VW goljufal pri emisijah NOx v US

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Cel svet je na bencinu. In ti misliš, da če se boste dizel fanatiki presedlali na benz, kjer je že večina sveta, da bo drama? Ne bo je.
smile-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Cel svet je na bencinu. In ti misliš, da če se boste dizel fanatiki presedlali na benz, kjer je že večina sveta, da bo drama? Ne bo je.
smile-1.gif
Tega ne štekam ...
priden.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:Cel svet je na bencinu. In ti misliš, da če se boste dizel fanatiki presedlali na benz, kjer je že večina sveta, da bo drama? Ne bo je.
smile-1.gif
Lej, nekateri ne jemljemo stvari kot osebno tragedijo. Kje sem pisal, da sem diesel fanatik? Ali sem kje pisal, da vozim diesla ali samo diesla? Si CIA, da se ti zdi, da o vsakem posamezniku vse veš? Pobič, malo si preteral z osebno noto, če ti že lahko oprostim, da osnov ekonomije nimaš v zavesti. Fanatik je tisti, ki drugim dirigira, kaj je prav.

Zanimivo nasprotno razmišljanje na temo, če je ne spremljamo kot osebno:
Citat:
VW is in hot water because of that. Because it put customers — rather than government — first.
Citat je iz http://blog.motorists.org/the-vw-scandal/

P.S.: Da ne bo dilem, vsekakor ne vozim VW diesla. Še več, niti ne vozim VW avta.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Razmerje dizla in bencina se v rafineriji da do neke mere nastavljat realnim potrebam, ampak kolikor sem bral je razmerje bencin:dizel pri 1:1,3 že na meji.

Če pogledamo porabo v slo:
http://pxweb.stat.si/pxweb/Dia...rij/&lang=2
pa lahko vidimo da je razmerje 1:3,4, tega pa ne zna proizvajat nobena rafinerija, hvala bogu imamo američane da lahko od njih kupujemo rafiniran dizel in da njim lahko prodajamo odvečen bencin. Kdo pri tem dejanju potegne višjo ceno pa raje nebi.

Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
poraba 1.4 tsi ni zmisljena!
In kakšne relacije dela z njim? Ker me res zanima ali je pokvarjen ali pa sem približno zadel, kje je keč.

Sem vprasal..daily comuting...AC do 170km/h...pac obicen alter dinamik stayl...nic takega kar überwagen ne bi zmogel
smile-1.gif

in kje tanka? kaj tanka? kakovost benza? Tud tooyote z direktnim vbrzigom so leta nazaj full kurle, vsaj za 50 posto več od predpisane porabe, razlog je bil pa slab benz. V tujini so kurle tolk kt je pisalo v knjigici, ker je pač gorivo blo tako kot se spodobi

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Taki podatki so malo tako tako. Meni BC kaže all time porabo 4.6 in pa povprečno hitrost 84.6... Kar pomeni zelo nizko porabo in precej visoko hitrost.

Kakor obrnem, bc malo laže amapk dizel mi vseeno pije manj...

Smo testirali Ampero (skupaj s Prius Plug In in Golf7) z AM in se je izkazalo, da Amperin BC kaze tocno, ko smo dotankali tank za gorivo nazaj do konca.

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.050
5.657
113
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
In kakšne relacije dela z njim? Ker me res zanima ali je pokvarjen ali pa sem približno zadel, kje je keč.

Sem vprasal..daily comuting...AC do 170km/h...pac obicen alter dinamik stayl...nic takega kar überwagen ne bi zmogel
smile-1.gif

in kje tanka? kaj tanka? kakovost benza? Tud tooyote z direktnim vbrzigom so leta nazaj full kurle, vsaj za 50 posto več od predpisane porabe, razlog je bil pa slab benz. V tujini so kurle tolk kt je pisalo v knjigici, ker je pač gorivo blo tako kot se spodobi

Ja najbrž da ma doma lastno vrtino......pa ga uzadi na dvorišču kuhajo v kotlu za šnops
smile-1.gif

Jaz ne mislim da je kar se aditivov tiče neka blazna razlika med 95 in 100.....sej sta oba Qmax...maxmotion...in nevem kaj še vse super duper
smile-1.gif

Citat:
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:

smile-1.gif

Ja najbrž da ma doma lastno vrtino......pa ga uzadi na dvorišču kuhajo v kotlu za šnops
smile-1.gif

Jaz ne mislim da je kar se aditivov tiče neka blazna razlika med 95 in 100.....sej sta oba Qmax...maxmotion...in nevem kaj še vse super duper
smile-1.gif

Če je blizu tujina npr. Avstrija pa naj se zapelje čez mejo pa poskusi tam natankat en tank njihovega potem bo pa vidla al je vzrok za astronomsko porabo slabš akakovost našega goriva

pa še dolg izpred časa.. puščanje cevi pri kii (dotok goriva). Zgleda da je blo vse skup splet nesrečnih okoliščin. na cevi niso našli nič sumljivega, gorivo je blo tud menda okej, tko da...pa havla (ne sam tebi tud drugm ) za nasvete

mej se

Nitroo

Fizikalc
27. jan 2009
507
67
28
Glede porabe tsijev.... vozim passata 2.0 tsi letnik 2011 od novega. Povprečna poraba 8.5 l... če se vozim 160 do 180 km/h je 9.5l in ob zelo nežni nogi 7l na sto km.... tako da 14 l je avto za pod nujno za na servis...

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
Citat:
Uporabnik Nitroo pravi:
Glede porabe tsijev.... vozim passata 2.0 tsi letnik 2011 od novega. Povprečna poraba 8.5 l... če se vozim 160 do 180 km/h je 9.5l in ob zelo nežni nogi 7l na sto km.... tako da 14 l je avto za pod nujno za na servis...

to mi vsi vemo, razen lastnika/ce
evil.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.444
425
83
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
Citat:
Uporabnik Nitroo pravi:

to mi vsi vemo, razen lastnika/ce
evil.gif

No ja, tisto o porabi 9,5 pri 160-180kmh ve zgolj nitroo.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
To je tudi zato, ker se 200 (ali koliko že?) konjski 2.0tsi pri 180km/h ne napreza kaj dosti. Meni je recimo nadomestni rapid 1,2tsi pri podobnih brzinah pil več kot 9,5 (ker to pri takem avtu pomeni praktično cel čas pol plin).

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
V bistvu je pri tej brzini vseeno kako se tišči plin, ker zračni upor svoje dela

Nitroo

Fizikalc
27. jan 2009
507
67
28
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Še en neverjeten VW, 2.0 T bencinar, ki ima pri 180 km/h 9,5 porabe.
grin1.gif
Ne vem zakaj bi bil neverjeten. Če ti flancaš brez da bi dejansko imel izkušnje iz prve roke, jaz pač ne. Če pa ne verjameš pa malo preveri Spritmonitor.....

Nitroo

Fizikalc
27. jan 2009
507
67
28
Pa res ne vem da se na tem forumu enkrat ne da neki napisat, da ti ne bi 5 kekcev, ki dotične reči še nikoli niso vidli od blizu začelo utrujat....
uf-1.gif

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Pri 180 km/h si vklopi prikaz trenutne porabe. Zagotovo ne bo samo 9,5 (razen v vakumu).

Oziroma drugače: ali si se kdaj peljal vsaj 100 km daleč s tako hitrostjo (na DE avtocesti recimo) in pred tem resetiral prikaz povprečne porabe?