WayteQ (WinCE) naprave - mnenja, izkušnje in pomoč

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
To zna včasih zajebavat, vsaj mene je tut. Drugače dela, sam pač nekaj ji nena paše, ko greš v winse.
Sam sem šel 2krat pokukat kak zgledajo, drugače pa tam nič ne štoram in jo uporabljam za prvotni namen.
smile-1.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
o ja...zadeva je taka...vse dela ok...samo ko ugasnem se ne prižge več...razen reset pomaga in brez karitce..če je kartica v napravi potem se noče prižgat.

a je mogoče kaj v sys narobe?

sekundarc

Pripravnik
13. nov 2010
62
0
6
Celje
Sys ne vpliva na napravo ampak na navigacijski program.
Ti sedaj hočeš reči (tako sem te razumel), da odkar si spremenil pot v NavPath-u se ti Wayteq ne vžge tako kot bi se moral na ON/OFF tipko?

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Ne se mučit --> predvidevam da imaš model x990. Ta ima bug v firmweru in sicer, ko ga daš v spanje, ga ne moreš več prižgat, razen z resetom. To se meni isto dogaja in mi gre blazno na živce. Na ostalih modelih tega problema ni.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Ne ne...sem probal brez kartice in zadeva deluje.Res nima veze moj path.
Samo ko je kartica v napravi se noče prižgat....aja...o tem bugu sem bral...napravo vedno dam na off in res nikoli na spanje.

mogoče problem v sami kartici?Bom poskusil še tole zamenjat.

Zdaj že ugibam...a je možno ,da je nekje nekaj spremenjeno in se namesto pri ugašanju na tipko ugasne na sleep čeprav pritisnem na off?

Wayteq x990

Nazadnje urejeno:

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Sem poskusil zamenjat tisto kartico z drugo in ne boste verjeli...DELA.....vse ok...normalno ugasnem ,normalno vžgem...navigacija dela.
Prejšnjo kartico sem dal v fotoaparat in tam dela brez težav. Sicer ne razzumem kje je finta ampak važno je da dela.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Evo.....zdaj pa me nekaj zanima...vse sem preiskal samo jaz ne najdem...kako lahko povečam vse skupaj ko me navigira...kaj stisnem,kje se da našimat da lahko na hitro povečam ali pomanjšam.

sekundarc

Pripravnik
13. nov 2010
62
0
6
Celje
Med vožnjo ni najbolj pametno spreminjat pogleda navigiranja, sicer tudi ne vem če se da. Na splošno pa imaš tri poglede: visok, srednji in nizek. To najdeš v nastavitvah (mislim da pod pogled zemljevida ali nekaj podobnega). V istem meniju kjer boš našel za to nastavitev, boš našel tudi eno nastavitev kjer je poleg ikonca daljnogleda, kar pomeni kako ti naj kaže zemljevid med navigiranjem kadar je dlje časa brez smernih sprememb (predvsem avtoceste).

Ivan7

Zelenc'
5. avg 2008
20
0
1
Ne se mučit --> predvidevam da imaš model x990. Ta ima bug v firmweru in sicer, ko ga daš v spanje, ga ne moreš več prižgat, razen z resetom. To se meni isto dogaja in mi gre blazno na živce. Na ostalih modelih tega problema ni.

zgolj za info
imam x990 in če ga dam na spanje se pozneje normalno prižge. Praktičen primer: navigacija vklopljena/navigira v avtu priključena na napajanje - se ustavim al gorivo ali kofe, ko ugasnem avto opozori da bo sedaj šlo na baterijo, ok pustim - pritismen gumb za izklop in ponudi izklop ali spanje - izberem spanje, ekran se ugasne - ko pozneje sedem v avto in dam kontakt se nav.normalno prižge najde satelite takoj in deluje normalno naprej.Vse mi pa laufa iz kartice Primo 1.2, program in karte.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
@Wateqaši na terenu, preverite malo delovanje TMC-ja. Garminaši javljajo, da se zadnje dni pojavlja precej več TMC sporočil. Ok, čakalne dobe niso realne, ampak, če je že frekvenca sporočil višja, se vsaj popravljajo zadeve v tej smeri.

I

Izbrisan uporabnik 474

da se alo vrnem na post Jancha glede TMC - ja: v Mariboru mu po 10 min vožnje TMC njade med 30 - 40 dogodkov (po Sloveniji) - od zastojev, del na cesti, zožanj, tudi "poškodovano cestišče" se je našlo. Je pa včeraj zvečer bila iz Celja proti mariboru zaprta AC, TMC pa je bil tiho kot rit...

Še bodo morali malo zadeve popravit. Sicer imam sam TMC licenco na Waytequ "pro bono", tudi na Garminu (760) sem je dobil še v "promocijskem času" - ampak kako se počutijo tisti, ki so za TMC doplačali ov nakupu Garmina in ta licenca niti ni poceni?

iKvalita

Pripravnik
23. jan 2011
51
0
6
Citat:
Uporabnik ahladi pravi:
Oj, eno vprašanje, imam Wayteq-a 960 in naložen Igo primo 1.2. Prejšnji teden sem vozil po Nemčiji in Franciji in v Franciji sem naletel na težavo. Igo se je kar naprej resetiral. Ko sem prišel v program je vse delovalo, lahko sem poiskal naslove, ko pa sem dal na vodenje, me je nekaj časa vodilo, nato pa, kot da bi se naprava resetirala in vrnilo se je v osnovni meni naprave. A kdo ve, kje bi lahko bil problem? Hvala in lep dan še naprej!

Imam enako težavo kot uporabnik "Ahladi", s tem, da imam napravo X950.

Nasvet, je bil da se spremeni vrednost: sieve_mode=1

Vse to sem imel ze od zacetka, vendar, se zadeva vedno pojavlja samo v Franciji (probal sem tudi ze z drugimi kartami). Vse ostalo deluje brez problema…

Prosim za pomoč/nasvet….

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
Citat:
Uporabnik iKvalita pravi:
Citat:
Uporabnik ahladi pravi:
Oj, eno vprašanje, imam Wayteq-a 960 in naložen Igo primo 1.2. Prejšnji teden sem vozil po Nemčiji in Franciji in v Franciji sem naletel na težavo. Igo se je kar naprej resetiral. Ko sem prišel v program je vse delovalo, lahko sem poiskal naslove, ko pa sem dal na vodenje, me je nekaj časa vodilo, nato pa, kot da bi se naprava resetirala in vrnilo se je v osnovni meni naprave. A kdo ve, kje bi lahko bil problem? Hvala in lep dan še naprej!

Imam enako težavo kot uporabnik "Ahladi", s tem, da imam napravo X950.

Nasvet, je bil da se spremeni vrednost: sieve_mode=1

Vse to sem imel ze od zacetka, vendar, se zadeva vedno pojavlja samo v Franciji (probal sem tudi ze z drugimi kartami). Vse ostalo deluje brez problema…

Prosim za pomoč/nasvet….

Glede na to, da se vama to dogaja obema v Franciji, sklepam, da je tezava nekje v zemljevidu Francije. Mogoce sta "kupila" isti komplet zemljevidov iz pasnika, pa je kaksna napaka. Poizkusi najti se kaksno drugo datoteko France*.fbl ali pa zamenjaj Navteq-ove zemljevide s TeleAtlasovimi oz. obratno in stestiraj v Franciji, da vidis ce je tezava v tem...