Vrnitev rabljenega vozila - nateg!

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Tku, sanjaj o koruzi ja. Moraš ti prvo dokazat da je to sploh bila skrita napaka. Ne ti meni rečt da boš kupil 5 let in 8 mesecev star avto in ti čez 256 dni pa 6 ur ribne motor da ti bo prodajalec kril strošek? A si prizadet?
smile-1.gif
A ti veš da lahko motor uničiš v enem dnevu? Kako pa boš dokazal da nisi sam kriv za ribnjen motor? Kdo pa pravi da ti ni pikno zaradi premalo olja, kdo pa pravi da ga nisi od MB do LJ vozil v 3 prestavi na full? Ti malo preveč gledaš filme. Ne rečem da se vi niste dogovorili s prodajalcem, hvala bogu če je popustil, očitno se mu gre za dobro ime in dela pošteno in ga je odprava napaka stala manj kot sodni proces ampak to ni nobena praksa. In kot je nekdo napisal, če je streha barvana nikjer ne piše da je avtomobil bil karamboliran in v kolikor je dal prodajalec pisno izjavo da avtomobil ni bil karamboliran je vse čisto. Dokazat kilometrino pa tudi ne bo lahko. Da bo na sodišče prišel Korenov Joško z Izlak in bo rekel da je mnenja da ima ta avtomobil 23.443km več kot na števcu ne bo vzdržalo. V kolikor so višji kilometri zabeleženi v centralnem računalniku na BMW-ju potem ok ampak zopet vprašanje ali je prodajalec vedal za to.. Tako da si daj dopovedat da je nakup rabljenega vozila pač loterija.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Daj mi pol par oglasov 07, 535d pod 60k km.

Ene 10 oglasov, pa ti vrjamem.

Pa kaj vam je vsem skupaj pri tej ceni 30k? Če so pa vsi na mobile.de s tako ceno...

Mobile.de pri 07, 535d 60k km-, flikine ven te avte, samo en in edini je 27k ostalo vse 30-35.

http://suchen.mobile.de/fahrze...y=&zipcode=

Če pa mobile.de ni relavanten, pol pa naj nekdo prvleče eurotax cene.
Praviš, da je same eden in še ta 27K?
Se zmeniva, ti pripeljem recimo 2 komada iz DE, 07, 535d 60k km, po ceni 27k do registracije... Samo za aro se zmeniva, pa posredujem naročilo naprej...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Mislim da nebote nič več vozili iz Nemčiji 535D in podobnih motorčkov za tak denar. Malo si poglejte koliko je DMVja po novem na tak motor
smile-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Mam vrhunskega avtohendler nateguna v zelo ozkem familiarnem krogu, sem zmontiral ven kr nekaj airbagov,
včasih smo kilometre vrteli z bormašino, abs in podobnih led diod ki smo jih pobrali z armature pa imam na zalogi
vsaj za slabo šuh-škatlo, tako da vrjami da si bi tak avto smestil sam, samo dnar morem met.

Žal pa moje finance ne sežejo v tiste razrede.

A aro naj ti dam za vozilo ki ga niti videl nisem? In ti mi pripelješ piss of shit za katerga veš da ga nebom kupil, imaš
pa ga dalje prodanega in si naredo 500€ z parimi telefonskimi klici vbistvu ne?

