Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Kaj pa svoboda govora?
Kaj sploh je svoboda govora? O tem sem premišljeval, ko sem bil štiri leta nazaj na Kubi, kot pravimo na zahodu, eni zadnjih komunističnih trdnjav. Pa si nisem prišel do konca, zakaj bi bilo to tako zelo sveto. Pri nas uživamo v neki navidezni medijski svobodi in svobodi govora. Lahko na forumu napišem da je Janša [censored], ali pa da je Pahor [censored]. To mi res veliko pomeni (not).
Mislim pa, da so mediji pod kontrolo in da ne morejo pisati ravno vsega kar se jim zljubi in da sova veselo filtrira komunikacijo, če jo pa sova ne zmore pa pride CIA na pomoč.
In če bi recimo nekdo preveč vneto zagovarjal talibane ali pa jim morda celo s kakšno donacijo pomagal, ker on svobodno misli da je to prav, bi se najbrž kaj kmalu znašel v Guantanamu (o glej, spet smo na Kubi
) s kapuco na glavi, kjer bi bil podvržen mučenju, zastraševanju in zasliševanju brez obtožnice..čaki..kje je že to, v kakšem sistemu?
Hotel sem samo povedati, da dokler spoštuješ pravila igre in jih morda čisto malo prikrojiš po svoje, da si olajšaš življenje, ti najbrž ne bo nihče nič žalega storil, pa naj bo to v "pojmu demokracije" ZDA ali v Severni Koreji.