Vprašanje / težava s TMC-jem...

qwert

Pripravnik
9. mar 2010
36
0
6
kako je pa sedaj s tem TMC ko je skoraj pol cest zaprtih?
evil.gif

Nazadnje urejeno:

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
748
113
EU
Dvomim, da je prikazalo, kakšno svežo informacijo glede zapor cest ipd. ... običajno ti prikaže informacijo, ko je težava že odpravljena, če sploh
evil.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.086
5.654
113
Citat:
Uporabnik Rambo013 pravi:
Tale tmc je pa res totalno brezveze. Včeraj sem se vračal domov in on (seveda nobenih težav ali ovir na poti) me je skušal peljati kar na izvoz Logatec, ki je BTW zaprt.

enako prejšni petek...sem se vračal čez Unec v Logatec
bonk.gif

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Citat:
Uporabnik NekdoK pravi:
Dvomim, da je prikazalo, kakšno svežo informacijo glede zapor cest ipd. ... običajno ti prikaže informacijo, ko je težava že odpravljena, če sploh
evil.gif
No v petek ko sem šel proti Jesenicam, me je opozorilo na par minutno zamudo zaradi zastojev, a od Vrhnike do Kranja je bila mogoče povprečna hitrost 40 km/h tako da je bilo vse skupaj več kot 7 minutna zamuda (7 je bilo na koncu, na začetku je bilo 2 minuti).

Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik Rambo013 pravi:
Tale tmc je pa res totalno brezveze. Včeraj sem se vračal domov in on (seveda nobenih težav ali ovir na poti) me je skušal peljati kar na izvoz Logatec, ki je BTW zaprt.

enako prejšni petek...sem se vračal čez Unec v Logatec
bonk.gif
A nisi videl table pred Vrhniko da je zaprt.
smile-1.gif

s_samotar

Fizikalc
5. feb 2010
556
91
28
TMC v nedeljo sploh ni kazal kakih zapor v LJ. Nekaj sm šel na rudnik okul riti v žep :S Njihova aktulanost je na nivoju 10 let za leseno žlico.

frajer1

Pripravnik
22. sep 2010
54
0
6
Kupujem nov garmin, parkrat sem sisicer sposodil prijateljevega in po Nemčiji klel vse zapore, zožanja, potem pa na netu pred vožnjo gledal kje so delovišča,... Če mi to lahko TMCpremuim po Nemčiji in AT reši, potem ga kupim? Kaj menite, glede na navedbe na forumu nisem več zihr.

Gledam kar osnovnega 1200t premium za 140 EUR, računam še slabih 20 EUR za MicroSD 4Gb kartico za naložit karte CN+AR+... iz pašnikov. Če ma kdo iskušnje, a je TMC pri teh novih z doživljensko naročnino že naložen-zaklenjen, je lahko kakšen problem pri mojem planu, da si naložim karte na SD naknadno?

jriznar

Pripravnik
2. jun 2008
146
2
18
Ptuj
za karte naložene na micro sd ni nobenega problema,za TMC pa ni doživljensko ampak tako dolgo kako dolgi ti bo delovala naprava Garmina ker je tmc odklenjen na id naprave (seveda pa se da vse rešit na nelegalen način iz pašnikov)

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
TMC po izkušnjah uporabnikiv foruma v Nemčiji dela tako kot je treba, drugače pa izgleda da ima 1200t premium že naložene (odklenjene) doživljenske naroænine::

http://www.garmin.si/view_product.php?product=010-00783-4M&cat_id=68

Če boš še v dvomih in ne boš dobil konkretnega odgovora od kakšnega uporabnika le tega, pa potelefoniraj v Šenčur, kjer ti bodo radi odgovorili na to vprašanje.
Nobenega problema ne bo glede dodatnih zemljevidov na kartici,.
Pred nakupom kartice pa si na forumu preberi debato o njih, da boš kupil pravo.

LP

sg1

Pripravnik
12. jan 2010
111
0
16
Lj
Citat:
Uporabnik frajer1 pravi:
Kupujem nov garmin, parkrat sem sisicer sposodil prijateljevega in po Nemčiji klel vse zapore, zožanja, potem pa na netu pred vožnjo gledal kje so delovišča,... Če mi to lahko TMCpremuim po Nemčiji in AT reši, potem ga kupim? Kaj menite, glede na navedbe na forumu nisem več zihr.