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Ne vem, kaj se sploh prerekate. Iz vsega tega ne bo nič, prodajalec je svoje opravil, kupec bo (če bo seveda želel) obdržal avto.
1. kupovat avto tolikšne vrednosti "na besedo prodajalca", magari garancija, je tako, tako ... bolje nobenemu verjet, potem pa si lahko kvečjemu pozitivno presenečen
grims-1.gif
Vsekakor pa bi, kar se tiče poškodovanosti vozila, lahko vsaj pred nakupom zmeril debelino laka. Moje izkušnje so take, da če je prodajalec trdil, da ni nič narobe, pa sem mu predlagal meritev, ponavadi rekel, da "ja, no, mal je pa bil udarjen" ali pa "no, zase vem, samo ne vem, mogoče je bil kdaj prej karamboliran". Sicer se v takih primerih izkaže, da merilec pokaže dejansko stanje "nepoškodovanosti". Mikroni se povzpnejo za 10x !! Ko pa sem kupoval zadnje vozilo, mi je prodajalec celo svetoval izmero laka (in po meritvah je vse OK, havba, vrata, streha, pragovi ... ). Če pa je bil kljub temu karamboliran pa itak nimam kaj. So ga pač ODLIČNO popravili.
O kilometrih ne bi. Prijatelj (ne znanec, ne kolega, ne "slišal sem") dela v eni izmed večjih AH in nobena skrivnost ni, da se pač kilometri včasih "morajo" uskladit s stanjem vozila. In ne, nisem pisal, da to on dela, samo da ni skrivnost.
In še zadnje: preseneča me, da naš poznavalec trga Malcom še danes ne ve, da se avto proda za toliko, kolikor je pripravljen ponudit kupec vozila. Pa magari je na mobile.de cena takšna, kot piše. Avto.net je pa itak lahko samo orientir, ne pa dejanska slika prodaje rabljenih vozil na slovenskem trgu.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Mam vrhunskega avtohendler nateguna v zelo ozkem familiarnem krogu, sem zmontiral ven kr nekaj airbagov,
včasih smo kilometre vrteli z bormašino, abs in podobnih led diod ki smo jih pobrali z armature pa imam na zalogi
vsaj za slabo šuh-škatlo, tako da vrjami da si bi tak avto smestil sam, samo dnar morem met.

Žal pa moje finance ne sežejo v tiste razrede.

A aro naj ti dam za vozilo ki ga niti videl nisem? In ti mi pripelješ piss of shit za katerga veš da ga nebom kupil, imaš
pa ga dalje prodanega in si naredo 500€ z parimi telefonskimi klici vbistvu ne?
Hočem ti samo povedati, kar kot kaže tudi sam veš, a v tej temi vztrajno navijaš drugo pesem, da lahko za malo denarja dobiš avto s kilometri po želji. Sicer pa jaz ne vozim dol ničesar...

Konec koncev pa še vedno nismo zvedeli ničesar, niti cene, kilometrov, opreme...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
dej malcom ne nabijej...

drugače pa: debelina laka je tudi malo lovska fora... lahko je dobro popravljeni in ti ne boš našel razlike v debelini...

Zelo težko da bi debelina laka enakomerno štimala, zelo zelo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.128
113
Sicer je tale z merilcem laka taka ideja kot da bi z bajalico prišel in meril karmo vozila ... potem pa rekel da ima slabo karmo in zbijal ceno!
stupid-1.gif

V sodobnih časih se kita in barva samo manjše praske in poškodbe na nosilni kletki vozila (ker se drugače pač ne da) .. vse ostal ose lepo zamenja z novim delom in je kvaliteta tako vgrajenega dela enaka originalu -> če je avto star 10 let in da ima nov blatnik ki je prebarvan v original barvo je je boljše!!

Skratka avto ki je bil "razbit" je lahko lepo sestavljen iz novih delov in merilec laka ne bo nič pokazal .. medtem ko nek avtu ki je na parkplacu podrsal malo ograjo lepo pobarvajo še z enim nanosom. Kateri ima sedaj večjo ceno? Tisti kateremu bo merilec pokazal odstopanja? Nope ...

Skratka da meni pride nekdo z merilcem dokazovat kje je bil avto barvan in zbijat ceno mu lepo povem da se že od daleč vidi kje je bilo kaj popravljano in tudi zakaj (ter da smo to vključil v ceno). Če mu to ni dovolj naj se pa odpelje z merilcem (za 15 EUR ki itak ne deluje) drugam ...

