Energetska preskrba gospodinjstev

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.454
9.744
113
EU
Daniel.
Se dobijo za tvojo napravo, kakšni manj močni grelci?
Jaz imam v Gorenje boilerju, namesto dva 900 Watna grelca, nova dva 750 Watna.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.087
6.933
113
pri taščici
Jaz Imam BOSCHa na dva priklopa..
Samo računaj, da ne spusti tople vode v stroj, če ne pereš vsaj na 60°C.

Tako, da bi bilo bolje vgraditi pred običajen stroj mešalni ventil, ki ti v stroj spušča vodo 30°C ali kolikor rabiš.
Jaz sem imel en čas običajen stroj povezan na toplo vodo... cca 40°C...Moja je bila vesela, ker je imela tople cunje za obešat...
Imam priklopljenega na "navadno" tus pipo.
Ko das prat, odprem toplo vodo (itak lahko odpreš vse med mrzlo in "vroco"), po tisti minuti ko vzame vodo, obrnem pipo na mrzlo in srecno.
Poleti zaradi viskov tople vode p ni "katastrofe" ce pere cel cikel s toplo vodo.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.678
1.529
113
Ko das prat, odprem toplo vodo (itak lahko odpreš vse med mrzlo in "vroco"), po tisti minuti ko vzame vodo, obrnem pipo na mrzlo in srecno.
Poleti zaradi viskov tople vode p ni "katastrofe" ce pere cel cikel s toplo vodo.
Kako pa je s črpanjem vode? Ali nimajo stroji nek senzor, da ne spušča prevroče vode v odtok?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.494
7.007
113

Hja, če imaš veselje s tem in se ti s tem igras, super. Vsako tele ima svoje veselje. Da le ni izvedba teh briljantnih idej na drugih...

• Všeč mi je
Reactions: Valhalla