WayteQ (WinCE) naprave - mnenja, izkušnje in pomoč

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.477
840
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Dobrodošla na forum in v klub uporabnikov WayteQ naprav. Jackpot te čaka v ZS.
smile-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Kaj je sedaj s temi dobavitelji.

Prvi na dopustu, ta drug mi pa napiše dobavni rok dan po tistem, ko taprvi pride z dopusta.
uf-1.gif

kje so tile pocen 5 colski modeli...

Ivan7

Zelenc'
5. avg 2008
20
0
1
Spoštovani,
Imam WayteQ x990 - naložil Primo 1.2, vendar mi nekako pozno preračunava oz. zaostaja, čez križišče(napačna smer)rabi kakih 50-80 metrov pri hitrosti 50-60 km/h ko se spomni da je nekaj narobe in preračuna. Zato prosim za verzijo, ki jo uporabljate tukaj oz.Jancha če lahko kaj pomaga z navodili. Nameščen imam tudi garmin kateri je solidno uporaben oz. zaostaja isto kot primo.
Še glede radarjev(Primo) - lepo opozori na radar vendar me moti da potem vse do radarja cca.900m dela pik.pik.pik. če se da to pik. kako izklopit.
Hvala

Ivan7

Zelenc'
5. avg 2008
20
0
1
tega v nastavitvah ni al pa ne najdem - je samo zvok ob približevanju(alert6) in ob prehodu(alert1). A vam Primo 1.2 na WayteQ x990 teče tekoče ali tudi kaj zaostaja npr. iz krožišča si že ven 50-70m puščica je pa še vedno v krožišču, katja pa pravi zapustite v drugem. Me zanima ker sedaj ne vem ali je to samo pri meni al je tako pri vseh - al pa nihče tega ne omeni ker bi to pomenilo da je kupil nekaj kar sicer dela sam ni to-to. Ali pa v mestu z gostimi ulicami - prvo zgrešiš ob prehodu druhe pa pravi zavijte levo, katero si ravnokar prevozil. Ker tako mi na napravi dela Garmin xt z AR ali z CN. Na napravi imam Teleatlas karte, pa ne vem ali je normalno da ne prikazuje hiš al je treba kaj dodati...

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.477
840
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Primo mora na vseh WayteQ napravah delovati tekoče, saj je strojna oprema teh mlinčkov (še posebej x990) na najvišjem nivoju!
Je pa res znan problem, da Katja in Mirko ne znata izgovoriti izhoda iz krožišč, to je že nekajkrat povedano, vendar to zame ni omembe vredno, niti moteče. Sicer pa lahko za vodenje uporabljaš tudi Tanjo - Alter proizvod
smile-1.gif
, ki se lepo znajde tudi v krožiču.

Kar se tiče zaostajanja, to se nebi smelo dogajat, zato sumim, da je problem pri tebi. Naprava oz primo takoj ugotovi napačni manever in takoj preračuna novo pot. Glede hiš pa ne vem, kje si sploh zasledil, da bi ti jih moralo kazati? Vrisani so samo tlorisi. Če si pa mislil 3D stavbe, le te pa kaže v večjih mestih po Evropi.

Dodatne nastavitve radarja, pa boš lahko preizkusil z novo preobleko (GJ skin), ki ga imaš zraven v paketu, katerega sem ti poslal v ZS.

bottom line: po mojem mnenju in izkušnjah je v tem momentu WayteQ + Primo še vedno najboljša kombinacija za cestno navigacijo, ki je za povrhu tudi zelo ugodna rešitev!

Nazadnje urejeno:

Ivan7

Zelenc'
5. avg 2008
20
0
1
sedaj sem vse lepo po navodilih dal na kartico, TA karto, skin vse ok, šel na prosto, hitro najde satelite, vendar tlorisov stavb ne vidim, še vedno ne vem a teh tlorisov pri TA ni, so samo pri Monolit ali kako?
jutri sprobam še vodenje po cesti, da vidim kako je z odzivnostjo...
Janch, hvala za navodila!

Kaiser

Pripravnik
25. jul 2009
149
0
16
Jaz mam pa kar na enkrat eno drugo težavico...
Približno 2km vožnje traja predno mi najde satelite
frown-1.gif

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
Normalno. Vzpostavi navigacijo preden začneš voziti. (Med vožnjo rabi več časa da najde lokacijo)

Kaiser

Pripravnik
25. jul 2009
149
0
16
Mašinco uporabljam od vsega začetka v istem avtu (pritrdil in tam stoji) in na isti način.... Tudi če stojim pri miru ni boljše, sem zadnjič čakal celo večnost. Malce nazaj je delalo ok. Sem pa monolitko zamenjal, je kaka povezava?

bocco

Pripravnik
17. feb 2011
157
0
16
@Kaiser - vkolikor ti piše Avto iskanje gps sprejemnika - je najboljše, da zadevo resetiraš z gumbom reset na hrbtni strani. Če pa je gps signal izgubljen, potem ponavadi kar hitro najde sprejem, razen če imaš res težavo zaradi atermičnega stekla. Poskusi poiskati signal zunaj avtomobila.

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
Ali si se prepričal da imaš pravilno nastavljeno za sprejem GPS signala (COM port, Baud rate)

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.477
840
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Če nebi imel, potem sploh nebi ulovil signala
smile-1.gif

Sicer pa je najbolje, da za začetek pobrišeš mapo SAVE in postaviš Prima v default nastavitve. Pa da nisi slučajno iz fleša brisal gpspara*.bin datoteke?

Kaiser

Pripravnik
25. jul 2009
149
0
16
Nekaj sem se že mučil z mapo save. V njej sem pustil samo neke mape. Potem sem moral vse na novo nastavljat...
Bi moral kompletno mapo brisat?
@Janch Pa da nisi slučajno iz fleša brisal gpspara*.bin datoteke?
Da bi vedel ne, kje pa to preverim?
Zdaj sem ga zagnal na dvorišču in spet bi lahko penzijo čakal....En signalček v štartu zelen ostala dva rumena...
hvala

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.477
840
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Briši komplet mapo SAVE. Potem poveži napravo na pc in na flešu bi moral imet tele datoteke:

gpspara0.bin
gpspara1.bin
gpspara2.bin
gpspara3.bin

to so datoteke, ki vsebujejo parametre za hitrejši sprejem GPS signala.