WayteQ (WinCE) naprave - mnenja, izkušnje in pomoč

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Verjetno je mapa SAVE tista, ki ti v Primu povzroča težave, da mape Primo ne moreš v celoti pobrisat. Pojdi v wince z explorerjem in pobriši od tam. (Označi mapo -->File-->Delete. Tako bi pa moralo it.

Slevin

Pripravnik
11. nov 2011
65
0
6
Kranj
Tudi to ne uspe.
Probal sem tudi z Total Commanderom pa isto.

Mape mi javi v .exe formatu in mi jih piše kot da so programi.
Pa ni samo od od Prima mapa so tudi od glasbe pa slike ki sem mel gor.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Verjetno se nisva razumela.
sprasujem se.gif

Odklopi napravo iz usb povezave in pojdi na ikono Explorer v 2. meniju naprave, torej da prideš direktno v windows naprave od koder lahko pobrišeš kar želiš.

Slevin

Pripravnik
11. nov 2011
65
0
6
Kranj
Verjetno sem malo trapasto napisal da me nisi razumel
smile-1.gif

Probal sem to in mi vse lepo pobriše dokler se ne vrnem v GPS meniju, grem v mapo nav path in jih spet vidim, priklopim na računalnik se mi spet pokažejo.

Sem probal spremenit jim format in jih pobrisat pa ko spremenim program se mi avtomatski pojavi še ena mapa identična na tisto kateri sem spremenil format in spet lahko izbrišem tisto z spremenjenim formatom.

Malo bluzim z upanjem da bi prišel do željenega cilja ampak mi slabo kaže.

Aja, sem šel še na wayteqovo stran in snel posodobitve, sem mislil da bo to pomagalo pa tudi nič niti od tega.

Je še kakšna ideja mogoče?
smile-1.gif

Slevin

Pripravnik
11. nov 2011
65
0
6
Kranj
A mogoče kdo ve če je možno reinstalirati Win CE na Waytequ?

Če je odgovor da bi uprašal še na kaj je treba posebno paziti?

Bi mogoče s tem rešil problem ki ga imam...

Slevin

Pripravnik
11. nov 2011
65
0
6
Kranj
Zadeva rešena !!!

Spremenil sem način povezave z USB-jem iz "MASS STORAGE" v "MS ACTIVESYNC" in ko sem ga povezal z računalnikom mi je Windows ponudil program "Windows mobile device center" in od tam zbrisal vse "nagajive" mape.
Potem sem ponovno dal na "MASS STORAGE" in problema kot da ni bilo.

Pa sej to ni bil neki veliki problem ki bi naredil napravo neuporabno ampak meni je šel zadne časa blazno na živce.

Lp.

Nazadnje urejeno:

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Samo v info.....pred časom sem imel problem s povezavo x990 in s pc-jem......navigacija se mi je normalno povezala na pc ki ima xp-je in tam mi je tudi pokazalo na ekranu navigacije da jee povezava....jezilo me je pa da nisem mogel povezat navigacije s prenosnim ki ima nalozen win7...lahko sem jo napolnil ampak zaznalo jo pa ni....in po dolgem času hebanja sem prišel na zakluček da mii prepozna navigacijo če je nastavljena na sleep in NE na off. Se pa na sleep dosti hitreje prižge in tudi ko dam kontakt od avta se prižge sama nazaj.

Pa še vprašanje...kako lahko naredim kak update za sygic in za zemljevide? In pa,a je kaj novega za primota in še nekaj...a lahko dam istega primota na gsm samsung ace?

Hvala

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Glede povezave s PC-jem - ja to je včasih problem (opažam tudi pri sebi), da ne vzpostavi povezave z PC-jem. Kolikor sem jaz malo potestiral, imam občutek, da naprava ne dobi dolj močnega napajanja skozi USB, zato prekinja ali celo ne vzpostavi povezavo. To se vidi četudi imaš vzpostavljeno povezavo, tista lučka na napravi utripa in menjava "razpoloženje" (rdeča-zelena). To se ponavadi dogaja, kadar napravo priklopimo na USB razdelilec, torej, če ni direktno priklopljena v USB hub na PC-ju. To se verjetno še bolj odraža, če se priklopi na prenosnik, ki verjetno oddaja še manj izhodne moči in kadar je naprava prižgana le ta seveda v real timu porablja več energije, kot jo dejansko prejema. To verjetno pojasnjuje vzrok, da je WayteQ napravo praktično nemogoče do konca napolnit preko USB-ja. Vsaj take so bile moje izkušnje z x990, zato predlagam dokup originalnega polnilca.

