Vse o severni koreji

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
oni se tudi lahko odločijo, samo če se napačno odločijo jih ''ubijejo'', če pa se mi napačno odločimo smo pa brez denarja in lahko životarimo
wink-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.238
873
113
točno tako, lahko životarimo, lahko pa se postavimo na noge in živimo naprej.
oni te možnosti nimajo, ker se na koncu veliki vodja odloči za njih

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Kle se pričkate o Severni Koreji pa ali tam lepo živijo al ne )in smo vsi hepi, da ne živimo tam), tukaj pa nam od zadaj porivajo nove in nove davščine in prispevke za lagodno življenje koritarjev (kako znano, ane?)
crazy1.gif

Zadnja taka poteza je obdavčitev nepremičnin, katerih vrednost bo država kar sama določila in odmerila davek.
stupid-1.gif

Kolk smo stran od S.Koreje in kuhinje, hodnika in dveh sob? Marsikdo si bo po tej potezi vlade primoran zamenjati 4 sobno za enosobno ali celo garsonjero, ker bo težko sfolgal še en davek na že tako visoke obstoječe. Da o bajtarjih sploh ne govorimo. In kdo bo spet na profitu? Tisti, ki ima že sedaj vsega preveč (predvsem denarja) in bo izkoristil stisko marsikaterega državljana, ki zasluži premalo (ali ima premajhno pokojnino), da bo še en davek več plačeval in to za bajto, ki jo je zgradil z lastnimi rokami, sredstvi in odrekanji.
bonk.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
V Severni Koreji praktično ne moreš zaslužiti nekih večjih prihrankov, itak je vse od države.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Gledal sem nek dokumentarec, ki so ga napol skrivaj posneli ljudje iz neke S Koreji "prijateljske" države. Šlo je za operacije sive mrene, ki jih je nek zdravnik opravil v nekaj dneh. Tam tega sploh ne znajo zdravit, čeprav gre za "enostavno" operacijo. Ni odveč poudariti, da so se ljudje zahvaljevali ljubljenemu vodji in ne zdravniku. Ko sem gledal tisto, me je res stisnilo pri srcu. Morda kdo ve naslov tega dokumentarca?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Jst nism reku da je njihov sistem dobr. Samo reku sm da spet tok slab pa ne more bit. Poglej koliko ljudi je umrlo v demonstracijah na Tajskem. Če bi bilo tok slabo bi jih vrjetn bilo tudi v S. Koreji nekaj takih ki bi dali življenje za svoje pravice. Who are we to judge?
Hehe, ti pa si "poseben". Primerjaš Tajsko in S. Korejo.
hysterical-1.gif

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
56
28
Citat:
Mi je pa kar malo žal, da ne moreta obstajati dve vzporedni Sloveniji. Normalna, demokratična in pa čebinska greznica.

Ko si že ravno načel to temo, in predvidevam, da vem, koga uvrščaš med čebinarje, bi me pa zanimalo, koga vidiš kot velikega vodjo "normalne, demokratične" polovice Slovenije?

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
ksz

Eh, komaj sem se prebil čez vso to solato pa nisem našel enega konkretnega podatka, ob katerega sem se spotaknil ob listanju po Poletu med fuzbalom...

Namreč... BDP... Severna Koreja ga ima cca 800 ojrov na prebivalca, južna pa tam nekje kot mi... 23000... to je od oka 30x več. Zanimivo a ne, pa za isti folk gre...

In kle eni pametujejo kako fino se majo severni Korejci, zraven pa veselo telefonirajo s samsungi, gledajo fuzbal na eldžijih pol se pa odpeljejo na pir s Kio al pa Hyundajem...

Grdi američani, ni kej...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.144
1.249
113
42
Ker nam je pa tako fajn ka mamo jurja plače stanovanja so pa noro draga. Ja ful dobro živimo.....

Vsakmu svoje prioritete. Nazadnje je važno da se imamo radi. Vrjetn se imajo radi tud v S.Koreji, glede na to da se razmnožujejo

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Jao, fonzl - ninče ne pravi, kako se imajo fajn (ali nimajo) severni Korejci. Pravimo samo, da mogoče za njih tam ni tako slabo, kot o tem sodimo mi.
Ki niti nismo neki frajerji, nasplošno gledano. Vse pri nas je več ali manj na puf.
Od države do najmanjših posameznikov, kamor sodiš tudi ti.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Pr men ni nič na puf.

Ljudje smo globalno gledani vsi glih. In če severnokorejski režim teb ne paše, potem verjetno Korejcem tud ne. Ker niso ene eksotične živali, ampak čist glih taki kot ti.