Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.114
4.084
113
Ne. Ker so videli kaj so poceli v srebrenici ob nesposobnih enotah UN zraven, so se odlocili da pac tega na kosovem ne bodo dovolili.
Zato so namesto da bi zaščiti albanskoo prebivalstvo na terenu šli bombardirat RTV v beogradu, vse elektroomrežje v srbiji in radarske postaje v vojvodini.

Sej veš da če bi srbi želeli etično očistit malo tam po vaseh bi to naredili tudi brez radarske postaje na drugem koncu države.

• Všeč mi je
Reactions: AndY1 in Ytbnd

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Najbolj je bilo zanimivo brati o silnih premikih vojakov, tisoče in tisoče se seli v to bazo. Dodatnih tisoč v drugo bazo. Še nekaj tisoč jih je v pripravljenosti... Za kam že? Morda za Evropo, z Ukrajino zagotovo ne.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Kako lahko v neki bivši sovjetski državi nimajo orožja? Pa sistem vojske v teh državah je vedno slonel na NNP strategiji in opciji splošne mobilizacije. Mi imamo še vedno polna skladišča mavzerc (M48) in bi opremili vsako staro mamo če bi bilo treba, da jih pa neka država ki je že 20 let v konfliktu nima je pa žalostno.

Resno že sumim da je v igri tihi vojaški puč ukrainske vojske in je dejansko že vse pripravljeno za predajo oblasti, rusi so samo kamuflaža da se izvede stvar brez vmešavanja zunanjih držav.
Ne bo se slišalo najbolje (tudi takrat so bile ocene, da je jastreb in da hoče vojno za vsako ceno) ampak očitno jim je en JJ zmanjkal...

Je pa treba upoštevati, da je bila naša vojna bolj podobna komandos operaciji iz leta 2014 kot tej iz 2022...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
We headed to the central city of Dnipro last night from Donbas in eastern Ukraine, where Russian troops are expected to advance and have been clashing with Ukrainian troops along the front line there.

The front line in Donbas has been pretty fixed for eight years, but Russian forces are now attempting to move forward and take much more territory. Yesterday we heard sporadic explosions throughout the day.

About 7,000 people from Donbas have taken special trains west to relative safety. We also saw lots of cars from Donbas on the roads.

As we passed one significant town, Pavlograd, we saw soldiers and workmen with heavy machinery building a massive checkpoint. They were laying big concrete blocks and putting down sandbags and preparing to fortify that city in an attempt to stop any Russian advance westwards across the country.

Dnipro is a strategic city on the Dnieper river. There has been fighting to the south of here and also to the north in the city of Kharkiv. People are worried about what the future holds.

Tam je več "vojske" kot v prestolnici? A ni nihče predvidel, da bodo rusi prišli iz belorusije ali kaj?

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Imam vedno večji občutek, da so imeli Ukrajinci (vodstvo) idejo, da jih bodo drugi branili .... nekako mi pijemo drugi plačajo.
Vsaj po izjavah Zelenskega & Co.

No, je tudi krivda na drugi strani na tistih, ki so jih spodbujali, recimo malo dlje od Ruske meje in naivneži brez izkusenj na prvi strani.

Samo upajmo, da sedaj ne bodo potegnili v vojno se drugih ker potem bi znalo bit zaresno sranje.
Ne upam zatrditi, da za časa naših življenj ne bomo videli rusov na Muri...

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in darjan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Iz tega zornega kota ni videt tako slabo, kot prej:
1645788132578.png

Policija bo sedaj prevzela obrambo glavnega mesta, zgleda je vojska res drugje?

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.533
4.645
113
Iz tega zornega kota ni videt tako slabo, kot prej:
Poglej priponko 53099

Policija bo sedaj prevzela obrambo glavnega mesta, zgleda je vojska res drugje?
Velika vpadnica v mesto in hkrati most (strateški). Brani jo 20 vojakov, pripeljanih s tovornjačkom in eno oklepno vozilo (ni tank). Meni to izgleda slabše kot parkiranih par busov in 100 razjarjenih domačinov z navadnimi pokalicami. Po domače se tu čez zapelje že en tank brez težav, kaj šele manjša divizija.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
1645788373545.png

Sem reku, da bom copy pastal samo desno... samo, če je več je bolj....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Mislim...hekerji se "borijo", zahod pa samo gleda

angažirala pa se je tudi hekerska skupina Anonymous, ki je onemogočila več spletnih strani ruske vlade.

Pičke od pičk...

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in tony

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.494
113
Mislim...hekerji se "borijo", zahod pa samo gleda

angažirala pa se je tudi hekerska skupina Anonymous, ki je onemogočila več spletnih strani ruske vlade.

Pičke od pičk...
Mislim, da naš gozdarček pakira rezervno uniformico pa ravno motorko tanka in šiba v boj proti Rusom. Lohk se mu pridružiš, bosta okrepila tiste vojake tam na mostu.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.533
4.645
113
"Po podatkih ukrajinskih oblasti so samo na območju Kijeva od začetka ruske invazije razdelili okoli 18.000 kosov strelnega orožja. V skupni izjavi sta obrambni minister Oleksij Reznikov in načelnik generalštaba oboroženih sil Valerij Zalužnij dejala, da prihaja še več orožja. "Kmalu bomo od naših partnerjev prejeli dodatno podporo s sodobnim orožjem in drugimi sredstvi," sta povedala."

A so se vodilni vprašali kaj tole pomeni za obdobje PO invaziji? Pro ruski prebivalci so tiho in so sedaj prišli zastonj/legalno do orožja.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.833
5.933
113
Ukraine Defense Ministry first issued an announcement calling on citizens to use Molotov cocktails

Now this announcement calls upon Ukrainians to fight with “no age restrictions”: they’re calling for literal child soldiers. Absolutely deranged.
Zelenski dejansko poziva civiliste da naj z molotovkami napadajo regularno Rusko vojsko, pozabil pa omenit da jih ne ščiti konvencija in nič in da vsak civilist ki napade vojsko Rusije je enako kot tisti terorist v Afganistanu in se ga lahko poči na mestu.

Leta 45 so prišli hitlerjevi mladinci in volksturmerji na vrsto za obrambo Berlina, ko redne vojske več ni bilo oz je bila na 1/10 prejšnje zmogljivosti.
Poleg tega obrambni minister deli za obrambo ročno orožje vsem, kdor ga le hoče.
Sbu (ukr. fsb) na veliko zažiga dokumentacijo kar na ulici v sodih.
Sklepe iz tega izpeljite sami.

Ukrajina je failed država, vlada korupcija in oligarhi tipa Porošenko.Kdo pri zdravi pameti se bo boril za take ???

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: AndY1
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.