Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Ta tip bi z močnejšim avtom najbrž počel isto, samo pri višji hitrosti, ker bi mu avto to omogočal. Torej bi pri višji hitrosti zletel iz ceste in škoda bi bila večja.
Sicer pa nisem proti močnim avtom, moje mnenje je samo, da bi jih brez težav primerno obdavčili. Ne pa prepovedali. Pač mi je všeč danski pristop, kjer ni stanovanjskih problemov. Ljudje in država se zavedajo, kaj so prioritete in zato nikomur ni pretirano težko priti do stanovanja (v nasprotju s Slovenijo). Po drugi strani je pa tudi družbeni konsenz, da je avto luksuzna dobrina, sploh tisti večji in močnejši, zato naj bo primerno manj dostopen (spet v nasprotju s Slovenijo).
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
tokrat se strinjam z SJTVjem..dodatno davčenje je nepotrebno in absurdno... zakaj potem niso drage ure se dodatno obdavčene in dražje adidaske..gre cist za iste stvar, saj so vse materialne dobrine...
Kot te berem tukaj, bi ti ocuril vse avtomobile, ki so boljši, dražji, večji,... kot Subaru Forester. Da pa ne bo zgledalo točno tako (pristransko, nevoščljivo,...), bi pa s težkim srcem mejo prestavil eno stopničko višje...Citat:
@XXXL: Napisal sem, da bi se spodobilo ocurit luksuzne avtomobile. Zgornji srednji razred (BMW 5) to še ni.
Poglej malce v Nemčijo, pa jih znaš videt kar nekaj.Citat:
Uporabnik mosseero pravi:@mtl: ne poznam nikogar, ki bi si kupil Q7 za službene potrebe in bi delal na njem 100 kkm. Luksuznega avtomobila v resnici nihče ne potrebuje zaradi ničesar drugega kot reprezentanco.
Ja, je zelo enostavno. Ampak smo eno tako izjemo že našli. Pa, če bi šli še naprej gledat, bi jih še x našli. A ne?Citat:
Tisti, ki rabi avto za službene namene, itak nima avta nase napisanega, ampak na firmo. In se da potem preverjat, če je volja, čemu je avto dejansko namenjen. Pa se potem takih ne obdavči v taki meri. Zelo enostavno, a ne.
Glede na to, da imam že zadnjih XX let vedno svoj privat avto (kljub testnim), sem verjetno kakega že plačal. Oči in mami ali neznani dobrotniki pri meni pač niso bili v igri.Citat:
Neverjetno, kakšno izrazoslovje za nekega kvazi izobraženca, ki je za povrh še novinar. Itak, če ima kdo drugačen pogled na te avtomobile, je pa takoj foušija posredi, a ne.
@XXXL: Napisal sem, da bi se spodobilo ocurit luksuzne avtomobile. Zgornji srednji razred (BMW 5) to še ni.
Jaz pa jih poznam kar nekaj (če ne Q7, pa recimo A8, MB S, GL, X5 in podobne). V Sloveniji, da ne bo pomote.Citat:
ne poznam nikogar, ki bi si kupil Q7 za službene potrebe in bi delal na njem 100 kkm. Luksuznega avtomobila v resnici nihče ne potrebuje zaradi ničesar drugega kot reprezentanco.
Lej, greva po tvoji (zgrešeni) logiki: 4-članska družina z lahkoto udobno živi na 80 ali 90 kvadratih. Dajmo potem vse, ki imajo več kot (recimo) 100, vključno s hišami z 100+ kvadrati, treščit z davkom na luksuz vsako leto. Kaj praviš?Citat:
Ne. Stanovanje je nujna življenjska dobrina in je pri nas že krepko precenjena. Ker bi kot nujna morala biti dostopna vsem po človeških cenah. Po drugi strani pa lastništvo večih stanovanj, ki se jih ima za investicijo in za katere stroške vzdrževanja in donosov plačujejo najemniki, ni nujna dobrina in kot taka naj bo primerno obdavčena. Potem se bo hitro sprostil tisti višek stanovanj in cene bodo dostopne širšim množicam.
Ah nehaj že pretiravat. Plačam 10x več prispevkov za zdravsrtvo kot kak revež, pa dobim čisto enako storitev. Kar je, do neke meje (ki pa jo pri nas ni, ker prispevki niso navzgor omejeni, izplačila pa, recimo penzije, so), prav. Plačam 3x vrtca kot povprečen uporabnik, pa moj otrok dobi enako kot njegov. Tudi OK, tako pač je. Nekaj socialne solidarnosti pač mora bit. Tudi da plačam (v absolutnem znesku) 10x več davkov kot nekdo, ki zasluži 10x manj, me ne moti.Citat:
Najbolje bo, da davke enostavno ukinemo. Bo še najbolj pravično. Če boš hotel, da se otrok šola, boš plačal, do zadnjega centa. Če boš hotel zdravljenje, boš plačal. In tako dalje. Državni aparat in javno upravo razpustimo in vse sprivatizirajmo. Me prav zanima, kako daleč bi prišli in še, kako bi se takrat pritoževali, ko bi bilo treba te zadeve iz lastnega žepa dat.
Ničesar si ne zmišljujem, samo opozarjam te, da imaš dvojna merila.Citat:
Ja je, če jo trgaš iz konteksta, kar ti očitno zelo dobro uspeva. Svoj pogled na stanovanjsko problematiko sem lepo napisal in ne vem, zakaj si zdaj zmišljuješ nekaj, česar nisem rekel.