WayteQ (WinCE) naprave - mnenja, izkušnje in pomoč

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Še nisem naletel, da če je vpisan pravi port in baud v sys, da bi iskal sprejemnik. Niti si ne znam razlagat zakaj bi do tega lahko prišlo..Probaj naložit še kakšno drugo navigacijo - Sygic recimo in preveri kako se gps sprejemnik tam obnaša.

BoRiiS

Pripravnik
6. jun 2011
95
0
6
Mene pa zanima zakaj se mi Waytwq 960bt resetira ko zaprem Igo Primo1.2.
Zadeva pa je sledeča imam dve navigaciji 960bt na starejši(6 mesecev) mi vse dela normalno ima pa softvare version V 3.6.Y107.04.02
na novejši (danes)pa software V 3.6.Y205.07.29 se pa resetira.Na obeh imam nameščen igo na navigaciji enako verziji , prekopiral sem tudi iz ene na drugo direkt pa nič.
Če koga zanima ima novi software dodano Opera Mini in igro Snake to je na hitro kaj pa sistem pa še nevem.

Moj SYS tekst na napravi ki vse deluje BP pa zgleda toko

[gps]
port="1"
baud="4800"
set_messages=0

[power]
skip_suspend_process=1
skip_resume_process=1
skip_suspend_process_all=1
skip_resume_process_all=1

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citiram Janch-a

Citat:

Vsi uporabniki Prima 1.2 ki ga imate inštaliranega na notranjem pomnilniku vam je jasno da se vam ob izhodu naprava resetira. No, če koga moti, se lahko to odpravi:
Iz mape LICENSE pobrišite vse licence in vanjo kopirajte samo licenco od verzije Prima 1.1, torej:

Navon_Primo_FEU@10Q1_(NQ+NNG,_DEM,_CAR,_TMC,_3DLM,_HNR,_DA,_HNR,_HSP)_F_.lyc

s to licenco se Primo ob izhodu NE BO več resetiral. Vsakršna dodatna licenca pa bo povzročala resetiranje ob izhodu, vklučno z licenco za podporo za tovorna vozila. Torej tisti ki jo pač potrebujete, je pač še vedno edina rešitev Primo na SD kartici.

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
Verjetno imas v eni napravi spominsko kartico, v drugi pa ne. Tista, v kateri imas kartico, se nebi smela resetirati.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Četudi imaš kartico v napravi, se naprava vseeno resetira, kadar Primo teče iz fleša in ob uporabi različnih licenc. Rešitev je takšna kot sem jo že napisal (citat zgoraj) ali pa da je Primo v celoti na SD. V tem primeru lahko imaš vse licence in ne bo težav z resetiranjem naprave. (testirano na WayteQ. x990).

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
Jaz imam (na x850 in x960bt) komplet program Primo na fleshu, razlicne licence, vstavljeno kartico z glasbo in ob izhodu iz Prima se mi naprava ne resetira...

BoRiiS

Pripravnik
6. jun 2011
95
0
6
Ja res je v tistem ki je kartica se ne resetira drugi brez se pa . V drugega sem vstavil kartico in se sedaj isto ne resetira z vsemi licencami zato tudi nisem popravljal licenc ker se prvi ni resetiru.

HVALA za pomoč

The_Game

Pripravnik
29. mar 2009
38
0
6
Torej je potrebna kartica ali je dovolj da se skopira tisto kar je napisal Janch?

@Janch: Kako maš ti nastavljeno? Maš spominsko kartico na kateri je Primo ali kopiran fajl od Primo 1.1?

Lp

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Jaz veliko testiram imam vse navigacije v kompletu na SD (8gb) in ni nobenih problemov. Sicer pa, ko sem laufal Prima iz fleša se mi je naprava ob izhodu iz programa vedno resetirala, kadar sem uporabljal vse licence, četudi je bila kartica v slotu.

BoRiiS

Pripravnik
6. jun 2011
95
0
6
Če koga zanima je pa na wayteq-ovi strani Software update (x960BT) z navodili Software je V 3.6.Y205.07.27 ne vem koliko je star ampak prav veliko ni.Po končani namestitvi je napravo potrebno skalibrerat (s poalčko na križce) in nastavit pot do GPS programa.
klik

Nazadnje urejeno:

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Update je iz GPS vidika praktično nepomemben, saj gre le za menjavo brskalnika iz IE v Opero. Mogoče pride komu prav, ki veliko brska po spletu preko DUN funkcije..čeprav skoraj ne verjamem, da bi kdo napravo dejansko uporabljal za te namene...

The_Game

Pripravnik
29. mar 2009
38
0
6
Pozdravljeni!

Sem nov lastnik Wayteq X990. Imam par vprašanj glede naprave.
Karte in program sem naložil na kartico. Nastavil sem, da se ob vključitvi naprave IGo zažene sam.
Zanima pa me kako naj napravo povežem z računalnikom? Vem, da s kablom ampak meni je računalnik ne zazna.
Je imel kdo probleme s tem?
Uporabljam pa WIN 7 Ent. 32b.

Koga uporabljate za glasovno navigacijo? (Tanjo, Katjo)

Imam še en problem.

Občasno se mi zgodi, da ko izklopim X990 mi ta formatira spominsko kartico.
Ko ga hočem ponovno vžgat se pa noče. Zato moram vzet vn spominsko kartico in ga resetirat.
Kdo ve kaj bi lahko bilo narobe?

Hvala za odgovore!

Lp

Nazadnje urejeno:

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
V osnovnem meniju kliknes na USB in potem mass storage. Povežeš z računalnikom, in to je to. Na začetku sem tudi imel probleme s tem, sam zdaj mi pa gre lepo normalno.

Tanja je boljša, zna izhode za krožišča.

To se men tut zgodi, da ne pokaže vsebine. Ponavadi če resetiram ali pa grem v windowse. Kak se tega znebit nevem.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
@The_Game
Glede povezave je najbolje imeti na MASS STORAGE, saj če imaš na ActiveSync je postopek povezave nekoliko drugačen. V tem primeru lahko dostopaš do notranjega pomnilnika samo preko Windows mobile device centra - to je integriran program v Windows 7 in v Visti, če pa bi imel XP, bi moral še dodatno naložiti MS program ActiveSync. Torej, postopek je daljši in nepotreben, saj nam naprava ponuja tudi opcijo MASS STORAGE, ki je bolj praktična in vidi napravo kot disk in tako lahko do datotek in map dostopamo direktno.

Glede tega, da se ti ne zbudi, ko jo ugasneš (dejansko si mislil, ko jo daš v spanje) je napisano v tej temi že ne vem kolikokrat in to je pač bug modela x990 in zato jo je potrebno potem vedno resetirat. Kdaj bo na voljo popravljen firmware (če sploh bo) ne vem.