WayteQ (WinCE) naprave - mnenja, izkušnje in pomoč

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
No comment..
wink-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
ne vem kaj je fora hehe

a TA so hudič samo 2010.12? je že čas, da bi nove naredili?

dugi

Fizikalc
2. sep 2011
227
46
28
ljubljana
Zunaj na travniku sem opazil,da se nahaja že topmap 2011,07.
Ali jo je že ko preizkusil?
Ker verzija 2011,03 je prav moteča.Ne pokaže Šentviškega,ne tunela Golovec,pred Trebnjim še vedno kaže omejitev 60,ker da je gradbišče,prav tako pred Karteljevskim klancem na AC in podobne cvetke.

panda

Zelenc'
19. sep 2011
3
0
1
@Janch
Ja res, si me čisto presenetil s svojo brzino. Takšne pomoči "vnaprej" ni nikjer, sploh pa še nikoli nisem zraven dobila rožice...nice touch
wink-1.gif

Hvala ti, vse je razumljivo in enostavno! Zaenkrat...
srce-1.gif

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
Citat:
Uporabnik bocco pravi:
@Twister - kako si zadovoljen z WayteQ Libra telefonom?

Ker je to moj prvi Android telefon, sem se cisto zgubljen. Sploh pa nimam casa se prav veliko ubadati z njim. Zaenkrat bi rad zrihtal samo da bi mi delal internet preko mobitela (planet ali kaj je ze tisto), pa mi ne uspe (pomoc dobrodosla). Bi mi prav prisla kaksna navodila za uporabo
smile-1.gif
Drugace kot sam aparat mi je pa kar simpaticen in dovolj trpezen deluje. Navadit se ga moram.

bocco

Pripravnik
17. feb 2011
157
0
16
WayteQ ZTE Libra -menji so videti isti kot na LG Optimus one... Torej za internet nastavitve pritisneš na zaslonu sredinski gumb s kvadratki, s čimer prideš na aplikacije. Tam izbereš ikono Settings, nato wireless&networks, wi-fi settings. Tam obkljukaš wi-fi in network notification. In načeloma bi to moralo biti vse. Telefon ti poišče brezžična omrežja, nato izbrano omrežje potrdiš in vneseš geslo vkolikor je to potrebno.
Do istih nastavitev prideš tudi, če se s prstom dotakneš vrha zaslon in povlečeš vrstico nazvdol. Pokaže se ti ikona s pikico in vejicami okrog - dotik na ikono za vklop in telefon prične z iskanjem omrežja. Opozori te, da ni povezan in ti ponudi razpoložljiva omrežja.

Zgornja navodila so za WI-FI omrežja.

Za mobilni internet preko Mobitel pa je mogoče dobro, da pokličeš na Mobitel, da ti pošljejo sporočilo z nastavitvami. Ko imaš to urejeno, pa je za vklop storitve najhitreje, da se ponovno dotakneš zgornjega dela ekrana in povlečeš navzdol, s čimer prideš do ikone za prenos podatkov. Pri meni je kvadratek z x na desni strani in z vejicami v zgornjem desnem kotu kvadratka. Dotik na ikono in to je to.
Daljši način - glej zgornji opis, le da greš potem na mobile network settings in obkljukaš data enabled.

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
Ena ne prevec zanimiva izkusnja z modelom x850: Primo sem nalozil ze na ene 20 modelov x850, na vsakega sem skopiral isto vsebino, enake nastavitve,... vse isto. Vendar se pri nekaterih pojavlja problem, da vcasih napise "Avtomatsko zaznavanje sprejemnika GPS", namesto da bi iskal satelite. To pocne dokler naprave ne izklopim in ponovno vklopim (samo izhod iz programa Primo in ponovni zagon programa ne pomaga). Vcasih jo je potrebno rebootati tudi veckrat. Ima se kdo tak problem? Oziroma se komu kaj sanja kaj bi lahko bilo? V sys.txt imam vpisan tudi baud in port.

