Vozniško dovoljenje - poteklo

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Ne se hecat po tujini brez veljavnega VD, tam ni heca, v Ita. ti zasežejo avto za 3mesece, kazen + stojnina za avto za 3 mesece, vsaj tako mislim da je blo pred leti, je par kolegov to pokasiralo ..... jst v Ita ne grem če nimam vsih dokumetov s sabo in pošlihtanih.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Pa to so norci...
bonk.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Pa to so norci...
bonk.gif
Pa res, zakaj?

Po tujini se voziš z neveljavnim vozniškim dovoljenjem, a kje drugje pa dobiš najbrž samo opozorilo, a ne?
Ali pa poskušaj s pretečenim potnim listom iti preko kake meje, kdo neki bo potem norec?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Pa to so norci...
bonk.gif
Pa res, zakaj?

Po tujini se voziš z neveljavnim vozniškim dovoljenjem, a kje drugje pa dobiš najbrž samo opozorilo, a ne?
Ali pa poskušaj s pretečenim potnim listom iti preko kake meje, kdo neki bo potem norec?

nikjer ni napisal z neveljavnim... napisal je kot da je to kazen, če se voziš okrog samo da si papir pozabil doma...

Joshua

Fizikalc
8. mar 2008
1.071
0
36
Ob stezi
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ksz

mej ga s seboj pokazi, potem te bo policaj prijazno opomnil, da ti je vozniško poteklo in da cimprej porihtaj.

Mene je tudi prijazno opomnil, nato pa mi je napisal položnico za 500€.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
nikjer ni napisal z neveljavnim... napisal je kot da je to kazen, če se voziš okrog samo da si papir pozabil doma...
vs.
Citat:
Uporabnik danielt pravi:
Ne se hecat po tujini brez veljavnega VD, tam ni heca, v Ita. ti zasežejo avto za 3mesece, kazen + stojnina za avto za 3 mesece, vsaj tako mislim da je blo pred leti, je par kolegov to pokasiralo
torej praviš, da "brez veljavnega VD" niti približno ni enako "z neveljavnim"? Ker da sem jaz nek policaj, in mimo primaršira nek tujec, ki da je "dovoljenje pozabil doma" ali pa mu je pretekla veljavnost, brez skrbi, ta od mene ne bi odšel samo z opozorilom.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
torej praviš, da "brez veljavnega VD" niti približno ni enako "z neveljavnim"? Ker da sem jaz nek policaj, in mimo primaršira nek tujec, ki da je "dovoljenje pozabil doma" ali pa mu je pretekla veljavnost, brez skrbi, ta od mene ne bi odšel samo z opozorilom.
Kaj pa če mimo primaršira nek domač? Bi naredil razliko in zakaj?

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Citat:
Uporabnik Joshua pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ksz

mej ga s seboj pokazi, potem te bo policaj prijazno opomnil, da ti je vozniško poteklo in da cimprej porihtaj.

Jaz sem bil samo opozorjen. Pa ko sem vozniško pozabil doma in je preveril če vse štima, tudi.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Citat:
Uporabnik Joshua pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ksz

Jaz sem bil samo opozorjen. Pa ko sem vozniško pozabil doma in je preveril če vse štima, tudi.
Mislim da pred enimi desetimi leti, so množično prenehale veljavnosti vozniških (tako kot sedaj osebnim izkaznicam).
In so mi gledali veljavnost celo na mejnem prehodu, nekoč v enem dnevu dvakrat... no kolega so dobili s pretečenim pa je plačal 90K sit.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Citat:
Uporabnik synthman pravi:

Mislim da pred enimi desetimi leti, so množično prenehale veljavnosti vozniških (tako kot sedaj osebnim izkaznicam).
In so mi gledali veljavnost celo na mejnem prehodu, nekoč v enem dnevu dvakrat... no kolega so dobili s pretečenim pa je plačal 90K sit.

[/QUOTE]

NI plačal 90 k SIT, ker je imel samo PRETEČENO VD.... To je bla kazen mislim da takratnih 20 al pa 30 k SIT. Je moral še nekaj zraven "ušpičit" al pa kot je že en prej napisal mu je VD poteklo ker ga ni podalšal zaradi tega ker recmo ni šlo čez zdravstveni pregled... Tist pa verjamem, da je dobro plačal.....

