Vse o Sony Ericsson P1i - II.

bmwm3csl

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
21. jul 2007
1.430
0
36
33
Domžale
Živjo, imam eno vprašanje. Na svojega P1ija hočem namestiti slovenski jezik. Potegnil sem si jezik priključim telefon začnem namestitev, potem na telefonu nato pa mi javi da ne more inštalirati, ker potrebujem SEMCSEZPlatformID verzijo 1.00(7) ali novejšo. Zanima me kje ta platformID dobim, ker predvidevam da če bom imel tole da mi bo uspelo namestiti jezik. V zameno za odgovor kot se šika ponujam 50altov.
smile-1.gif

EDIT: Gledam po ostalih forumih, verjetno potrebujem novejši software da bom lahko zamenjal jezik?!
write.gif

Pa še eno vprašanje, koliko prostora približno rabim za namestitev Garmina, zaenkrat imam samo 512mb kartico sicer imam namen v kratkem kupit večjo, vendar me zanima kako deluje gps da bi sprobal, bo dosti 512 ?

Nazadnje urejeno:

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Mislim, da bo verjetno res kaj povezano z verzijo firmware-a, ker meni ni nikoli javljal kaj podobnega. Zato poskusi z upgradeom. Ampak PAZI!!!, pri upgradeu izgubiš vse podatke, ker ti dejansko "formatira" vse skupaj!

Garmin meni zasede cca. 100MB z mapo Slovenije in Hrvaške. Več map ti bo pa zasedlo več prostora, logično. Tako da za začetek lahko vržeš na 512MB kartico.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik OldSkul pravi:
verjetno ste se že pogovarjali o tem a vseeno. A vam dela WIFI na P1? Sam imam WPA Personal zaščito in mi na noben način ne dela. Sem pa že izključil power save opcijo, naštimal sem tudi IPje. Nič ne dela... imam Linksyys wrt54gl

PS: Na Nokii E51 dela wifi super!
Je že našel kdo kakšno rešitev? Odkar sem ugotovil, da moje omrežje lovi po celi dolini
shocked-1.gif
) imam omogočeno WPA-Personal TKIP zaščito. Sedaj pa mi vztrajno javlja "Povezava ni uspela". Tudi reboot ni pomagal. Z laptopom se pa povežem brez težav.

creatore

Zelenc'
1. mar 2008
18
0
1
Zdravo!
Na forumu ipmarta (www.ipmart-forum.com) nekje sem prebral da z nastavitvami mobitela ni nič narobe ampak moraš spremenit nekaj u routerju. Mogoče MAC Filtering na routerju in dovoliš dostop. Al pa IP če maš statičen na routerju morš naštimat tko tud na P1i. Nekateri routerji imajo tudi požarni zid kateri preprečuje dostop, zato je potrebno uštimat DNS in Getaway...
Lahko pa preizkusiš tudi tole. Nastaviš router Wireless iz WEP na WPA osebno (WPA profesional)
Upam da kaj od tega deluje....

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Z istimi nastavitvami brez zaščite dela brezhibno, kakor da pa WEP ali WPA-Personal (to tudi uporabljam), pa se sploh poveže ne več. Niti za kodo me ne vpraša, če pa ročno ustvarim račun pa isto ne dela.

jerry161

Zelenc'
10. jan 2008
25
0
1
Js imam tudi problem s to brezžično povezavo....doma imam modem Sinope568....povezava na kompu deluje odlično, na mojem P1i pa ne dela,....povezavo mi vzpostavi vendar v brskalniku opera mini mi napiše"error! Could not locate remote server"...Nekaj sem premetavo internetne račune na fonu, sam niam pojma kaj naj storim:S.....

lepo prosim če mi kdo pomaga, ki pozna kaj te zadeve.

matto

Pripravnik
11. nov 2008
30
0
6
Glede Torch - program vklopi lučko. Nikjer nisem našel za Symbiana UIQ3. Našel sem le BestTorch, ki je za Symbian S60 in mi napiše da morda naprava ni združljiva z programom. Pa dam vseeno naprej, vendar ne namesti aplikacije.

Če ima kdo verzijo Torcha, ki deluje na P1i, bi ga prosil za kakšen link.

matto

Pripravnik
11. nov 2008
30
0
6
Hvala za ta link. Sam ta drugi ne dela. Tako, da bi še vedno potreboval delujočo verzijo Torch-a ali qFlashLight-a za ta telefon.

Še eno vprašanje. A je kakšna možnost, da bi program ki je narejen za drugo verzijo Symbiana npr. Symbian S60 deloval na tem telefonu?

rfmw

Zelenc'
14. nov 2008
12
0
1
Moj P1i ima probleme z GPRS povezavo. Po resetu se takoj poveže z GPRS, takrat lahko sprejemam in pošiljam tudi MMS-je. Vendar po nekem času GPRS izpade in pošiljamje MMS-jev in dostop do spleta preko Mobitela ne deluje. Poizkušal sem že vse razne reči in nastavitve, vendar problem ostaja. Ko enkrat GPRS izpade, lahko samo še resetiram mobitel, če hočem na net ali poslat MMS. Ima kdo kako informacijo, kaj bi lahko bilo narobe?

v0x

Pripravnik
13. maj 2008
179
1
16
No mogoče ima kdo kakšno rešitev, vndar najhitreje bo če pokličeš na mobitel...
telephone7.gif
031 700 700

matto

Pripravnik
11. nov 2008
30
0
6
A deluje komu qFlashLight? Jaz imam verzijo 1.04 in 1.0 za UIQ3 in mi napiše kpri nameščanju aplikacije " Ni prijave za zahtevano zmogljivost.". Kaj je krivo?

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
ksz

Kateri je sedaj zadnji firmware? Je že kar kako leto odkar sem ga posodobil. Sedaj je gor R9K009. Je že kaj novega?

lp

Pevec

Zelenc'
21. okt 2008
9
0
1
Mene pa zanima če obstaja kako zaporedje tipk ki bi postavilo ekrann v ležeč način?

Perza

Pripravnik
7. dec 2007
119
0
16
41
Gorenjska
Obišči stran
Citat:
Uporabnik rfmw pravi:
Moj P1i ima probleme z GPRS povezavo. Po resetu se takoj poveže z GPRS, takrat lahko sprejemam in pošiljam tudi MMS-je. Vendar po nekem času GPRS izpade in pošiljamje MMS-jev in dostop do spleta preko Mobitela ne deluje. Poizkušal sem že vse razne reči in nastavitve, vendar problem ostaja. Ko enkrat GPRS izpade, lahko samo še resetiram mobitel, če hočem na net ali poslat MMS. Ima kdo kako informacijo, kaj bi lahko bilo narobe?

Če še nimaš najnovejšega firmwarea, ga posodobi...Drugače sem pa tudi sam imel podobne probleme z občasnimi izpadi GPRS povezave, ko sem si še lastil P1i...

Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
ksz

Kateri je sedaj zadnji firmware? Je že kar kako leto odkar sem ga posodobil. Sedaj je gor R9K009. Je že kaj novega?

lp

To je zadnji ja. In najbrž tudi poslednji glede na to, da se je SE odrekel UIQ platformi...

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
zdravo!

nekako mi ne uspe usposobiti alarma , da deluje tudi takrat ko je telefon ugasnen.

pomoč?

lp