WayteQ (WinCE) naprave - mnenja, izkušnje in pomoč

bocco

Pripravnik
17. feb 2011
157
0
16
X950 trenutno ni dobavljiv. Žal gre tudi že x960bt proti koncu z zalogo...
X960 je zanimiv ravno zaradi dun funkcije in bluetootha. Res da v primerjavi z x950hd-bt skoraj identičen, vendar ima zopet x960 funkcijo kopiranja številk iz imenika telefona na navigacijo, kar je tudi dobrodošlo (prikaz imena klicočega, brskanje po imeniku na navigaciji...).
DUN funkcija pa je tudi koristna zadeva saj ti v trenutku naloži informacije o radarjih, prometnih info in ostalih informacijah, ki jih (v tujini) objavljajo uporabniki sami - torej v praksi pomeni, da skoraj ne rabiš tmc antene - prihraniš 30€.

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
DUN funkcija je koristna zadeva. Res je, vendar pa naj ne bo odveč opozorilo, da ta funkcija za svoje delovanje uporablja mobilni internet in pri potovanju v tujino vas lahko gostovanje v omrežju tujega mobilnega operaterja zelo drago stane. Zna se zgoditi, da vas bo zelo bolela glava, ko prejmete račun za telefon zlasti, če imate vklopljeno samodejno posodablanje nekaterih funkcij (vreme in podobno) ter ob gostovanju dolgem teden ali dva lahko cena naraste na par sto evrov.

bocco

Pripravnik
17. feb 2011
157
0
16
Citat:
Uporabnik hipnotik pravi:
. Zna se zgoditi, da vas bo zelo bolela glava, ko prejmete račun za telefon zlasti, če imate vklopljeno samodejno posodablanje nekaterih funkcij (vreme in podobno) ter ob gostovanju dolgem teden ali dva lahko cena naraste na par sto evrov.

Mhm, sem se ravno te dni zanmal na Mobitelu za Hrvaško: 100 MB je lahko skoraj 1000€, če ne vključiš posebej paket za prenos podatkov na hrvaškem...

markomb

Pripravnik
25. jul 2008
41
0
6
Kaiser, hvala za info! torej je uporabljena tista "kroglica" za pritrditev?
grem potem v nakup
smile-1.gif

SRutar

Zelenc'
Izključen uporabnik
13. nov 2009
25
0
1
Vprašanje Janchu ali ostalim

Na WayteQ 990 sem naložil Primo 1.2, ki pa je bil najbrž namenjen za 660 z opcijo DUN. Na osnovnem meniju Najdi je ena od možnosti Google Search namesto Išči na zemljevidu, ki je dosegljiva le preko dodatne izbire Več.
Verzijo programa bi rad zamenjal, sedaj pa ne vem ali lahko celoten disk, kjer je nameščen program (particijo) formatiram ali ne.
Brisanje vseh map se mi ne izide, saj mi sporoča, da določene mape (predvsem Save) niso prazne - najbrž kakšne sistemske datoteke.
Ne bi rad izbrisal operacijskega sistema (če je to sploh možno)
Pravzaprav bi program namestil na mikro SD, 4 GB prostora diska pa namenil za dodatne programe (igre), ki bi jih zaganjal v WinCE.

Že vnaprej hvala.
smile-1.gif

mafijec

Pripravnik
15. feb 2009
351
0
16
Celje
Obišči stran
Pobriši mapo Primo 1,2 in to je to. Enostavno "delete" kompletno mapo in to je to (Ostale mape "NE DIRAJ"). Potem pa ponovno naloži Vse na SD kartico in v nastavitvah poti (nav. path) določi pot do fila .exe na kartici in ojla....

Nazadnje urejeno:

SRutar

Zelenc'
Izključen uporabnik
13. nov 2009
25
0
1
Citat:
Uporabnik mafijec pravi:
Pobriši mapo Primo 1,2 in to je to. Enostavno "delete" kompletno mapo in to je to (Ostale mape "NE DIRAJ"). Potem pa ponovno naloži Vse na SD kartico in v nastavitvah poti (nav. path) določi pot do fila .exe na kartici in ojla....

Hvala za odgovor, ampak nisi dobro prebral.
Ne pusti mi brisati mape Primo 1,2, saj mi sporoča, da so znoraj te določene skrite (in nedotakljive datoteke. Izgleda, da te ustvari sam program, ki jih nato ne pusti brisati.

Tako imam sedaj na disku že mapi Primo, pa Primo 1,2 z le nekaj datotekami. Škoda, ker se tako nabirajo "smeti".
Vprašanje glede brisanja celotne paricije tako ostaja.

LP

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.476
839
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Pobriši direktno iz naprave, torej pojdi v WindowsCE - imaš ikono v osnovnem meniju naprave. Na TFAT (notranji pomnilnik) poiščeš mapo Primo in greš na file->delete.

Ne briši celotne partcije!!

lipan

Pripravnik
4. sep 2007
200
0
16
Meni se zdi na x950-HD kar soliden tudi sam zaslon je mat tako,da ni zrcalo efekta.
Nisem ga pa primerjal z x960BT.

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
ok, hvala. najbolje da preizkusim, ko bojo omenjeni modeli spet na voljo. Kdo kaj ve, kdaj se jih lahko pricakuje?

birca

Pripravnik
26. okt 2007
424
19
18
Citat:
Uporabnik Twister87 pravi:
ima kdo model x950-HD? je zaslon kaj boljsi kot pri x960BT?

Imam 950-ko, vendar se ob močnem soncu zelo slabo vidi. Verjetno bo treba nabavit senčnik
confused-1.gif
.

drejc_39

Zelenc'
21. maj 2011
4
0
1
Je kakšna možnost za povečanje glasnosti pri X960BT?

Nekako je še dovolj glasen, če ga preko AUX vhoda povežem z avtoradijem, preko FM oddajnika pa moram pojačat skoraj na ful, da se sliši.
Glasnost naprave je na polno. Sem spregledal kakšno nastavitev?

markomb

Pripravnik
25. jul 2008
41
0
6
tudi mene zanima vidljivost wayteq zaslonov. predvsem me zanima ali so zasloni med modeli kaj različni in če so, kateri je najboljši (predvsem za zunanjo rabo -šport, motor,..., ko je ekran obrnjen bolj proti "gor")

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
imam 990-ko in ima res dober zaslon - dobro viden na soncu. Za 960-ko vem da ima dosti slabši zaslon.

bomber

Pripravnik
14. maj 2011
93
4
8
Ptuj
lunixfashion.si
Drejc 39
eno nastavitev glsnosti imaš v pri samem iskanju frekvence, nato imaš še glavno nastavitev glasnosti. in potem imaš še v samem programu primo nastavitev jakosti zvoka, tak da si verjetno katero spregledal.

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
res je, x990 ima zelo dober zaslon, 960 pa zelo slabega. ampak ker pravis da bi rabil navigacijo tudi na motorju, ti verjetno pride v postev model x850, ki ima nosilec za motor, poleg tega pa ima tudi zelo dober zaslon.