VW goljufal pri emisijah NOx v US

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
VW avto za dušo
hysterical-1.gif

Saj ni napisal VW ampak VAG.
grims-1.gif

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Sicer mi tale tip že mal najeda ko testira kakšen EV, ampak tule mu pa dam čist prov, v EU smo bili dobesedno posiljeni z dizelskim motorjem, to da obstajajo mali mestni avti s tem motorjem je največji fail v zgodovini človeštva.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.275
4.098
113
No sedaj pri Nemcih.
Avti ki ne izpolnjuje emisij je ob enem tudi brez veljavne homologacije in pomeni, da ne sme biti udeležen v prometu.
He he na koncu se ne bom smel z službenim avtom vozit. LOL

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Sedaj še priznanje za Audi, Seat in Škodo.

Vaši so že kaj priznali ali se še kar ne dajo?
grims-1.gif

Zaenkrat kaže dobro. Sej, če gledam addblue porabo, je ta vsaj 8x večja, kot jo navaja VW
grin1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Dobr no...a ko ti kupuješ avto imaš pištolo na sencah ko se odločaš al bo otto ali dizel?

Nisem gledal modela iz linka, samo počas postaja zadeva bolana.

Jaz kupujem dizla ker porabi manj, ker je nafta cenejša. Morš pa ob nakupu več dat...in kdor je škrta ob nakupu pač pol prinaša noter skozi višjo porabo. Frustracije pa sprošča s scanjem (in sranjem) po dizlih.

Nox.i gor nox.i dol...oba motorja kurita gorivo..in če z enim za prevoženih 100 km porabiš 20 do 30% manj goriva đabe flancanje da je oni ta požrešni pa eko...

Eko je bicikel ali pešford...vse ostalo je bullšit...vključeni tudi elektro avtomobili. Avto in ekologija nimata skupnega imenovalca. Pika. Avto je produkt potrebe družbe.

Jaz z avtom letno skurim cca. 600 litrov goriva. Hiša nam je svoje čase 3.000 litrov goriva...po izvedeni izolaciji in ostalih 'ukrepih' pokuri ekvivalent 300 litrov kurilca. Razlika 2.700 litrov.
Avto pred 20 leti mi je pokuril tudi 650 litrov goriva...edino 108 konj in cca. 500 kil manj je imel . A drkarije nebroj na ta konto.

Torej? V dvajsetih leih je kaj drugače? Poraba skozi enaka! Torej so vse eko fore pesek v oči. Edina rešitev tu je: Urbana.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Meni osebno je šlo najbolj na živce to, da nisem imel izbire kupit normalnega bencinskega (2.0 - 3.0) pickupa, enastavno NE OBSTAJA v EU, lahko samo uvoziš ameriški V8 in za to colaš dodatne $$$.

Kar se porabe tiče, je res da je vsak avto za prevoz ene osebe čista potrata, ampak če ostanemo na dizel vs. bencin, 1l dizla je enako surove nafte kot 1,13 l bencina, to folku ki računa porabo skozi € ali litre nikoli ne bo jasno. Zakaj je to jasno ravno meni? Zato ker vozim Priusa porabo pa lahko vidiš v podpisu, finančno to ne pomeni bog ve kaj, energetsko pa to pomeni enako kot poraba 4,2 l/100 km DIZLA, evo čisti dokaz da napredek obstaja samo videti ga je treba, vse to dobiš za nižjo ceno kot Golf 2.0 TDI, ki mora poleg vsega še šparat (goljufat) na filtrih, da je konkurenčen in vseeno pokuri 20-30% več energije kot Prius.

Zanimivo je kako se je VW gnal v to masovno prodajo samo da bi prehitel Toyoto.

Tudi mi smo kurili na kurilca in smo sedaj na TČ, z veseljem prebiram tvoje prispevke podsvojostreho.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
A ni osnovna cena 100hp Priusa z bolj kot ne siromašno Luna opremo cca. 25k?

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Koliko m2 si pa ogreval, s čim ogrevaš sedaj in kakšen je bil strošek "ukrepov" poleg izolacije? Ker iz 3k na 300eur se mi zdi kar malo smela trditev.
wink-1.gif

on: imam tako dizla kot bencinarja in slednjega vozim veliko raje. Edino kar je pri dizlu boljše je nizka poraba, vse ostalo je slabše: smrdi, ropota ...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.050
5.657
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
poraba 1.4 tsi ni zmisljena!
In kakšne relacije dela z njim? Ker me res zanima ali je pokvarjen ali pa sem približno zadel, kje je keč.

Sem vprasal..daily comuting...AC do 170km/h...pac obicen alter dinamik stayl...nic takega kar überwagen ne bi zmogel
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.050
5.657
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
A ni osnovna cena 100hp Priusa z bolj kot ne siromašno Luna opremo cca. 25k?

Pust ti priusa....teb bi pasal en Auris 2.0 D4D...razred golfa...bulletproof dizlček...ne rabš ga 0 čeepat da dela tko kot mora
smile-1.gif
Najpomembnejse...ne onesnazuje zraka tolk kot tvoj vw

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Osnovna cena 136HP Auris HSD je manj kot 20k €. Res je ne more se primerjat po zmogljivostih z 2.0 TDI, se pa lepo da primerjat z 1.6 TDI DSG, kateri stane 22k €, več kot 10% popusta pa pri VW ne boš dobil.

Sedaj pa pustimo to, ker nismo v pravi temi.

Zadeva dieselgate bo počasi, počasi dobivala nove razsežnosti in se bo širila na vse proizvajalce, ja tudi na dizelske Toyote. Ker real world emisije so pri vseh proizvajalcih off the chart, izjeme bodo samo nekateri premium modeli kjer se ni šparalo.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
VWjev problem je bil v ZDA Jetto TDI z DSG prešvercat v cenovni razred Priusa. In sedaj je jasno, da so to lahko storili samo z laganjem o emisijah.
V ZDA je diesel v tem cenovnem razredu sedaj officially mrtev. Pri premijskih vozilih, kot je BMW, se pa kupcem itak jebe, če košta 5 k USD več in naredi le 30 milj na galono in ne 53 kot Prius.

V EU pa bo diesel mrtev že s tem, da užgejo enako trošarino kot pri bencinu. Nabavna cena brez dajatev je že konkretno višja. Bog ne daj da diesel obdavčijo glede na emisije CO2 ali še huje NOx, kot so že predlogi.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
S čim se bom pa potem vozil?

Menda mi za 100% vožnje po avtobanu ne boste predlagali hibrida?

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
No saj hibrid je bencinar. Probal priusa pa hvala, nikdar več s čim takim na avtocesto.