WayteQ (WinCE) naprave - mnenja, izkušnje in pomoč

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
Dobro, delam na tem..
Drugače pa je vseeno, al kartico formatiram kot Fat32 al pa exFat?

Vprašam, kaj pa se bi zgodilo, če bi pobrisal vse mape, tudi windows? Bi pol lahk vseeno gor naložil?

Titan1

Pripravnik
30. dec 2009
94
3
6
DA NEBI SLUČAJNO KAJ DRUGEGA BRISAL.Kartico sformatiraj v FAT32.Probi še pobrisat tele bin fajle gpsparaX.bin.Naredi copy past
za vsak slučaj.

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
Evo, frišno vse gor, Ozi dela, Primo žal ne.
Bom se danes pol spet podnevi s tem ukvarjal, pojstla že kliče
cry12bpy.gif

Hvala za vašo nesebično pomoč do sedaj, se se čujemo.

LP

Titan1

Pripravnik
30. dec 2009
94
3
6
Vsaj nekaj dela.Ker zdejle nisem doma bom zjutraj pogledal v svojga wayteqa da točno vidim kaj vse je v teh mapah pa ti napišem.
lp

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Mislim, da je tvoj problem v samem Primu in ne v napravi. Tako kot ti je že Titan1 svetoval, iz mape Primo pobriši mapo save, oz najbolje, da še 1x preneseš prima in na sd naložiš svežo kopijo. Extra dump mape lahko izprazneš. Fajle gpspara.bin pa ne briši, saj je v teh fajlih zapis o zadnjem sprejemu satelitov, kar je bistveno za hitrejši sprejem le teh ob vsakem zagonu navigacije. Tudi če si jih slučajno pobrisal, ni panike, ti bo pač prvič pač malo dlje iskalo satelite. Ti fajli se ti bodo potem spet zgenerirali samodejno.

Nazadnje urejeno:

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
Vsakič, ko sem naložil gor pol novi FW, sem tut frišno naložil Prima, brez mape Save.
Zdajle pa še enkrat naložim gor FW, pa da vidim, če bo pol slučajno šlo.

Edit: Primo dela , žal pa Ozi ne dela .

Nazadnje urejeno:

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
jap, ista napaka.

Edit: Dela Primo in Ozi!!!
Sm kakih 4krat formatiral kartico pa gor naložil, sedaj pa dela
cheer.gif

Hvala vsem za pomoč, sm vam dolžn kako pivce al pa kaj bolj močnega
nahrung002.gif

In vse to je blo sam zarad Garmina, da bi sprobo topo. Če ga je kdo v kratkem gor deval, prosim za navodila.

HVALA in še enkrat HVALA

Nazadnje urejeno:

bocco

Pripravnik
17. feb 2011
157
0
16
Nejc, torej je bila težava v sami kartici? Ali je bil splet kombinacij vsega?

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
Dvomim, da je bila napaka v kartici, ker sem naložil tudi na samo napravo, pa isto ni delalo.
Tako da je bila to neka čudna mešanica vsega, ni mi čist jasno kaj..
sprasujem se.gif

infecti

Zelenc'
11. sep 2011
6
0
1
Kupiti želim Wayteq-a vendar nimam časa, da bi podrobno šel zbirat vse informacije o razlikah (ja, tabelo na prvi strani sem pa videl), in če je kdo tako prijazen da bi mi odgovoril na par vprašanj:
- ali ima 960 res slabši display?
- ali kateri od treh 5" modelov nima FM transmitterja?
- katere mape bi rabil imeti npr od iGO, primarno potrebujem podrobne mape od Slo, Italije in Nemčije
Hvala!

Titan1

Pripravnik
30. dec 2009
94
3
6
1.) Da bi imel wayteq X960 slabši display nebi vedel,sam uporabjam X990 je čist ok.
2.) Mape za Slovenijo so najboljše os monolita(Topmap),za Italijo pa Nemčijo Teleatlas ali Navteq.Sam mislim da Teleatlas neboveč
delu map za Igo ker ga je menda kupil TomTom.Tako da nam še ostane samo Navteq.Problem pa nastane med kombnacijo Top
Map in Navteq mapami,ker se ne pokrivajo dobro na mejah držav,dočim pri kombinaciji TopMap in Teleatlas tega problema ni.
3.) Razlika med Wayteqi.Janch je nardil lepo razpredelnico,jaz ti pa še dodajam en opis naprav.

