Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Meni je sicer še zanimivo, da Američani seveda neuradno ne uporabijo kakšnih tajnih orožij. Se mi zdi, da bi bila Ukrajina odličen poligon za testiranje v živo.
Precej prekmalu, za kaj takega....
Mislim da Vlada provocirajo, ko bodo čez meje pošiljali opremo in borce. Ko bo preskočil to mejo, jih bodo pa zrukali.....

Samo povod rabijo...

Finančno pa itak so kr uspešni, sem še sam presenečen, kako hitro se to odvija.
+
Na koncu jim je še Kazahstan prst dal...

ne gre jim ravno po načrtu...

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Bidnu njegovi ponujajo uporabo različnih kiber napadov, od izklopa elektrike v Moskvi, onesposobitve železnic, izklopa interneta Rusiji.

Težava je v tem, da bi z napadom ZDA vstopile v spopad. In Rusija lahko prav tako uporabi podobne napade proti ZDA.

Te dni se izvajajo različni kiber napadi na Ukrajino (wiper napadi z brisanjem podatkov na računalnikih, DDOS napadi, ...).

Grozijo pa tudi ruski "zasebniki":

Izraelski fw paloalto, fortigate že dobro delajo na tem...

Oni so korak pred kmerom.... Ironija je da za špijonažo uporablja Rusija njihovo tehnologijo.

hehe

Pozabljamo tudi da so vsi vrhni dnsji v ameriki......

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.966
6.222
113
blizu močvirne prestolnice
Sej Zelenski vabi in nudi orožje. Spokej kufre in pejta z 123 pomagat. Gobec vrtet je najlažje. Ko enkrat začne fejst pokat ne bo nehal in zato se čaka.
Bumbar. Ukrajinski možje se borijo sami ne rabijo tujcev medtem pa tvoji muslimani in temni bežijo ter puščajo ženske v godlji. Pa če pride vojna k nam bom tukaj branil je tako kot vi peta kolona

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.988
9.531
113
Ojoj, moji muslimani.... ti pa mečeš nalepke kot po tekočem traku. Drugač je pa res razlika med klientelo beguncev.
Pa še eno nalepko si vmes uspel ustrelit. Ja nč, pogumen možek si. Jutr bo pa itak fajmoštr dal odpustek za vse nesramnosti k si jih posral med tednom.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: 9999 in Car

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.205
713
113
Ko sem odprl temo, so se nekateri smejali, po parih dneh pa ima 60 strani....
V glavnem, povedat hočem, da je čisto vse možno. Pri Putinu nikoli ne veš, sploh sedaj, ko mi deluje nekako "čudno" v govorih, kot da se mu je malo odpeljalo in ga briha za ves svet. In to me najbolj skrbi. Sicer podpiram, da se norija čimprej ustavi, ampak posredovanje v Ukrajini bi z veliko gotovostjo prineslo spopad večjih razsežnosti, če ne celo jedrski spopad in s tem konec veselja.... Če pa bo Putin nadaljeval z agresijo in bo napadel še kakšno drugo državo, potem je prej omenjeni scenarij neizbežen. Se pa bojim, da se piše zelo črn scenarij za vse..... Upam, da se motim, ampak vse kaže na to!
Ja tip je nekako izgubil stik z realnostjo. Upam samo da je njegov ožji krog podpore kaj bolj racionalen in bo ko bo prestopil rdečo črto stvari vzel v svoje roke. Eno je kaj je videti navzven, drugo pa realnost. Vseeno se mi zdi da Rusi kot narod še nimajo toliko opranih možganov kot so jih imeli Nemci. Se zna zgodit da bodo kaj kmalu ugotovili da z njim ne bo šlo več. Itak je pa model zaključil svojo mednarodno kariero, gospod pa ne bo nikoli več. In bolj se bo tega zavedal bolj bo zloben in iracionalen. Tako da je osnovno vprašanje kaj se bo zgodilo v Rusiji če se bo spravil še na kakšno državo. Že zdaj se zna zgodit da bo po tednu dni precej več odpora v Rusiji kot je zdaj.
Sankcije … če se jih bo zahod držal bodo kr močno prijele … ampak večje bo sranje, večji bodo dobički.
Profit first!

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Ga bodo Rusi zasegli in upravljali z njim.
Kdo pa danes upravlja s tistim orožjem, ki smo ga poslali v Afganistan ???
Bot pošten, Rus ima probleme upravljat z lastnim orožjem. Spomnimo se ko so sklatili potniško letalo.
Putka je pizdil, vendar ta vojska je precej bolj nesposobna kot si ti misliš...

Niso to neki dobro plačani vojaki... Znano je, hiranje in nezadovoljstvo z plačami v Ruski vojski.

Američani pa imajo samo plačance in za to specializirane agencije. To je čisto drug svet.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
  • Všeč mi je
Reactions: koliko in 8888

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.364
5.652
113
A tole je že blo?

Več kitajskih bank je omejilo financiranje za nakup surovin iz Rusije, saj se bojijo sankcij Zahoda. Peking in Moskva sta sicer od ruske aneksije Krima leta 2014 in posledičnih sankcij močno okrepili vezi.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Leop je to Herč napovedal....

Kitajci, so svetovne pizde, boli jih k..... za Ruske pizdarije.. Oni bodo samo nategnl jih kakor se te butaste kmere še sploh da....

• Všeč mi je
Reactions: darjan in 8888

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Še ena cvetka iz domačih logov.
1645880208942.png

Putka sklical zaradi izdajstva varnostni svet....

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.589
2.398
113
Pomurje
Če rusi ne osvojijo kijeva do ponedeljka bodo parkirali kufre ali pa zaceli radirati vsepovprek.
Upam, da se ne zgodi Grozni in da zamenjajo trenutne "demokratične"naciste in pakirajo nazaj v svojo državo.

• Všeč mi je
Reactions: AndY1
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.