VW in 1.2 dizel

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Že sploh zunaj....je že kdo vozil?

Kaj znanega o njemu (konkretno Polo 1.2 TDI, 75 konj) ?

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
To bi blo pa zakon za na šiht vozit. Sploh če bi bil brez turbine, da ne bi melo kaj crknit.

zmaga.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Bluemotion model se ni zunaj, narocis pa lahko v ostalih opremah. Nisem vozil ampak na papirju sem kar malo skepticen do motorja. 3 cilindri, komplet iz aluminija, sistem start&stop.. (vzdrzljivost) pet dolgih prestav (zoprna voznja)... Polo se je pa v zadnji generaciji tudi zredil za nekaj kilogramov. Ne vem koliko profitiras ce za podobno ceno ne vzames raje 1.6tdija, pa cetudi s 75KM.

Treba preizkusiti.
confused-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Eh, če je 1.2 bencinar s 75 konji dovolj, pol je tud 1.2tdi dovolj močan. Saj to ni za familijo na morje prevažat. Važno da pije nič in da je vzdržljivo. Vzdržljivost je edino kar me skrbi pri tem motorju. 1.6tdi pa itak ni zanimiv, ker je takšnih ali boljših motorjev pri konkurenci polno.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Bluemotion niti ni interesanten. Potreb ne bo velikih, ker pa imam doma 3 cilinderskega 1.4 tdi, 70 PS tudi tu nisem pretirano skeptičen...pa vseeno, do zdaj se ga niti ni dalo kupit/naročit..vidim pa, da je že v ceniku.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Eh, če je 1.2 bencinar s 75 konji dovolj, pol je tud 1.2tdi dovolj močan. Saj to ni za familijo na morje prevažat. Važno da pije nič in da je vzdržljivo. Vzdržljivost je edino kar me skrbi pri tem motorju. 1.6tdi pa itak ni zanimiv, ker je takšnih ali boljših motorjev pri konkurenci polno.
Bencinec zna kurit skor 10 litrov s klimo in priganjanjem ,tako da tudi to ne bo nek šparovček..... Ne more bit ker ima premalo konj in klanci +klima bodo žrli....

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
kaj te pa potem zanima, poraba?
smile-1.gif

jazst cakam na GTIja, na vsaj enega izmed trojckov resno racunam, no. Malce mi ne gre v racun zgolj dsg menjalnik, ampak ocitno gre vse na zmanjsanje stroskov proizvodnje. DSG je pri hisi in pripravljen na vgradnjo, medtem, ko bi mocnejsi rocni menjalnik za pola morali se razviti, saj je obstojeci tudi v najmocnejsih razlicicah precej svoh. Vsaj ko enkrat vozis DS3.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Itak ne bi bil zame..torej je konjenice povsem dovolj...še ta bi po večini mirovala
evil.gif
.

Bolj me zanima ali se sploh kam premakne oz. kak je primerjava z ostalimi podobnimi dizli oz. bencinarji podobnih kubatur/zmogljivosti. Seveda bi bila poraba tudi zanimiv podatek.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.680
1.310
113
Saj 1.2 TDI ni neka huda neznanka. V Lupu 3L je že bil in se je tudi izkazal s porabo. V Polu bo to pogojeno predvsem s težo. Če ga bo kupil res tisti, ki ga bo vozil varčno do službe na relacijo, ga bo vozil res na 3l, če ga bo pa kupil model, da se bo izživljal s tem mlinčkom + čipi in podobne bedarije, bo pa že v osnovi pogorel.

Realno bo ta avto šel pomojem na ali do 4l znotraj omejitev, če to zmorejo Clioti in 1.4TDI-ji, potem tukaj tudi ni vrag.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Bencinec zna kurit skor 10 litrov s klimo in priganjanjem ,tako da tudi to ne bo nek šparovček..... Ne more bit ker ima premalo konj in klanci +klima bodo žrli....

Bencinar lahko pije po želji in dizel ravno tako. Mene zanima avto za moj način vožnje za na šiht. Bencinar s 75 konji mi pije zdajle cirka 5.7, s prižgano klimo, še nikdar mi ga pa ni uspelo spravit čez 6.5 (pa ne za na šiht ampak ko sem se gonil po gorah po Korziki). Pa zase bi težko rekel, da imam nežno nogo. Ker je nabiranje kilometrov zaradi šihta strošek mi je 1.2 tdi čisto zanimiv. Če bi tole pilo pod 4l je čista zmaga. 5 ljudi v avtu, gore prtljage in frčat 200 na uro pa za na šiht res ne rabim.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Torej naj bi bil to motor iz '3L' lupa?

Ker sam motor mi je še največja neznanka.

Brgo...če ti zdaj bencinar pije 5,7 bi se lahko sklepalo, da pelješ relacije do službe nekje 10 - 20 km po lokalnih cestah. Na isti relaciji bi moral dizel piti med 4 in 4,5 litra (vsaj med temi kar se zdaj vozi po cestah).

Omenjeni 1.2 v povprečju kaj dosti pod 4 ne bo šel (bi že bilo utopično)...ampak že povprečje 4 litre je super stvarca.

(npr. naš polo ima zdaj povprečje 4,3 litra..s tem da se žena vozi 20 km v eno smer do šihta (pol AC, pol lokalna)...pa kolikor vem gre umirjeno po AC), hkrati pa ga uporabljamo za krajše turice okoli Lj in po Lj (glavnina vožnje je seveda pot do službe)....ima pa po BC-ju nekje 3,8 litra na njenih vožnjah).

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.149
4.129
113
Z motorjem 3L iz lupa/a2 nima veze, tisto je bil star PD motor (enojna odmična, 6 ventilov) ... ropotalo na kvadrat skratka!
zmaga.gif

Tole je čisto na novo razvit motor s CR tehnologijo (dvojna odmična, 12 ventilov)! Verjetno gre za odrezani 1.6 TDI CR ...

Skratka gre za zamenjavo starega 1.4 TDI motorja, tako kot je 1.6 TDI CR zamenjava za legendarni 1.9 TDI PD.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Brgo...če ti zdaj bencinar pije 5,7 bi se lahko sklepalo, da pelješ relacije do službe nekje 10 - 20 km po lokalnih cestah. Na isti relaciji bi moral dizel piti med 4 in 4,5 litra (vsaj med temi kar se zdaj vozi po cestah).

Omenjeni 1.2 v povprečju kaj dosti pod 4 ne bo šel (bi že bilo utopično)...ampak že povprečje 4 litre je super stvarca.

Peljem se vsak dan 55km daleč po avtocesti. Vozim 120km/h s tempomatom, če je cesta prazna, od Grosuplja naprej se pa itak pelje v koloni max 80km/h. Meni je jasno, da povprečni majhni dizli (recimo v cliotu) ne pijejo toliko manj, da bi se mi splačalo kaj dosti razmišljat v tej smeri, sploh ko upoštevam cene servisov in morebitnih okvar. Ampak za tegale 1.2 tdi so pa obljubljali neke enormno nizke porabe. Če bi ga pod 4l spravil bi bil za razmišljat, drugače pa naj ga kar imajo. Grem raje kupit pošten avto, ki pije liter več.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Svaka čast, če ti 1.2 pije 5.7 litra... Meni pije okol 8. Hitrost 150.
120 se vozm pa samo na daljše relacije, ala LJ-MB, LJ- morje.

Razen, če si ti eden izmed tistih, ko v višnjegorca vozjo 110, pa prehitevajo s to hitrostjo...
smirk-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.149
4.129
113
Že 1.4 TDI se da lepo spravit pod 4l, tega pa zagotovo še na manj. Jasno pa rabiš za volanom voznika, ki ve kaj je varčna vožnja, ker če tega ni potem je vseeno če kupiš močnejši motor (recimo 90KM 1.6 ali pa 1.2 TSI).

Tale motor načeloma ni za AC, idealen je pa za vsakodnevno vožnjo v službo po lokalni cesti ... in za tako vožnjo bo poraba pod 4l/100km realna.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Če že kaj, pa sigurno nisem ovira na cesti. Manj kot 120 se peljem samo če imam nekoga pred sabo (mimogrede, raznih omejitev na 80 in 100 na uro na ac ne jebem 5%) in več samo kadar prehitevam in ne želim nekoga ovirat. Ko pospešujem vedno stisnem gas do konca in ko dosežem brzino se lepo umirim. Nikdar ne bremzam za brezveze ampak raje pritisnem gas.

Res je sicer, da imaš ti polota. Meni ibiza pije liter in pol več pa ima 15 konjev manj. Pa 150 na uro se z nobenim avtom ne vozim, ker jima preveč ne paše.