Gledam kar osnovnega 1200t premium za 140 EUR, računam še slabih 20 EUR za MicroSD 4Gb kartico za naložit karte CN+AR+... iz pašnikov. Če ma kdo iskušnje, a je TMC pri teh novih z doživljensko naročnino že naložen-zaklenjen, je lahko kakšen problem pri mojem planu, da si naložim karte na SD naknadno?

Toplo ti priporočam širok zaslon, glede na to, da boš očitno napravo uporabljal predvsem v avtu. Kak 1390t premium bi bil zate idealen. TMC v Nemčiji dela odlično.
Pa še pomnilnika ima toliko, da ne rabiš dodatne kartice kupovat. Če je glavna težava, da se ne odločiš zanj ta ,da se ti zdi predrag, mi pa pošlji zs
smile-1.gif

frajer1

Pripravnik
22. sep 2010
54
0
6
Hvala za nasvete, na garminu mi je bilo potrjeno,da tmc ni vezan na napravin ID in da bi moral delati z napravami, ki podpirajo isti sprejemnik.

Jaz ga med vožnjo ne gledam, navadno le poslušam, sploh po brzinah na nemških avtocestah bi bilo drugače samomorilsko...

Še kartice preverim pred nakupom. Cena pa je vedno faktor, na žalost!
smile-1.gif

frajer1

Pripravnik
22. sep 2010
54
0
6
Pri karticah nisem našel imena firme, ki je zihr dobra, oz. tipa, da ga bo nuvi sprejel,saj uradno piše, da podpira le 2 GB kartice.

Le to,da moram na fat32 4GB formatirat in imeti le en image.

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
TMC v nemčiji in po ostalih državah deluje v redu in dokaj ažurno.
Tukaj imaš par screnov pa si poglej, ravno včeraj sem čakal štiri ure na avtocesti, pri Nurnbergu
ker se je zgodila prometna nezgoda par vozil pred menoj, čez deset minut je pa je že bilo na TMC
www.shrani.si
[/URL][/img] Lyon v petek popoldan
www.shrani.si
[/URL][/img] Nuvi 760 TMC Free v Belgiji
www.shrani.si
[/URL][/img] Nuvi 660 TMC Pro v Belgiji
www.shrani.si
[/URL][/img] TMC pro včeraj v Nurnbergu

Nazadnje urejeno:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Drek je, ker se država ne pobriga za servis takšen kot se sliši.
jezen.gif

Popravek - samo "madžarom" (tj. TrafficNav-u) je treba - RadioSI načeloma samo daje "medij" za prenos informacij in tako ni kriv za kvaliteto informacij.

Se je pa treba na koncu koncev vprašati ali je sploh dovolj "mase", ki bo plačevala ta servis (kvalitetne podatke TMC) v naši državi - po mojem ne - to pa vodi k temu, da TarfficNav nima dovolj financ za zagotavljanje ažurnih in pravilnih podatkov.

Po mojem laičem mnenju potrebuješ za vzdržavanje baze podatkov, ki se nenehno spremnija (zastoji, nesreče, ipd) službo, ki bo 24 ur/dan, 7 dni/teden, 365 dni/leto delovna + ustrezno hardware podporo + software podporo + dotok podatkov (ki tudi stane - "avtorske pravice", senzorji pretoka prometa na AC ipd). In na koncu mora tudi upravljaljcu (tj. TrafficNav-u) in "prenosnemu mediju" (tj. RadioSI) ostati kakšen cvenk kot dobiček sicer nima noben interesa tole sploh počet (Garmin namenoma izpuščen, saj Garmin načeloma dobi svoj del kolača s prodaja naprav in TMC sprejemnikov).

MarkB

Pripravnik
3. jan 2008
108
1
18
Obišči stran
Tudi TrafficNav ni grešni kozel, madžari samo pretvorijo prometne informacije v tmc informacije.

Celoten postopek naj bi zgledal tako; zajem informacij je DARS, ta potem informacijo pošlje na TrafficNav, kjer jo predelajo in pošljejo kot tmc koda nazaj Radiu Si in nato jih ta radio odda, navigacija pa sprejme. Po mojem mnenju je v največji meri krivo za neažurnost slovenskega tmc sistema zajem informacij

I

Izbrisan uporabnik #488

Dokler bodo to pacali Madžari, ne bo v redu in ni v redu
smile-1.gif

slako

Pripravnik
22. okt 2007
208
0
16
vrhnika
tukaj ni vprašanje neažurnosti, to je totalna ignoranca. koliko odsekov je zaprtih po en mesec pa ni nikoli v tmc-ju opozorila !