Vrnitev rabljenega vozila - nateg!

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Točno tako to so minimalna odstopanja max. 10%, to je normalno. Mi ko smo merili en avto so odstopanja skakala za nekaj 100% v mikronih... 80, 190, 300 itd...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
To so zelo mala odstopanje, ne ogromna. Kak je bilo nekje malo barvano pokaže takoj za 100-200 mikronov več.

Ne to, oni govori kak razbitemu avtu dajo drugi nov blatnik iste barve gor, pa da se pol ne vidi z mašino,
jaz pa sn mu samo reko da smo merli na 3 istih avtih pa so bli stari par mesecev, pa sicer je na enem
bla barva debela okoli in okoli ista, na drugem tudi, če si pa ju primerjal med sabo pa sta se razlikovali,
tak da tudi če daš fabriši blatnik gor se bo poznalo odstopanje...

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Ce se tebi zdi,da je merjenje z merilcem laka nesmiseln postopek,potem tudi prav. Mogoce pa le ne ves,kje se meri? In da vem, da so odstopanja v mikronih lahko tudi 1000 %? Pa niti ni pomembno, ker bajalicarju to pac ne bom sel razlagat. Lahko pa potrdim, da ce zaznam povecanje nanosa na delu vozila , me niti ne moti. Me pa nenormalno moti, ce do odstopanja prihaja pri pragovih in predelu zvara strehe. To mi pove vec kot dovolj. In tocno v ta namen uporabim merilec in ne za potrebe pikolovstva. Seveda je razlika, ce kupujem vozilo nizjega cenovnega razreda,ki ga uporabljam kot drugo vozilo ali pac vozilo,ki ga kupujem predvsem zaradi varnosti in pri cemer cena doseze vsaj desetkratnik prvo omenjenega vozila. In tocno to situacijo imam. Na drugem vozilu je prislo na desnem boku ter zadnjem delu ob normalni debelini okrog 100 mikronov do meritve preko 500 mikronov (na prej omenjenih mestih). A ker je bilo vozilo cenovno ugodno in ker v njem ne prevazam otrok, niti ga ne uporabljam za nic drugega, kot za transport na delo, sem ga pac kupil. Seveda ga vseeno ne bi, vkolikor bi zaznal poskodbe pragov ali spoja strehe (kot ze omenjeno).

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
poznam par primerov ko so iz 2 sestavili 1 avto. pa verjames ali ne tudi ob hudi prometni nesreči zvari niso popustili, karoserija se je obnašala točno tako kot se mora... važno je samo kako so zadeve popravljene! vse ostalo je metanja peska v oči.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Pred leti so na poljskem avti pri karambolu znali razpasti.. Preiskava je pokazala da so bili sestavljeni iz dveh polovic...

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
hm malcom jaz ne vem v čem ti je zdaj fora..da zanikuješ

dober znanec, je kupil pred kratkim (dober mesec nazaj) novega s 5 prevoženimi km (beri pet) pri avtoaktivu 530d z dost bogato opremo za 36 kilo,na cesto postavljen. gre pa seveda za prejšni model in ne ta novi,ki je tu pa tam viden na cesti.Avti so stali po pol leta... dolgo je cincal, a očitno se vseeno niso prodajali kot vroče žemlje. cincal je med serijo 1 in volvotom, potem je pa ugotovil da za par € plusa lahko ubode dejansko novo 5ko.. je tole bo čefurjad spet vozla tak da se bo kadilo.

hysterical-1.gif
Avtomobili so stali tri leta, ne pol leta.

sad

Guru
24. avg 2007
21.177
9.814
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
poznam par primerov ko so iz 2 sestavili 1 avto. pa verjames ali ne tudi ob hudi prometni nesreči zvari niso popustili, karoserija se je obnašala točno tako kot se mora... važno je samo kako so zadeve popravljene! vse ostalo je metanja peska v oči.
Izvoli:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
razfukal je oba kolikor sem videl. še enkrat: vedi, da če vozilo ni popravljeno kot mora biti (in mojstri vedo kako variti, kje variti itd) da če pride do pizdarije da je lahko hudo hudo...

samo eni skačejo s merilci laka in flancajo bedarije in živijo v prepričanju da je pa avto ki je bil karamboliran in kvalitetno popravljen zanič. ali pa kupijo avto ki je zakamufliran pa ga s merilcem ne pogruntajo;)

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ksz

berem, berem..se čudim

kupec se bori s preprodajalcem, ta se pa s svojim dobavitelj nima kaj, ke rnima interesa. kupil je par šleperjev avtov, takih in drugačnih.

a sem že rekel, da sem nabavil modeota za 2 mio, k je on dal 1mio, da sem gledal espaca k je bil kupljen za 7, pri ans prodajana za 19k€.