WayteQ x950BT-HD
SiRF Atlas V, Dual Core ARM11 500 MHz
(with 250 MHz DSP processor)
5" touchscreen TFT LCD, 800x480 pixel
4 GB ROM, 128MB RAM, microSD / microSDHC support
Bluetooth, FM-transmitter

WayteQ x950HD
5" touchscreen TFT LCD, 800x480 pixel

WayteQ x990
SiRF Prima, Dual Core ARM11 600 MHz CPU
OpenGL ES 3D support, compatible with Sygic Aura 3D
5" touch screen TFT LCD, 4 GB ROM, 128MB RAM
microSD / microSDHC slot

WayteQ x960BT
5" Touchscreen TFT LCD, 800x480 pixel
4 GB ROM, 128MB RAM, microSD / microSDHC slot
Bluetooth handsfree, FM-transmitter
Internet (DUN), phonebook

WayteQ x950BT
5" touchscreen TFT LCD

WayteQ x950
5" touchscreen TFT LCD
2 GB / 4 GB ROM, 128MB RAM, microSD / microSDHC support

WayteQ x850
SiRF Atlas V processor, 250 MHz DSP
4,3" display, 2 GB / 4 GB storage memory, 128MB RAM
DDR2 memory

bocco

Pripravnik
17. feb 2011
157
0
16
2x WayteQ X990 testna oz. vrnjena artikla malo ceneje - če koga zanima...

Seratna

Pripravnik
3. jul 2011
71
0
6
Dobil WAYTEQ X950-HD in z pomočjo Jancha (Hvala Janch) zadevo usposobil, deluje bp, v sončnem vremenu display ni dobro viden, no, to me ne moti, mogoče bi moral kak drugi skin uporabiti, v glavnem poslušam babo, ki me vodi in opozarja, ja, je pa nekam tiha ta moja gospodična, prej pri Becker-ju se je to gospodično slišalo po celem avtobusi, res sem malo gluh ampak sedaj na Waytequ ni ravno glasna, moram dobro napeti ušesa na razdalji 40 cm od ušes med vožnjo, da jo slišim, ima kdo kako rešitev iz izkušenj.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Glede svetilnosti:

v osnovnem meniju imaš ikono "backlight" --> tukaj izklopiš opcijo "Autobrightnes" in potem povleci slider povsem na desno (najbolj svetlo)

glede glasnosti:

enako, v osnovnem meniju navigacije imaš ikono za zvok (Volume) in pojačaj na max. Potem zaženi še Primo kjer imaš prav tako nastavitve za glasnost -->daš glavno glasnost na max in prav tako tudi glasnost vodenja (babe).

Upam, da bo potem vse bolj JASNO in GLASNO!
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
Danes sem šel mal okoli z navigacijo, tudi v rovtah se je dobro obnesla.
Ampak potem, ko sem prekinil napajanje in se je navigacija sama ugasnila, se navigacija ob ponovnem napajanju ni prižgala nazaj.
Tudi če sem jo probal vklopit, pomagal je edino reset.

V sys mam glede power tole napisano:
[power]
skip_suspend_process=1
skip_resume_process=1
skip_suspend_process_all=1
skip_resume_process_all=1

Tako da če ima kdo kakšno idejo. Vem pa, da mi je pred mesecem to normalno delalo. Nevem pa, da bi kaj spreminjal.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Sediš na ušesih!
10.gif

Sem že večkrat pisal, da ima model x990 bug v firmweru, ki povzroča, da se naprava po prehodu v spanje, ne zna več zbudit, zato je potreben reset!

Sicer pa, vnose v sys imaš pravilne in ti parametri bi dejansko morali prepričati prima, da ostane buden, ko mu vzameš napajanje..a kot sem že tudi sam ugotovil, včasih kar ignorira te parametre in gre vseeno v spanje, če mu v tistih 10 sekundah ne daš "nazaj". Nimam pojma zakaj to..

rešitev: pojdi v mapo save, odpri datoteko system.ini in pobriši parametre za [power]. Nato shrani spremembe. Tako ti bo Primo ob odvzemu štroma spet normalno javil, da je nadaljnje napajanje na baterijo in ne bo silil v spanje.

cheers!
wink-1.gif

Kaiser

Pripravnik
25. jul 2009
149
0
16
Ne vem če moje vprašanje sodi v to temo, pa vendarle....
Iščem možnost za za vnos cilja s koordinati. Mamo to na naših napravcah pa ne najdem al...?