WayteQ (WinCE) naprave - mnenja, izkušnje in pomoč

Hijacker

Pripravnik
23. nov 2007
335
0
16
V službi kupujemo novo navigacijo. Ker si lastim 960BT bi kar enega Wayteqa ampak zemljevide in pa iGo program bi pa licenčnega vzel. Mogoče še TMC.

Kakšni podatki kje se to dobi? Na Wayteq imajo samo skupaj s Sygic programom.

Rabimo pa zemljevide Evrope (Anglija, Švica, Madžarska in bivša Juga).

Hijacker

Pripravnik
23. nov 2007
335
0
16
Že ampak samo v kompletu s Navigon navigacijo. Jaz bi samo software in zemljevide. Bom jih povprašal.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Še za en nasvet prosim.

V naslednjih dneh bom kupil navigacijo. Do sedaj sem se šlepal na travniškem Tomtom5 ali 6, ki še vedno teče na mojem, sedaj že lepo zastarelem Clio TH-55 (PalmOS) - primerno zastareli so seveda tudi zemljevidi.

Želim imeti licenčno programsko opremo, ni sicer nujno, a vendar. Izbiro sem zožil na dva kandidata Wayteq x990 + Sygic Aura in TomTom Via125.
- poti v veliki večini EU, izjemoma kdaj Hrvaška
- prostoročno telefonijo imam rešeno brez navigacije
- TMC - če prav razumem TomTom TMC v Sloveniji ne podpira - koliko je to v Sloveniji sploh uporabno?
- vem, da ima Aura (in Primo) več "nice to have" funkcij, ampak za samo navigacijo A->B: kaj je bolj preprosto
- uporabljal bom samo navigacijo - ostale funkcije "dlančka" me ne zanimajo
- Primo - če prav razumem so zemljevidi drugi in je Slovenija pokrita slabše, torej je potreben monolit in za načrtovanje poti iz Slovenije menjava zemljevida. Ali je Monolit res toliko boljši kot teleAtlas (natančnost, kategorizacija cest?)

PS: dodatni POI se menda dajo naložiti na vse omenjene zadeve?

Nazadnje urejeno:

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.473
837
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Če želiš popolnoma licenčno zadevo, potem predlagam Garmina, saj imaš tam tudi TMC podporo (Odvisno od modela) in lahko vzameš kakšen model z LT "podaljškom" ki ti nudi permanentno in legalno brezplačno posodabljanje zemljevidov.

Lahko sicer vzameš WayteQ-a vendar pri uradnih prodajalcih ga lahko dobiš samo z Auro, ki pa nima TMC podpore pri nas. Za tujino nisem ziher. Podobna zadeva je Tomtom.

Kar pa se tiče pokrtitosti, je dejstvo, da glede ZAHODNE Evrope praktično ni več razlik med navigacijami, saj vse zalagata v glavnem ista map providerja - NavteQ in Teleatlas, torej gre za "isto sranje, drugo pakovanje".
Je pa še vedno razlika za VZHODNO Evropo, kjer pa imata veliko prednost iGO (s kartografijo Topmap) in Garmin (s kartografijo Adriaroute), ki pa uporabljata za balkansko regijo te lokalne proizvajalce, ki so na precej višjem nivoju pokritosti kot oba omenjena velika playerja. Slovenijo bi tukaj iz vidika pokritosti lahko izklučili, (čeprav geografsko gledano pripada vzhodni E.) saj jo že Navteq ali Teleatlas pokrivata odlično, celo kategorizacijo cest in vodenje imata boljšo kot jo ima recimo Monolit.

birca

Pripravnik
26. okt 2007
424
19
18
Poleg IGO-ta sem danes naložil še Garmin na Wayteq-a 950. Deluje zadovoljivo dobro in uporabno.
Glasovno vodenje je v Slovenščini.
Edino vmesnik je v tajvanščini ali angleščini.
Zasledil sem, da je nekaterim uspelo dodati dodatne jezike, pa me zanima če je kdo na tem forumu, ki bi to vedel
smile-1.gif
.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.525
1.747
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Ne razumem spljoh, zakaj si nekateri nalagate garmina na napravo, če je Igo daleč najboljša izbira!? Še manj pa razumem, zakaj bi nekateri imeli tudi po tri ali več navigacij na eni napravi...
Sicer pa, če ti je Garmin na Wayteq-u ok, ti bo všeč tudi tajvanščina....
rolleyes-1.gif

birca

Pripravnik
26. okt 2007
424
19
18
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Ne razumem spljoh, zakaj si nekateri nalagate garmina na napravo, če je Igo daleč najboljša izbira!? Še manj pa razumem, zakaj bi nekateri imeli tudi po tri ali več navigacij na eni napravi...
Sicer pa, če ti je Garmin na Wayteq-u ok, ti bo všeč tudi tajvanščina....
rolleyes-1.gif

Prednost je v topografiji in delno testiram še Bluechart.
Če ne veš odgovora, greš lahko mirno mimo mojega posta.

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
ima se kdo probleme na modelu x960BT, da vcasih osvetlitev "crkne"? ni osvetlitve niti ce kaj pritiskas po ekranu - nic. ko pa napravo izklopis iz napajanja, pa se osvetlitev uredi. sicer bi verjetno za to lahko koristil garancijo...

Kaiser

Pripravnik
25. jul 2009
149
0
16
Pri meni kadar imam vključeno napajanje slabše sveti kot ko je izključeno... Imam pa z njim en kup drugih težav, ki jih bom opisal ko bo kaj časa..

bomber

Pripravnik
14. maj 2011
93
4
8
Ptuj
lunixfashion.si
pred dnevi sem bil v Avstriji, proti Gradcu. se ustavim vmes in ugasnem navigacijo. po ponovnem zagonu se izpiše avtom. iskanje satelitov in se po nekaj minutah sploh ne najde. jo resetiram in pol dela dalje normalno. se pa zadeva še enkrat ponovi enako. v sloveniji se mi v enem mescu to ni zgodilo niti enkrat. sumljivo je bilo že to ker nikdar ne napiše AVTO. iskanje satelitov ampak samo ISKANJE SATELITOV

bomber

Pripravnik
14. maj 2011
93
4
8
Ptuj
lunixfashion.si
nisem čisto prepričan. verjetno je blo sprejemnika, ja. vem pa da mi je prvič napisalo Avtom. iskanje. in potem se ni najdla. po resetu pa je delala normalno naprej do naslednjega izklopa