Glede posodobitve Sygic Aure pa je edina opcija uradna posodobitev pri pooblaščenemu prodajalcu. Glede novosti Prima pa najdeš v temi iGO novosti.

ps. Primo za Android ne obstaja. Če rabiš dobro iGO verzijo za svoj telefon, pošlji ZS.

Nazadnje urejeno:

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Malo neumno vprašanje morda ampak vseeno.....a se da naložit na x990 kak program naprimer beležko oziroma nekaj za pisanje in pa kako igrico še...pride prav ko čakaš :D

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Saj igre so v drugem meniju navigacije. Neka kača se mi zdi in še kaj...nisem še niti sprobal
Sicer pa, če ti je kdaj dolgčas v avtu, predlagam, da SI vstaviš kakšen CD best of 80's in daš vol na max!
smile-1.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Sem že dal nekaj od 90's...pa nekaj najnovejših....pa tudi nekaj videoposnetkov z youtuba sem dal...in dela.

Saeed

Pripravnik
19. nov 2008
373
4
18
Ali obstajajo kakšni dobri slovarji za wayteq naprave? Zadeva bi na poti prišla zelo prav.

tommaazz

Zelenc'
15. jan 2012
15
0
1
Pozdravljeni!
Sem nov na forumu in sem se zagrel za wayteq navigacijo vendar...Pred parimi meseci sem si kupil novi avtomobil in ker mi je bila tovarniška navigacija bistveno predraga in me tisti mali zaslonček od radi sedaj malo moti, sem se odločil, da si kupim eno navigacijo. Mesto v avtomobilu sem že našel
smile-1.gif
in bi jo rad uporabljal tudi kot naprimer tak sekundarni barvni touch screen v avtomobilu. To pomeni, da bi recimo če ne bi uporabljal navigacije imel pač prižgan ekran (zvezal bi na stalno napajanje v avtomobilu) in nastavljeno naprimer ozadje z logotipom od Peugeota in nekaj mapami pač približno kot windows varijanta (predvidevam da je to mogoče?). Zagrel sem se za to 960bt navigacijo a ko sem prebiral poste sem videl, da bi naj prišle ven 5 inčne navigacije z androidom, ki ga obužujem (imam telefon z androidom), ali to drži in kdaj približno bi naj ti novi modeli prišli ven? raje počakam mesec ali dva kot pa da sedaj hitim in mi bo potzem žal... ali ima kdo kakšno informacij?
Hvala za pomoč in LP!

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Če misliš kupiti android sistem za navigacijo, potem ti to odsvetujem saj trenutna ponudba GPS navigacij za Android ne blesti ravno..Trenutno je na voljo samo Sygic in Navigon, ki pa vsaj meni osebno nista ravno po všeči. Pokritost Slo in zahodne evrope je dokaj dobra, dočim oba rahlo pešata na balkanski regiji. Škoda je, ker (še) ne obstaja iGO Primo verzija za Android ali Garmin, potem bi bila odločitev bolj enostavna..
smile-1.gif

Si pa lahko omisliš tudi kakšen 2din sistem, ki so trenutno zelo poceni zadeve in ponujajo celovito multimedijsko izkušnjo, vključno z GPS, katerega lahko naložiš po želji. Primer:

http://erising.en.alibaba.com/..._Analog_TV.html

cena okoli 250 EUR s poštnino.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Če se boš odločal med WinCE navigacijami, potem ti vsekakor svetujem katero izmed WayteQ modelov, ki je še vedno klasa zase in cenovno ugoden. In kot si že spoznal, je popolnoma odprtega sistema, torej imaš že po defaultu dostop do WinCE, kar ti večina drugih (vključno z Goclever in Prestigio) ne omogoča po "naravni poti" in so za dosego tega cilja potrebni razni hacki oz unlocki. Glede BT na WayteQu pa mislim, da je namenjen samo za povezavo s telefonom, zato verjetno nebi deloval v takem smislu kot je predvajanje MP3 datotek. Ravno za ta namen ima x960BT vgrajen FM sprejemnik
wink-1.gif

tommaazz

Zelenc'
15. jan 2012
15
0
1
Aha, a drugače pa tk kot sem si zamislu bi šlo, recimo da ko ne uporabljam navigacije lahko uporabljam displey pa dam kot background gor recimo Peugeot slike pa to, pa da bi bila navigacija stalno prižgana (vezana direkt na napajanje v avtu, da se zaslon ne bi ugašal), a radio pa deluje iz navigacije na originalnem radiu BP? Ma če bi vedu da kmalu pride z androidom bi počaku, tako pa...mene ko me zagrabi me težko spusti
smile-1.gif
, ker ne vem če ne bom vzel te 960...

Nazadnje urejeno: