druge forume kjer moderatorji nimajo nikoli cajta...Lep Večer še naprej!

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Ne rabi da ti je slabo od nalaganja...kar "dobiš" od mape jo samo odpakiraš na kartico od navigacije in to je to...navigacija dela.

Sem bil tudi jaz v strahu pa je šlo brez najmnajših težav.

enmarko

Zelenc'
14. feb 2012
1
0
1
Včeraj sem dobil Wayteq 960BT, po navodilih od Jancha namestil program na Flash disk. Ob izhodu je javljal napako, pa sem malo pobrskal po forumu in takoj našel rešitev (izbrisat je treba vse licence razen ene)
Danes je na vrsti testiranje, jutri pa uporaba pri poti na smučanje:)

Janch thnx.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Če se ne motim moraš izbrisat samo tisto licenco za tovornjake in ti neha javljat težavo.
Sicer pa Primo dela normalno,če imaš nastavljeno da se avtomatsko vklopi ko vklopiš navigacijo.
Napako javi samo ko daš v samem Primo na izhod in greš potem v meni od Wayteq.
Če pa daš Primo na SD kartico pa te napake ni.

Kaiser

Pripravnik
25. jul 2009
149
0
16
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Sicer pa Primo dela normalno,če imaš nastavljeno da se avtomatsko vklopi ko vklopiš navigacijo.
.
Kje hudiča pa to nastavim? Meni se vedno najprej meni odpre in tudi enako zapre...

Alix

Zelenc'
6. feb 2012
21
0
1
Nazarje
Jst sem biu čisti LAIK za tole čačkanje in nalaganje...Začeu jamrat in cvilt ko prešič na kolinah...
Nakar se mi javi na ZS popotnik,mi svetuje-predlaga Jancha,pride Janch zadevo zrihtamo 1,2,3...Vse deluje brez problemov,grafika ubija,navigacija seka k sto mater...Skratka---Vse se da naredit tk k je treba sao je treba bit vstrajen pa držat se navodil...Izkoristil bi priložnost da se zahvalim zgoraj omenjenima moderatorjema ki sta mi pomagala da sem lahko usposobil zadevo da laufa tk k je treba...Hvala fantje,odlični ste!

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Eno vprašanje
Pri 990 se mi navigacija vžge iz spanja takoj ko jo priklopim na 12v.....960 pa se mi noče in jo moram vedno ročno prižgat na gumb...kje je nastavitev za to...če sploh je.
Aja...pa ne mislim na to da mi se primo vžiga direkt....ampak na splošno...ker primota vžgem na klik pri obeh.

Dam še primer.....se peljem eno pot...na pol poti se moram ustavit za 2 urce...pri prižganem primotu stisnem gumb na napravi za ugasnit in mi se zadeva ugasne....čez dve ure pridem ,dam navigaacijo na nosilec ,vklopim 12v in se navigacija prižge od kjer sem ugasnil z gumbom. To je 990-ka.....960 pa se ne prižge in jo morem na gumb vžgat.