Ce se tebi zdi,da je merjenje z merilcem laka nesmiseln postopek,potem tudi prav. Mogoce pa le ne ves,kje se meri? In da vem, da so odstopanja v mikronih lahko tudi 1000 %? Pa niti ni pomembno, ker bajalicarju to pac ne bom sel razlagat. Lahko pa potrdim, da ce zaznam povecanje nanosa na delu vozila , me niti ne moti. Me pa nenormalno moti, ce do odstopanja prihaja pri pragovih in predelu zvara strehe. To mi pove vec kot dovolj. In tocno v ta namen uporabim merilec in ne za potrebe pikolovstva. Seveda je razlika, ce kupujem vozilo nizjega cenovnega razreda,ki ga uporabljam kot drugo vozilo ali pac vozilo,ki ga kupujem predvsem zaradi varnosti in pri cemer cena doseze vsaj desetkratnik prvo omenjenega vozila. In tocno to situacijo imam. Na drugem vozilu je prislo na desnem boku ter zadnjem delu ob normalni debelini okrog 100 mikronov do meritve preko 500 mikronov (na prej omenjenih mestih). A ker je bilo vozilo cenovno ugodno in ker v njem ne prevazam otrok, niti ga ne uporabljam za nic drugega, kot za transport na delo, sem ga pac kupil. Seveda ga vseeno ne bi, vkolikor bi zaznal poskodbe pragov ali spoja strehe (kot ze omenjeno).