Volvo!

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Hja vidiš, naj pa bi bil Volvo pojem udobja. Celo razlagal mi je nek lastnik da ima Volvo posebej oh in sploh patentirane sedeže ki....

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Sicer so bili stari Švedi včasih res pojem kvalitete!

Tam do 94-95, pa prej, ko se je govorilo da imajo pleh kot avion.

Sicer pa se ti šved zameri nasploh, predvsem pri udobju. Delam recimo konstanih 250 v eno smer v enem dnevu tekom tedna,
pa vem da sem (nebom govoril znamke, ker nima smisla) bil skoz manj utrujen ko sem prišel domov, tako po daljši relaciji
+ drkarija po mestu recimo 600km, pridem domov polaman in komaj čakam posteljo. In to delam tako turo 4x na mesec in
odkar vozim da švedski voz sem nonstop utrjujen. Zadnjič naletelo tako, da sem moral it dol z laguno 00', pa sem prišel
domov kot da sem se v kamilicah kopal. Nevem v čem je finta, vglavnem šved mene zmatra. Pa je A.

Toæno vem o čem govoriš. Sam sem imel podobno situacijo, vendar z neko japonsko znamko, ki pa je ne bom omenjal....:) Rešitev je malce več igračkanja z sedežem in je bilo dosti boljše. Torej nastavitev zica in volana je hudo pomembna.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Hja vidiš, naj pa bi bil Volvo pojem udobja. Celo razlagal mi je nek lastnik da ima Volvo posebej oh in sploh patentirane sedeže ki....

...najbolj pašejo atletskim ali suhim tipom konstrukcije telesa
smile-1.gif

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik Ingvar pravi:
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Danes dobil obvestilo: lahko se zgodi, da se pri vašem vozilu dvigne nivo olja čez maksimum ( ?! ). Pripeljeite vozilo na preventivni pregled. Zadeva je lahko nevarna.
rolleyes-1.gif

Volvo S80 D5 letnik 2008

Pa tako sem verjel v Šveda.
cry12bpy.gif

Predvidevam, da imaš DPF? Standardni problem tudi pri drugih znamkah (Mazda npr.). Predvidevam, da bodo naložili nov software za mašino in to je to...ni se za sekirat.

DPF?
confused-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Jaz imam vse moje zice pomaknjene nazaj, nekoliko dvignjene in nato "kipnjene" nazaj (komplet s sedalnim delom. Čisto malo,
tak mi najbolj sede, olan pa mam ponavadi tak da ga lahko držim na sredini ko sem z roko naslonjen na okno. Tak da tukaj
nebi smelo bit problema. Pomoje je pač francoz tolko bolj udoben al kajpavem. Sem probal peljat po omejitvah in nad njimi
pa ni razlike, utrujen sem.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Sej pa je garancija.

Sicer pa nikol več volva. Nič švedskega na 4 kolah nasploh. Sranje od vozila za 30% previsoko ceno.

Jebeš garancijo, že filing da je lahko neki narobe me zjebe
grin1.gif

Ingvar

Pripravnik
18. sep 2007
80
0
6
Citat:
Citat:
Uporabnik Ingvar pravi:
Citat:
Danes dobil obvestilo: lahko se zgodi, da se pri vašem vozilu dvigne nivo olja čez maksimum ( ?! ). Pripeljeite vozilo na preventivni pregled. Zadeva je lahko nevarna.
rolleyes-1.gif

Volvo S80 D5 letnik 2008

cry12bpy.gif

Predvidevam, da imaš DPF? Standardni problem tudi pri drugih znamkah (Mazda npr.). Predvidevam, da bodo naložili nov software za mašino in to je to...ni se za sekirat.

DPF?
confused-1.gif

Dieselpartikelfilter oz. filter trdih delcev.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

...najbolj pašejo atletskim ali suhim tipom konstrukcije telesa
smile-1.gif

Ja ja torej bi meni pasal Volvo
evil.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Ok gremo ugotavljat na kmečki način, ko pohodiš gas in avtomobil požene v visoke obrate in ko dlje časa pospešuješ na polne je od zadaj kak oblaček dima ali je nebo brez oblačka?
smile-1.gif
Pa ne mi zdaj vsi ostali hodit s pametnimi ven češ da če je dizel v dobri formi da ne kadi, vsak dizel brez DPF bo lepo pokadil če ga dobro pohodiš!

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.076
113
v lokalni ostariji
zanimivo da eni volvoti nimajo težav. je pa res da je zelo odvisno kaj nabašeš. tudi bmw in podobno ni brez napak in servisov...

kar se udobja tiče: milina

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
rolleyes-1.gif

Volvo S80 D5 letnik 2008

cry12bpy.gif

Tole bo pa verjetno DPF ... no, končno ni Mazda edina s tem problemom
smile-1.gif

Čeprav pri Mazdi so baje rešili ta problem.

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.625
1
432
83
www.weekendwarrior.si
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Sicer so bili stari Švedi včasih res pojem kvalitete!

Tam do 94-95, pa prej, ko se je govorilo da imajo pleh kot avion.

Sicer pa se ti šved zameri nasploh, predvsem pri udobju. Delam recimo konstanih 250 v eno smer v enem dnevu tekom tedna,
pa vem da sem (nebom govoril znamke, ker nima smisla) bil skoz manj utrujen ko sem prišel domov, tako po daljši relaciji
+ drkarija po mestu recimo 600km, pridem domov polaman in komaj čakam posteljo. In to delam tako turo 4x na mesec in
odkar vozim da švedski voz sem nonstop utrjujen. Zadnjič naletelo tako, da sem moral it dol z laguno 00', pa sem prišel
domov kot da sem se v kamilicah kopal. Nevem v čem je finta, vglavnem šved mene zmatra. Pa je A.

Dej pol zamenjej ta neudobna jajca pa jih men prodej!
cheer.gif

Mene pri volvu drži ravno udobje - sem v njih preživel že karnekaj časa, največ pa v S40 in XC60, pri obeh kakšne utrujenosti hrbta ne čutim tudi po 1000km. Sedež imam vedno čisto v podnu in malo bolj pokonci - pač paranoja pred tem da bi zaspal. Res pa je da se najina konstitucija malo razlikuje, ampak poznam tudi 120kg+ ljudi, kateri tudi ne jamBrajo o neudobnosti. Res pa je, da si noben od njih ne lasti nove S80/V70 (ki imata enake zice).

Nazadnje urejeno:

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Volvo v70 sploh ni volvotu podoben. Če je takšen kot v50, potem se čisto nič ne čudim, da si od vožnje cel zbit. Pa se usedi v volvota xc70, pa si upam rečt, da boš v njem na koncu spal. Je pač treba kakšen € več odšteti za udobje.

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.625
1
432
83
www.weekendwarrior.si
hmmm, veš kaj razmišljam, tipo ima opremo Kinetic, kar zagotovo ne pripomore k udobju... Momentum je definitivno rešitev
smile-1.gif

Vzamem nazaj tisto o nakupu, Kinetic ni zame
smile-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Mimogrede: letos je bilo že enih 50 vpoklicov, praktično ni znamke brez ... Tudi Porsche, recimo.
Volvo je pa letos imel vploklice za S60, XC60, V70, XC70, S80, C70 in C30 ... Vse zaradi omenjenega razloga ...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Volvo v70 sploh ni volvotu podoben. Če je takšen kot v50, potem se čisto nič ne čudim, da si od vožnje cel zbit. Pa se usedi v volvota xc70, pa si upam rečt, da boš v njem na koncu spal. Je pač treba kakšen € več odšteti za udobje.

Pri novem vozilu ki se skor nagiba čez 50k, nevem kje v tej številki udobje ni plačano...
confused-1.gif

Mislim 4real: čekiraj notranjost, pa mi reči če bi za to dal 50k;

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3561365&show=1

Evo primerjava (predvsem notranjosti, pustimo znamko) vozila ki je 13k CENEJŠE.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3649097&show=1

Moreš bit usekan da greš volva kupit.

Še allroad je pošteno cenejši: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3142457&show=1

al pa poštena limuzina: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3775691&show=1

Da pa sploh ne govorim kako dolgočasen je odznotraj, 3 gumbe in je to to.

Vsekakor je mimo, ni čuda da gre firma rakom žvižgat.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Zame pa ima prav Volvo 1A dizajn v notranjosti, medtem ko mi novi Audiji in bavarci nikakor ne potegnejo. Sto ljudi, sto čudi, 100 žena, 200 sisa
smile-1.gif