In če bi bil ti bolj funkcionalno pismen, bi ti v oni temi tudi zasledil, da sem hotel samo povedat, da so zastaralni roki za prometne prekrške (si je držala dala lep čas da izterja denar) prekleto (nesorazmerno) dolgi v primerjavi z kaznivimi dejanji. In pred sprejetjem novega KZ 2,5 let nazaj je bilo kar lepo obdobje, ko je bil zastaralni rok za neprivezovanje s pasom daljši, kot pa kadar kdo koga tako telesno poškoduje, da je bil zaradi tega začasno okvarjen ali oslabljen kakšen del njegovega telesa ali njegov organ, ali je poškodovančeva zmožnost za delo začasno zmanjšana, ali je prizadeta njegova zunanjost, ali je začasno okvarjeno njegovo zdravje.Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja, ker moj namen v sodelovanju pri teh debatah je, da komu ki ga nekaj zanima odgovorim kar vem. In pac vsake toliko se lahko zmotim. Tvoj namen pa je sprevracanje dejstev. Ti si namrec trdil da je zastaralni rok za huda kazniva dejanja krajsi kot za prekrske in navedel neveljaven zakon. Ampak guess what, ko je se veljal star KZ in star ZP, so bili tudi zastaralni roki za prekrske krajsi kar pomeni da sorazmerja kot si ga hotel prikazati ti ni bilo.Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Kisnil ja, kako lepa beseda. Pisal si nekaj, kar nikoli ni bilo v veljavi. Ko sem pa jest zadnjič kiksnil z navajanjem člena starega zakona, ki že dolgih 2 leti ni v veljavi si pa pisal da lažem in sprevračam dejstva, izmišljam stvari... no pa saj nisi bil edini.Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ja dejansko sem kiksnil......
Kar se kolesarjev tice - vsekakor je pijan kolesar na cesti nevaren sam sebi. tega nikjer nisem zanikal. to da sem napisal da pac z njimi nimam opravka se ne pomeni da odobravam da folk pijan vozi bicikle. ce bi bil ti bolj funkcionalno pismen bi to zasledil tocno v tej temi.
In tudi če je danes zastaralni rok za slednji prekršek malce daljši, še vedno velja da sta v nesorazmerju glede teže prekrška. Se vidi da se gre državi uglavnem za denar, in zato si je vzela čas za izterjavo.
No ja, pijan kolesar je nevaren tudi drugim, njemu se drugi umikajo na nasprotni vozni pas... kar za nepripete voznike ne velja, pa jih vseeno množično kaznujete.