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
NI plačal 90 k SIT, ker je imel samo PRETEČENO VD.... To je bla kazen mislim da takratnih 20 al pa 30 k SIT. Je moral še nekaj zraven "ušpičit" al pa kot je že en prej napisal mu je VD poteklo ker ga ni podalšal zaradi tega ker recmo ni šlo čez zdravstveni pregled... Tist pa verjamem, da je dobro plačal.....
Mater si pameten, da ti kar škoduje
Evo citat takratnega zakona:
Citat:
127. člen

(1) Pravico voziti motorno oziroma motorno in priklopno vozilo ima oseba, ki:
- je telesno in duševno zmožna voziti motorno vozilo;
- je dopolnila predpisano starost za vožnjo vozil;
- ima veljavno vozniško dovoljenje tiste oziroma tistih kategorij, v katero spada vozilo, ki ga vozi;
- ima v času, ko vozi vozilo, veljavno vozniško dovoljenje oziroma ji vozniško dovoljenje ni odvzeto ali začasno odvzeto oziroma se ji ne izvršuje izrečena kazen oziroma varstveni ukrep prepovedi vožnje motornega vozila določene vrste ali kategorije;
- uporablja pripomočke za vožnjo, ki so vpisani v njenem vozniškem dovoljenju.

(2) V cestnem prometu se ne sme uporabljati vozniškega dovoljenja, namesto katerega je izdan dvojnik.

(3) Z denarno kaznijo najmanj 90.000 tolarjev in 3 do 5 kazenskimi točkami ali s kaznijo zapora in 3 do 5 kazenskimi točkami se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s tretjo ali četrto alineo prvega odstavka tega člena.

(4) Z denarno kaznijo 20.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvo, ali drugo, ali peto alineo prvega odstavka, ali z drugim odstavkom tega člena.

Če ti je vozniška pretekla iz bilokaterega razloga ali pa če nikoli nisi imel, pač nimaš nimaš veljavno dovoljenje a je tako ali ni? In ne smeš vozit, Kaj boš na to rekel?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Če ti poteče vozniško dovoljenje in moraš nujno skočiti na pot, je boljše le tega pustiti doma? Če te ustavijo in vprašajo za dovoljenje, ti ga pa nimaš, lahko še vedno pogledajo v register, tam pa jim menda ne piše, da je dovoljenje poteklo, ane?
Še eno hipotetično vprašanje

Vozniško ti je poteklo, ker si pozabil it podaljšat, in potem narediš prekršek za 18 točk. Kaj zdej?
Vzet ti ga ne morejo, ker ga nimaš al kako?
Kako teh 18 točk obračunajo tistim, ki izpita nimajo ali pa tistim, ki ga nikoli niso imeli?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.342
113
ce krsitelj nima veljavnega vozniskega dovoljenja se mu kazenske tocke ne izrecejo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ce krsitelj nima veljavnega vozniskega dovoljenja se mu kazenske tocke ne izrecejo.
Se mi je kar zdelo da je tako :))))
Torej če imaš tam blizu 18-tih točk - denimo 17. pa ti preteče vozniško, se ti ne izplača da ga podaljšaš. Sicer tvegaš, da te dobijo z pretečenim, pa plačaš 20€ kazni, (v opozorila ne verjamem) ampak če pa narediš hujši prekršek z kakšnimi točkami, se pa kazenske točke ne izrečejo, ne dosežeš 18 točk, izpita pa ni treba ponovno delat :))) Počakaš dolečen čas, da se ti teh 17 (ali nekaj od tega) točk izbriše, pa greš izpit potem podaljšat. Je tako?

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Ne, ni tako. Žal tvoja teorija ne drži. Sem ti že v enem od prejšnjih postov napisal, da pretečeno VD, kjer je potekla listina in za podaljšanje ni pogoj zdravniški izpit je še vedno veljavno VD in se kazenske točke še vedno pridno nabirajo, tako da bi kasneje vozniško dovoljene prenehalo veljati.