Vprašanje / težava s TMC-jem...

jurejen

Zelenc'
6. avg 2009
29
0
1
Ne, ne ...narobe sva se razumela. Ničesar nisem izklapljal. CN je še vedno naložen tak kot je bil na napravi ob nakupu oz.- je posodbljen v tistih 60 (?) dneh - povsem legalno in brez dotikanja. Tudi AR je originalna SD kartica, ki je posodobljena iz 3.00 (kjer je vse normalno delovalo) na 3.10 kjer pa je pač tako kot sem opisal. "Navadneži" mi pomeni samo to da uporabljam tako kot je. Brez posebnosti in brez poseganja v karkoli. Priznam da ne znam in se mi zato tudi ne splača. Mar ni tako?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.086
5.654
113
sam isto opažam n760.....cn 2010.2 ar3.0 TMC je deloval........nova konfiguracija z AR 3.1 TMC sicer dela...zelena lučka je...ampak nobenih prometnih informacij zadnja 2 tedna.......pa karte iz pašnikov v vseh primerih

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Glej. Najprej moramo ugotoviti ali je sploh kriva AR. V kolikor ti ni težko izklopit AR in vklopit samo CNE. Če še vedno ne dela, potem probaj AR izbrisat iz naprave (shrani si jo na comp, da jo potem prekopiraš nazaj) in nato povej, če ti lovi signal za TMC. Da nisi morda v kaki vukojebini, kjer ni signala?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
ksz

evo mečem CNE dol - zvečer / zjutraj javljam ali dela TMC samo z AR 3.10

ste mi pa dali dobro idejo ponovne webupdate FW 4.0 - tudi to bom probal (šele jutri - "geografsko ločen" od privatnega compa - na službenem ne smem imeti Mapsourca
crazy1.gif
)

sem pa zasledil v enem postu, da je TMC normalno delal samo z AR 3.10 (je nekdo že pobrisal CNE dol) - tako, da je v bistvu zmeda še večja
17758-icon_confused.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Na svojem (765) imam zadnji FW, CNE 2011.10 in AR 3.10 pa mi TMC normalno dela, torej se je nekje zakvačkalo pri posodobitvah.
Ali FW ali pa karte...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
pa saj pravim, da je meni tudi čudno, ker do sedaj take bučke še nisem doživel - in ja - zna biti, da sem eden od srečnikov, kjer se je kaj zakvačaklo z posodobitvami in bom čez vikend zmetal vse dol (no CNE sem že zdaj) in na novo gor in bom videl kako bo - poročam

PS: "težavo" sem v bistvu "zaznal" že prejšnji teden - bil skoz doma, kjer mi TMC itak nagaja (doma pač v vukojebini
crazy1.gif
- fora je v tem, da Radio SI normalno lovi - TMC signal tudi - TMC ikone pa od nikoder - se zdi kot, da "regija" ni pokrita s TMC tabelo (tako v CNE kot v AR - ne glede na verzijo) - no ta teden ko sem pa spet normalno na poti pa se je "problem" pokazal v vsej svoji (ne)popolnosti
PPS: ne morem (in tudi ne) kriviti ne AR 3.10 in FW 4.0, ker sem oboje "hkrati" updatal in zato ne morem določiti kdo je "krivec"

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
hmm

NE odstranjen iz naprave (kokmpletno) - gori samo AR 3.10 - TMC NE DELA (lokacija okolica LJ)

a se da še komu odstraniti CNE in pustiti samo AR 3.10 gor in preveriti ali dela TMC?

I

Izbrisan uporabnik #488

Sem še enkrat pogledal.
TMC dela normalno če imaš naloženo celo CN karto in AR 3.10 in odkljukano katerokoli mapo.

V kolikor imaš naložen samo ar 3.1, tmc ne dela.

in TMC dela tudi v kolikor nimaš nobene od obeh map odkljukanih
smile-1.gif
tojre ko je samo basemap.

Sklepam, da ar 3.1 ne vsebuje tmcja.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
hmm

NE odstranjen iz naprave (kokmpletno) - gori samo AR 3.10 - TMC NE DELA (lokacija okolica LJ)

a se da še komu odstraniti CNE in pustiti samo AR 3.10 gor in preveriti ali dela TMC?

Ne rabiš prav odstranit, samo img datoteko preimenuješ v nekaj drugega...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

V kolikor imaš naložen samo ar 3.1, tmc ne dela.

že pišem na navigo

sam je po svoje čudno, da jim je taki spodrsljaj ratal (no - po drugi strani smo tudi že kake bolj biserne od samega Garmina doživeli)

inaj

Pripravnik
10. jun 2008
84
0
6
prekmurje
Snecer ma prav, sem odstranil sd kartico na kateri mam naloženo CN Europe in TMC ni več delal .Zelena lučka na polnilcu je svetila ni pa bilo sprejema TMC, tak da so res nekaj zašuštrali

LP

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
No tudi jaz lahko potrdim da na 765T fw 4.0 in samo Ar 3.1 TMC ni delal dokler nisem dodal CNE 2011.10

jurejen

Zelenc'
6. avg 2009
29
0
1
Do tega spoznanaj sem prišel tudi jaz, AR 3.10 kot da nima vgrajeen platforme za TMC. Sem pa poslal explicitno vprašanja na Garmin in Navigo ali je mogoče da Ar 3.10 ne vsebuje TMC in če je kdaj bo objavljen popravek...pa da vidimo hitrost.....najprej odgovora.....