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
Citat:
Uporabnik bocco pravi:
WayteQ ZTE Libra -menji so videti isti kot na LG Optimus one... Torej za internet nastavitve pritisneš na zaslonu sredinski gumb s kvadratki, s čimer prideš na aplikacije. Tam izbereš ikono Settings, nato wireless&networks, wi-fi settings. Tam obkljukaš wi-fi in network notification. In načeloma bi to moralo biti vse. Telefon ti poišče brezžična omrežja, nato izbrano omrežje potrdiš in vneseš geslo vkolikor je to potrebno.
Do istih nastavitev prideš tudi, če se s prstom dotakneš vrha zaslon in povlečeš vrstico nazvdol. Pokaže se ti ikona s pikico in vejicami okrog - dotik na ikono za vklop in telefon prične z iskanjem omrežja. Opozori te, da ni povezan in ti ponudi razpoložljiva omrežja.

Zgornja navodila so za WI-FI omrežja.

Za mobilni internet preko Mobitel pa je mogoče dobro, da pokličeš na Mobitel, da ti pošljejo sporočilo z nastavitvami. Ko imaš to urejeno, pa je za vklop storitve najhitreje, da se ponovno dotakneš zgornjega dela ekrana in povlečeš navzdol, s čimer prideš do ikone za prenos podatkov. Pri meni je kvadratek z x na desni strani in z vejicami v zgornjem desnem kotu kvadratka. Dotik na ikono in to je to.
Daljši način - glej zgornji opis, le da greš potem na mobile network settings in obkljukaš data enabled.
hvala! sem poiskal na netu navodila za LG optimus one in rocno vnesel nastavitve in zadeva deluje. Ne pridem pa do tiste bliznjice do ikone za prenos podatkov. Ce povlecem zgornji del ekrana navzdol, tam ni nobene bliznjice.

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
Janch, mislim da se drzimo teme. Jaz sem govoril o modelu Wayteq x850, kjer imam problem, da mi pise avtomatsko iskanje GPS sprejemnika, pa je rekel Jado, da ima tudi on ta problem
smile-1.gif
Kar se tice telefona sem pa samo spotoma vprasal (se opravicujem).

The_Game

Pripravnik
29. mar 2009
38
0
6
Zdravo!

Tudi sam imam namen kupiti WayteQ x850 pa me zanima, če bi bil lahko kdo tako prijazen pa mi na PM poslal navodila za inštalacijo (Igo Primo + kartografija).
Hvala vnaprej!

Lp

rider

Pripravnik
10. okt 2007
36
0
6
A je že kdo poskusil reševat bug-a v primu 1.2 in sicer zatemnitev v predoru? (ko greš skozi predor se resetira)

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Če ti krešne v tunelu, daj tole v sys:

[navigation]
use_duration_for_tunnel=1
stop_at_tunnel_end=1

[feature]
tunnel_guidance=0

glede zatemnitve - če imaš GJ-AK skin, si lahko posebej nastaviš nivo osvetlitve za tunel. Malo poglej nastavitve.

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
Janch, glede tega:
Citat:
Ena ne prevec zanimiva izkusnja z modelom x850: Primo sem nalozil ze na ene 20 modelov x850, na vsakega sem skopiral isto vsebino, enake nastavitve,... vse isto. Vendar se pri nekaterih pojavlja problem, da vcasih napise "Avtomatsko zaznavanje sprejemnika GPS", namesto da bi iskal satelite. To pocne dokler naprave ne izklopim in ponovno vklopim (samo izhod iz programa Primo in ponovni zagon programa ne pomaga). Vcasih jo je potrebno rebootati tudi veckrat. Ima se kdo tak problem? Oziroma se komu kaj sanja kaj bi lahko bilo? V sys.txt imam vpisan tudi baud in port.
pa nimas resitve? Si kdaj naletel na ta problem? Se to dogaja samo pri x850? Precej moteca zadeva...