Vprašanje / težava s TMC-jem...

slako

Pripravnik
22. okt 2007
208
0
16
vrhnika
jaz sem obupal nad temi informacijami. včeraj se peljem v Gornji grad iz LJ čez Trzin -Kamnik- Črnivec. Na garminu ikona zelena ni prometa na vaši ruti. Pridem v Trzin popolna zapora ceste takoj pogledam na ikono še vedno zelena. peljem obvoz na Mengeš ko pridem v Stahovico popolna zapora cete do Črnivca še enkrat pogledam informacije ni prometa na vaši ruti. Nato vzamem telefon in pogledam prometno informacijski center kjer je lepo napisano za obe zaporu, mislil sem da bom garmina vrgu čez okno v Kamniško bostrico. Ko hočem poklicati na tmc slo seveda telefon ne dela.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Citat:
Uporabnik slako pravi:
....jaz sem obupal nad temi informacijami.

dolgo si zdržal..
hysterical-1.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
31.7.2010 Čakalna doba mejni prehod gruškovje 45min. TMC pravi: na vaši poti ni prometa
bonk.gif

Še dobro, da poznam alternative.

fanko

Zelenc'
23. jan 2010
12
0
1
Ni mi jasno zakaj niso dosledni pri evidentiranju popolnoma zaprtih odsekov cest. Ukvarjajo se z nekimi delnimi zaporami, ki ji garmin beleži le kot zeleno ikono in so vidne le v podmeniju.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
31.7.2010 Čakalna doba mejni prehod gruškovje 45min. TMC pravi: na vaši poti ni prometa
bonk.gif

Še dobro, da poznam alternative.

OFF: tudi na Dobovcu ni bilo nič bolje
crazy1.gif
kot si pa šel? Zabok dol in mimo Krapinskih in na Pregrado pa Rogatec?

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Alternativo sem mislil Rogatec. Je pa tudi Zavrč, vendar je pot malo daljša. Na Rogatcu ni nikoli gužve, ker je to mejni prehod, ki ga v CNE ni. Najboljše je iti pri Krapini dol potem pa za Rogatec. Če naletiš na kolono za Dobovec, pa po tisti vukojebini, ki sem jo opisal v temi AR3.10, pa obvezno vklopit CNE drugače ste adijo.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Še boljše pa je iti na mejni prehod Zgornji Leskovec, če ti ni odveč vožnja po Halozah. Ruto si naredi samo do prehoda, ker ni mednarodni in je na karti cesta prekinjena. Ko pa prideš čez mejo, pa izbereš tvojo destinacijo na HR. Nastavi si izogibanje avtoceste, ker drugače si spet v koloni in pojdi po stari za Ptuj.

tce-Zajeta.jpg

Nazadnje urejeno:

mat123

Pripravnik
21. jun 2009
138
0
16
Tud na gorenjskem je tmc bolj katastrofa . Popoldne ko se na koncu avtoceste pri podtaboru nabere mogoče 1km kolone je na tmc označena kolona na razdalji 26km od prvega izvoza za kranj oz. šenčur do podtabora. In navigacija me na vseh 4!!! izvozih pred dejansko kolono usmerja iz avtoceste
bonk.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Še boljše pa je iti na mejni prehod Gradišče, če ti ni odveč vožnja po Halozah. Ruto si naredi samo do prehoda, ker ni mednarodni in je na karti cesta prekinjena. Ko pa prideš čez mejo, pa izbereš tvojo destinacijo na HR. Nastavi si izogibanje avtoceste, ker drugače si spet v koloni in pojdi po stari za Ptuj.

ne-ne-1.gif

imaš pa prav - za končno destinacijo MB je tvoja ruta "prava" - za CE in okolico pa moja (obstaja sicer tudi alternativa Kumrovec - Bistrica ob Sotli - si pa naj vsak zase pogleda kaj je zanj boljše)

sicer pa obstaja še ena alternativa kako se izogniti stanju v kolonah ob odhodu ali vračanju iz dopusta - in sicer da sploh ne greš "tja dol"
evil.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
tudi lepa
wink-1.gif

samo ne vem ali je predlagani mejni prehod dejansko odprt (na bizeljskem, kozjanskem in obsotelju je treba biti pazljiv - je kar nekaj maloobmejnih prehodov, kjer brez maloobmejne ne prideš čez)

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Tale tmc je pa res totalno brezveze. Včeraj sem se vračal domov in on (seveda nobenih težav ali ovir na poti) me je skušal peljati kar na izvoz Logatec, ki je BTW zaprt.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik Rambo013 pravi:
Tale tmc je pa res totalno brezveze. Včeraj sem se vračal domov in on (seveda nobenih težav ali ovir na poti) me je skušal peljati kar na izvoz Logatec, ki je BTW zaprt.

A si šel na Unec obrniti?
grims-1.gif
Ne ne, ampak imam nastavljeno najhitrejšo pot, pa čeprav dobro poznam kam grem
wink-1.gif
je očitno garmin preračunal, da pridem 1 minuto hitreje domov čez Kalce namesto po avtocesti. Hotel sem dejati, da je ta stvar (če jaz prav razumem) neuporabna, če te hoče peljati tam kjer ne moreš. A niso ravno zato prometne informacije, in ko je predvidel pot preko Logatca bi moralo opozoriti, da je tam izhod zaprt, ne pa prebiram informacije z drugega konca Slovenije kamor niti ne grem.