Kolikor vem ne.Top. Držim pesti, da naredi .
Še vprašanje: a se ta čas vožnje šteje v voznika začetnika? Predvidevam, da ne.
Sam ne preterat.Pr nas je tko, da ja mula na trenutke bila raztresena za popiszdit in je parkrat kar z glavo skozi zid šla. Pol je predstavla tipčka.
Melo je samozavest serijsko, mi smo najjači itd. gas 130 po AC... Jaz skušam čimbolj razjasniti kakšne situacije, predvidevanja, na kaj biti pozoren itd. Upam da kaj ostane v ušesih.
Mislim, da je to pr 16 super zadeva. S tistimi 20 urami, pa je tko, tko. Sem jo že prej učil vozit po industrijski coni in po 20 urah da jo inštruktor spusti na samostojno vožnjo, jaz nisem opazil neke hude razlike. Se mi je zdelo, kot da niso predelali pol stvari. Itak te je na začetku ful strah zraven. Sedaj malo manj.
Sicer konstantno vbijam v glavo: hitro vozit ni problem, hitro ustavit pa velik. Glej naprej, glej naprej! Glej kamor voziš, boš vozila. Varnostna, predvidevaj, itd.
Mozak, za vse drugo si pametn k 100 matr, vse ves... ni da ni... Zdej za tole malenkost pa glumis da nc ne ves? Pa nc slabonamerno sam na krščen duš mi greste pametovalci o vsem zivim, kar se vas ne tice. Drugace pa poklic avtosolo, vse vejo in zrihtajo. Nasa prva je pr 16-ih zacela vozt z unim in nakvackala unih 20 ur, pol se doma vozila z mano in zeno in tako je blomdo 18-ga leta. Potem se grande finale in izpit je doma. Tako da zdej ima oci 2 bakup variante Prihajata se tretja in cetrta...Za tiste, ki ste dali to že čez. Kdaj lahko otrok začne z urami vožnje in teoretičnim delom, da dobi izpit za vožnjo s spremljevalcem? Šele, ko dopolni 16 let ali že prej in tako ko je 16 let že naredi izpitno.
Lahko kdo na kratko opiše praktično, kako je zadeva šla. In še glede zavarovanj. Verjetno je bolj smiselno vzeti dodatno zavarovanje na otroka in ne doplačevati pri vsakem avtu? Razen, če je le en avto v igri.
Pestro...Mozak, za vse drugo si pametn k 100 matr, vse ves... ni da ni... Zdej za tole malenkost pa glumis da nc ne ves? Pa nc slabonamerno sam na krščen duš mi greste pametovalci o vsem zivim, kar se vas ne tice.
Z lahkoto.Imaš prav. Brez veze še kaj dodati, tvoj nick vse pove.
Hvala.
Aja, pozabil. Osnovno mehaniko vožnje (sklopka, plin, zavora, zavijanje, itd.) smo pa ze dali cez na velikem parkiriscu, tako da ne bosta s tem izgubljala čas v avtosoli.Otroka naučijo vozit v avtošoli . V najmanj 20ih urah. Jaz jemljem mojo nalogo samo v tem, da ga/jo opozarjam na morebitne nevarne situacije, dokler jih sam/sama ne zazna in da po potrebi bremzam testosteron in“vseznanje” .
Ce se ne vozi v avtosoli - potem izberi tam avto, ki je cimblizje domacemu (po merah, bencinar/dizl, rocna/avtomatska,..)Hvala.
Še kakšen nasvet na podlagi izkušenj?
Kubike ne lahko pa kW omejiš. Pa če jih že tako ujčkate - aja še avto jim kupite za konec - jim boste pa pač nekaj z manj kubiki kupili - sistem se bo hitro prilagodil.Super, sam se povej kako bi ti to naredu? Omejil kubike na svojem avtu... Alkohol je prepovedan ze nekaj casa za vse, ne samo njih Zame je tako kot je, cisto ok. Si zraven, spremljas, cas mine. Na koncu bp naredi izpit in je na svojem. Ostane ti samo se da kupis avto in si voljno. Da pa bi mlajsi kaj manj vozili pa ne vem. Na cesti ni videti.