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:Tku, sanjaj o koruzi ja. Moraš ti prvo dokazat da je to sploh bila skrita napaka. Ne ti meni rečt da boš kupil 5 let in 8 mesecev star avto in ti čez 256 dni pa 6 ur ribne motor da ti bo prodajalec kril strošek? A si prizadet?
smile-1.gif
A ti veš da lahko motor uničiš v enem dnevu? Kako pa boš dokazal da nisi sam kriv za ribnjen motor? Kdo pa pravi da ti ni pikno zaradi premalo olja, kdo pa pravi da ga nisi od MB do LJ vozil v 3 prestavi na full?

Še enkrat: prvih 6 mesecev dokazuje prodajalec, naslednjih 6 kupec. Pa naj vsak sam za svoj konkretni primer razmisli, kaj lahko dokaže. Vem, da lahko motor uničiš v eni uri, je bil primer na avtomobilizem.com, ko je mulo tiščal gas do podna na avtocesti pol ure in je potem hotel podtakniti prodajalcu napako. Ampak to je edini primer (poskusa) zlorabe stvarne napake, ki ga poznam, obratnih nategov pa slišiš ohoho. In če prodaš nekaj deset avtomobilov na leto, boš slej ko prej naletel na "limono". To je enostavno vkalkulirano v poslu, sprijazni se s tem. Pri vsakem poslu imaš rizike. Ti bi rad samo še pokasiral bonus z nepokrivanjem tega.

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Ne išči zdaj igle v senu. Ko pride napake, se obesiš na tisto, ki jo lahko uveljaviš. Sem že prej gor pisal skrito/stvarno. Ko pišeš dopis se pozanimaš, za na forum, bo pa menda dovolj dobro.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
...še tako natančna roka ne nanese barve in laka enakomerno na površino, kot stroj, ki je temu namenjen... Sami pa vemo, kolk je to stroškovno upravičeno pri rabljenem kolu....
smile-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:

Skratka avto ki je bil "razbit" je lahko lepo sestavljen iz novih delov in merilec laka ne bo nič pokazal .. medtem ko nek avtu ki je na parkplacu podrsal malo ograjo lepo pobarvajo še z enim nanosom. Kateri ima sedaj večjo ceno? Tisti kateremu bo merilec pokazal odstopanja? Nope ...

Mi smo zadevo merili na službenih škodah, isti letniki, ista barva, pač kup teh dostavnikov smo nabavili,
pa je sodelavec prinesel super duper ultra najjačo mašino in smo merili, pa so bla odstopanja ogromna.

Nespomnim se številk ampak je blo nekako 0.74, 0.65, 0.83, zdaj če sn pozabil kako nulo se ne spomnim ampak
vem da je variralo za 8-10 gor ali dol...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
To so zelo mala odstopanje, ne ogromna. Kak je bilo nekje malo barvano pokaže takoj za 100-200 mikronov več.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.128
113
Ja ampak prva stvar je da znaš uporabljat instrument .. sedaj so vsa nova vozila barvana precej čudno oz. barva na strehi ni enaka tisti na bokih. PA tudi razporeditev barve ni nikjer enakomerna ... Potem pa recimo dobiš modele, ki grejo primerjat barvo na plastiki s tisto na plehu!
aplauz.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.017
11.141
113
hm malcom jaz ne vem v čem ti je zdaj fora..da zanikuješ

dober znanec, je kupil pred kratkim (dober mesec nazaj) novega s 5 prevoženimi km (beri pet) pri avtoaktivu 530d z dost bogato opremo za 36 kilo,na cesto postavljen. gre pa seveda za prejšni model in ne ta novi,ki je tu pa tam viden na cesti.Avti so stali po pol leta... dolgo je cincal, a očitno se vseeno niso prodajali kot vroče žemlje. cincal je med serijo 1 in volvotom, potem je pa ugotovil da za par € plusa lahko ubode dejansko novo 5ko.. je tole bo čefurjad spet vozla tak da se bo kadilo.

Nazadnje urejeno: