Vprašanje / težava s TMC-jem...

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Mogoče pa je za nedelovanje TMC, ko je ikona postala siva, bila kriva AR 3.0, pa so sedaj izvzeli TMC podatke iz AR 3.10.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
mi je tudi tole šinilo skozi glavo - mogoče, kaj veš

je pa zanimivo, da še nimamo odgovora od naviga - kaj le to pomeni
sprasujem se.gif

jurejen

Zelenc'
6. avg 2009
29
0
1
Odgovor s strani Garmin.si danes je da je odgovorna oseba za adgradnjo AR3.00 v Ar 3.10 v Navigo Sistem.hr žal odsotna........sicer je težava v preverjanju ....pošteno povedano sem zadovoljen z hitrostjo / odzivnostjo. Niti pa ne pričakujem da se bo "popravek" zgodil kar tako...čez noč.... času čas. Vsi poznamo odzivnost in pravila večjih firm. Kolesje se pač vrti enkrat hitreje enkrat počasneje.......

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Mogoče pa je za nedelovanje TMC, ko je ikona postala siva, bila kriva AR 3.0, pa so sedaj izvzeli TMC podatke iz AR 3.10.

Amm nope.. jaz sem svojega 765 downgradal na v.3.60 in potem je AR3.0 prav lepo delala s TMC podatki.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Imam garmina 265T, na njem je naložen CN 2009 (ki tako ali tako ne podpira tmc-ja), na kartici imam AR posodobljeno na 3.1
Danes sem vklopil garmina in sploh ne pokaže ikone za promet, na AR 3.0 je zadeva (no vsaj ikona) delala. Definitivno mora biti napaka v AR 3.1
Karte so pa original, ne s kakšnega pašnika...

inaj

Pripravnik
10. jun 2008
84
0
6
prekmurje
Naloži gor CityNavigator Europe 2011.10 in AR 3.1 pa bo TMC špilal, Ker samo z AR 3.1 ne bo delal ker je napaka v karti ( tabela za TMC)
LP

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
TMC v Sloveniji ni vreden omembe. Te dni sem se vozil po Sloveniji, bili so zastoji ( Celje izvoz smer Zidan most, delo na cesti z semafori, cakali v koloni iz smeri Ljubljana Maribor pred Celjem, pa se pa se) ikona pa lepo sveti zeleno in javlja, da ni prometa na planirani poti. Se delajo norca iz nas, imajo popolnoma nesposoben kader ali pa v soboto in nedeljo pac ne delajo.

s_samotar

Fizikalc
5. feb 2010
556
91
28
TMC v nedeljo zjutraj.... nesreča pri izvozu za Unec... kolona ko sem slišal poročilo je bal dolga 3, 4 km... čez pol ure že do logatca... na TMC pa nič... in vsi so lepo šli v "past" Na promet.si je bilo objavljeno, na radiu je blo obvestilo na tmc pa nič. Kr naj majo CN karte za pačat, doklet to ne dela ne bom plačal in kupil karte. AR mam original. Ni mi jasno kaj počnejo, zakja ne dajo obvetila. Več kot pol ure sem vozil v koloni... kaj šele tisti ki so prišli za mano. Najbrž so čakali uro, ali dve da so prišli čez...

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
579
21
18
Citat:
Uporabnik inaj pravi:
Naloži gor CityNavigator Europe 2011.10 in AR 3.1 pa bo TMC špilal, Ker samo z AR 3.1 ne bo delal ker je napaka v karti ( tabela za TMC)
LP

Imam Nuvi 765T, pa vklopljen samo AR 3.1 s FW 3.60, pa dela TMC BP. Torej je problem v FW?

I

Izbrisan uporabnik #488

CN pa sploh nimaš na Garminu? Al je samo izklopljen...

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Meni je z identičnimi zadevami (FW, CN) delal dokler nisem posodobil AR na 3.1, torej kje je napaka. Prejšnji post sem pa napisal le iz namena, ker več ali manj tukaj ste pisali, da ne dela na 765, ne dela niti na 265 pa verjetno še na kakšnem drugem z naloženo AR 3.1
Bo pač treba počakat na popravek, tako ali tako sem pa le enkrat doživel da mi je javil zamudo, tako da sem vedel, da sploh dela. Je pa res da ga ne uporabljam veliko...
Aja dokler ne bom vsaj parkrat rabil za tujino, ne bom zadeve posodabljal na novejšo karto. Do stare gorice ga pa tudi ne rabim...

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
579
21
18
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
CN pa sploh nimaš na Garminu? Al je samo izklopljen...

Imam CN 2010.1, samo je izklopljen. Se pa mi updatajo podatki TMC. Niso iz "cacha".

jurejen

Zelenc'
6. avg 2009
29
0
1
Odgovor s strani Garmin.si in Navigo-sistem.hr je korekten: "Napaka je bila ugotovljena, smo v fazi testiranja, ne moremo točno napovedati popravka-nadgradnje v kateri bodo podatki za TMC, vsekakor pa bo v najkrajšem času."

Ne glede na vse - pošteno in korektno. Zgodi se tudi največjim - razlike so "samo" v pristopu k reševanju in odkritost do uporabnikov/kupcev....

I

Izbrisan uporabnik #488

Ok. vemo razlog tako da ni panike.
CN pa itak ima vsak naložen.

jurejen

Zelenc'
6. avg 2009
29
0
1
A ja de? jest ga imam sicer ampak vezijo, ki (še) nima TMC-ja za Slovenijo..... Sem bleknil neumnost?

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Citat:
Uporabnik jurejen pravi:
A ja de? jest ga imam sicer ampak vezijo, ki (še) nima TMC-ja za Slovenijo..... Sem bleknil neumnost?
Mogoče ne, jaz ga imam kateri ne podpira tmc-ja. če se ne motim ga je prva verzija podpirala 2010.20

jurejen

Zelenc'
6. avg 2009
29
0
1
No, zdaj ko je objavljen uradni popravek AR 3.11 lahko rečem samo še BRAVO DEKLETA IN FANTJE! V tem vidim smisel takih forumov in izmenjavo mnenj, ne da smo pametnejši in učinkovitejši od ljudi na Garminu v Slo ali Cro, ampak da pošteno opozorimo na morebitne skrite napakice in v posebno veselje mi je dasmo ne uspeli ali dokazali ali pametovali ampak na ustrezen način prišli do popravka, ki je ali pa ni vitalnega pomena je pa dokaz da je ta forum na pravi smeri (jasno saj imamo tapravo navigacijo) in da deluje skladno s svojimi nameni. Še enkrat pohvala vsem forumašem in "nasprotni" strani ker nam je prisluhnila!