WayteQ (WinCE) naprave - mnenja, izkušnje in pomoč

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
sem imel eno x850 v rokah, ki je imela enak problem ob minimiranju programa Primo - ko si ga zopet maksimiral je pisalo avtomatsko iskanje sprejemnika GPS. ampak se nisem prevec ubadal s tem. Sem pa zdaj spet z isto navigacijo poizkusil to naredit, pa deluje normalno brez tega problema. tako da je zgleda imela takrat trenutek slabosti.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.476
839
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Kot smo ugotovili, se NNG navigacije različno obnašajo, kadar tečejo iz SD ali takrat, ko tečejo iz fleša in kolikor vem, je tudi zgornji problem povezan s tem.

Nazadnje urejeno:

Car

POSTman
4. avg 2007
8.529
1.750
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Kot smo ugotovili, se NNG navigacije različno obnašajo, kadar tečejo iz SD ali takrat, ko tečejo iz SD in kolikor vem, je tudi zgornji problem povezan s tem.
Kakšna pa je razlika, če tečejo iz SD ali takrat, ko tečejo iz SD?
cool-1.gif

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.476
839
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Naložiš Prima z vso vsebino (zemljevidi, poi...) na SD ali napravo in v osnovnem meniju naprave preko ikone "nav path" pokažeš pot do Primo.exe. Shraniš in to je to.
smile-1.gif

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.476
839
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Lastniki modela WayteQ X960BT, dobra novica!

Kot smo že ugotovili, ima ta model DUN opcijo (dial-up networking) ki nam omogoča, da lahko z napravo preko telefona surfamo po internetu ali uporabljamo online storitve navigacij. Ta funkcija deluje tako, da naprava uporabi telefon kot vmesnik-modem ki funkcionira preko internetnih nastavitev operaterja v katerem je telefon. Zaenkrat sem stestiral Prima 1.2, če deluje Google local search oz Google krajevno iskanje. Lahko potrdim, da DELUJE!! Primo je sprejel tudi cel kup PROMETNIH INFORMACIJ in RADARJEV iz tujine!!!
shocked-1.gif

Postopek:

1. Najprej je potrebno preverit, če sploh imate na telefonu aktivirano opcijo interneta.
2. Nato je potrebno preko BT spariti telefon in napravo
3. potem gremo na opcijo Dial-up networking service kjer je potrebno ustvariti nov profil glede na operaterja pri katerem ste naročeni
4. če so nastavitve pravilne, se uspešno povežemo, kjer že lahko stestirate, če odpre internetno stran
5. ko vam uspešno odpre internetno stran, vemo, da je DUN pravilno nastavljen
6. Zaženemo Prima in Google krajevno iskanje mora delat!

steni je že napisal,kakšne so DUN nastavitve za uporabnike Mobitel omrežja, jaz pa navajam podatke za TUŠMOBIL:

Operator: Tus internet
APN: internet.tusmobil.si
Phone number: *99#
Username: tusmobil
Password: internet

nastavitve za ostala mobilna omrežja pa najdete TUKAJ

Navali narode na x960BT
tongue-1.gif

ps. zahvala bocco-tu, da mi je dal x960BT na test!
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
1. Najprej je potrebno preverit, če sploh imate na telefonu aktivirano opcijo interneta.

kako to misliš na HTC DESIRE recimo?

meni ponudi samo

HANDS FREE SERVICE

Zakaj mi ne ponudi še DIALUP NETWORKING SERVICE?????

Nazadnje urejeno:

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.476
839
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Nekateri imajo določene storitve na telefonu namenoma izklopljene, če jih ne uporabljajo, recimo dostop do interneta. To sem mislil...sicer pa ja, večina ima privzete nastavitve in seveda normalen dostop do interneta.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
a ne moreš preko wlana furat to? mora biti nujno preko GPRS? to je pa strošek, hudiča.

markomb

Pripravnik
25. jul 2008
41
0
6
no pa še jaz...
naveličal sem se garminov
smile-1.gif
se mi zdi da zelo zaostajajo, ko na hitro pri komu pogledam na drug model navigacije, oz. ko vidim kako na telefonu leti npr Sygic ali Igo...
imam vprašanje, no več vprašanj..
- razlike v ceni niso velike, pa me zanima kateri wayteq deluje najbolj tekoče? npr 990, 960,950...?
- ali je opcija, da se navigacija samodejno prižge, ko dobi napajanje? torej ob zagonu avtomobila? in če ja, ali se potem lahko avtomatsko preklopi v navigacijski način? torej tako kot novejši garmini, prižgem avto se prižge gps, čez čas pa že kaže ceste, omejitve, radarje ipd... namreč vsakodnevno ne uporabljam vodenja, imam pa prižgan gps da me opozori na morebitne radarje. torej nočem vsakič ko se vsedem v avto stiskat po napravi, ampak naj se vse samo naloži...
- kako je z gps anteno? ali dela natančno brez eksterne antene?
- ali naprava, priključena na USB gre v kakšen "USBmode"? včasih uporabljam navigacijo na motorju in garmina ko priklopim na usb eksterno baterijo se preklopi v USB mode
smile-1.gif
to sem sicer rešil z nekim taiwan firmwareom in sedaj dela, me pa zanima kako je to pri waytequ

več vprašanj zagotovo sledi, če mi bodo odgovori ustrezali
smile-1.gif

hvala in lp, marko

bocco

Pripravnik
17. feb 2011
157
0
16
- Na Primo pri samem delovanju nisem opazil bistvene razlike, razliko sem zabeležil pri kopiranju podatkov - x990 7min, x960bt skoraj 1 ura. Razlika je pri Sygic Aura - X990 je dovolj zmogljiv za poganjanje Aure. Vendar kolikor mi je znano trenutno na novi seriji deluje le originalna Aura.
- samodejni vžig ob vklopu avtomobila oz. samodejno ugašanje ob izklopu avtomobila - pred časom se je s tem ukvarjal uporabnik AIDS: kolikor vem mu ni v celoti uspelo - torej odgovor NE
- naprava imajo vgrajeno anteno - zadovoljen s sprejemom satelitov
- ko napravo prvič priključiš je nastavljena na ms activesync. Priporočam nastavitev na mass storage. Seveda se ob priklopu na usb prestavi na "usb mode" - za izhod iz menija zadošča pritisk na tipko izhod na zaslonu

markomb

Pripravnik
25. jul 2008
41
0
6
ok... torej kupim wayteq
smile-1.gif
a 950 modela ni več? če prav razumem vsi delujejo enako (za uporabo navigacije)
načeloma sem za čim ugodnejšo varianto (950 je kje?) 960 sem zasledil da ima težave z svetilnostjo, to bi bil problem na motorju, potem zadnja opcija bo pa 990 model.

je še kje za dobiti 950?
potrebujem napravo in nosilec za motor (ker garminov verjetno ne paše več
smile-1.gif
)

pred časom je bilo nekaj uporabnikov pripravljeno prodati 950 in 990, sicer mi ni bilo jasno zakaj so šli iz 950 na 960, prebral sem 56 strani foruma pa nikjer nisem opazil da bi bile kake razlike med modeli. razen DUN funkcije in BT pa 990 je mal močnejši brat...

torej se priporočam če kdo kaj proda
smile-1.gif

p.s. svaka čast da ste tako mašinco tako razdelali " v nulo" meni je všeč pa je še sploh videl nisem