Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Kot prvo, boš zdaj označen za rusofila. Pacek. Naslednje kar bo, te bodo obtožili, da opravičuješ ali celo podpiraš invazijo. Pacek. Pol ti bo Optiplex razložil, da bojo sankcije Rusijo spravile na kolena, da ne vidijo dalje od Lade in kup poklumpane vojaške opreme. Priletel še bo hermann, ki bo rekel, da bodo Rusi od zdaj naprej pisali po glinenih tablicah, svoje mobilne telefone pa bodo imeli za frizbi...

Optiplex? Zadnjič mi je pri polni prisebnosti trdil da je Rusija kot 3. največja proizvajalka nafte irelevantna na svetovnem tržišču in bi lahko shajali komot brez te nafte. V času, ko se je vrta vedno manj zaradi eko agende, poraba pa samo raste.
Takrat se je pridružil ostalim papkom na ignore listi

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Kar postavi na laž vse tiste, ki trdijo da pogovorov ni bilo. Ali obstaja sporazum, ne ve nihče. Ko pa omenjaš Gorbačova, pa povej še tudi, da vsakič ko so ga to vprašali, je povedal drugače - 1x trdil, da pogovori res obstajajo, potem da se Nato nima pravice širiti v države VP, naslednjič pa spet da takih pogovorov sploh ni bilo. Bodi vsaj dosleden pri replikah... Toliko o nepismenosti.
"Sem govoril o sporazumu? Ne. Obstajajo transkripti o pogovorih."

Tisti transkripti v Speiglu govorijo drugače kot tle pišeš. Ali si nepismen ali pa vernik. Si ruski bot?

"Ali obstaja sporazum, ne ve nihče."

Neresnica. Relevantni sporazum obstaja, je iz leta 1994, zakaj je nastal sem že pisal (ne bom še enkrat, ker ti vera onemogoča procesiranje informacij), kaj naj bi garantiral Ukrajini in kdo so države sopodpisnice, je tudi jasno. Halo?

"Ko pa omenjaš Gorbačova, pa povej še tudi, da vsakič ko so ga to vprašali, je povedal drugače (...)"

URL do njegove izjave, kjer pove, da se je marca 1991 (to je relevantni pogovor iz Spiegla) dogovoril, da pusti DDR v ZRN v zameno, da Nata ne bo v državah VP. Po možno pa še, kar pravzaprav impliciraš s to temo, da ga ne bo niti v državah, ki so del SZ. Hvala lepa.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.980
7.320
113
HVV-ERnYX1P_ah8Z.thumb.jpg.b8fad192108db42c7ea1968331b20082.jpg

• Haha
Reactions: tony

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
wtf, a to je ukrajinska armija?
1645784960939.png

Nič mi ni jasno, a je tako osiromašena zaradi konstantnih spopadov na vzhodu, al kje je kdo?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.494
113
Optiplex? Zadnjič mi je pri polni prisebnosti trdil da je Rusija kot 3. največja proizvajalka nafte irelevantna na svetovnem tržišču in bi lahko shajali komot brez te nafte. V času, ko se je vrta vedno manj zaradi eko agende, poraba pa samo raste.
Takrat se je pridružil ostalim papkom na ignore listi
On pomojem ničesar ne trdi ravno pri polni zavesti. Se pa spozna na ekonomijo približno toliko, kot na kolesarstvo. Aja, pa nima on težav plačat nafto po 10 EUR na liter....bedak.

I

Izbrisan uporabnik 474

On pomojem ničesar ne trdi ravno pri polni zavesti. Se pa spozna na ekonomijo približno toliko, kot na kolesarstvo. Aja, pa nima on težav plačat nafto po 10 EUR na liter....bedak.

Ko je začel omenjat scado, pa da Seiemens neha dobavljat HW in SW za avtomatizacijo, sem dobil občutek, da je ne delavec za strojem, ki ima po naključju Siemensovo tehnologijo not in je zdaj to njegova alfa in omega. Pojma pa res nima veliko...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.114
4.084
113
Poglej priponko 53098

Nič mi ni jasno, a je tako osiromašena zaradi konstantnih spopadov na vzhodu, al kje je kdo?
Kar jst tu vidim je da je "zaklon" sredi AC in to celo ob premoči sovražnika v zraku povsem neracionalno dejanje.

Ker tudi ni videt nobenih barikad nikjer je čisto logično da upor ni zamišljen ali zastavljen. Osnova da se prepreči da tank pride v središče mesta je mehanska ovira, teh ni nikjer videt postavljene bi morale bit pa že včeraj. Skratka čisto možno da ukrainska oblast sploh nima vpliva na vojsko oz. vsaj določene njene dele. Kar se streljajo se streljajo na območjih kjer so se že sedaj in tam ni redne ukrainske vojske ampak so samo paravojaške skupine.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Očitno lavrov bere alter? tudi on je poln "izgovorov" češ, lejte kaj so delali v yugi...

More now from Russian Foreign Minister Sergei Lavrov's news conference in Moscow.

He dismissed a question from the BBC's Steve Rosenberg, who asked him how Russia could justify the invasion of its Western neighbour.

Lavrov referenced Western interventions in the former Yugoslavia, Iraq and Libya - which he said caused thousands of casualties in the name of promoting democracy.

2. okt 2007
3.803
2.283
113
Kar jst tu vidim je da je "zaklon" sredi AC in to celo ob premoči sovražnika v zraku povsem neracionalno dejanje.

Ker tudi ni videt nobenih barikad nikjer je čisto logično da upor ni zamišljen ali zastavljen. Osnova da se prepreči da tank pride v središče mesta je mehanska ovira, teh ni nikjer videt postavljene bi morale bit pa že včeraj. Skratka čisto možno da ukrainska oblast sploh nima vpliva na vojsko oz. vsaj določene njene dele. Kar se streljajo se streljajo na območjih kjer so se že sedaj in tam ni redne ukrainske vojske ampak so samo paravojaške skupine.

očitno je UA vojska razpadla, sploh nobenega odpora, vsaj glavno mesto bi lahko branili pa nič. tega so se Rusi zavedali in zato izvedli tako masovni napad. Letalstvo in protiletaslka obramba sesuta, tisti tanki pa so brez zračne podpore tudi kot vozeče krste. Nemogoče, da se tako hitro sprehodiš do glavnega mesta. Tudi če bi drugje bili boji, bi vsaj nekaj od tega prišlo na internet, pa ni videti, da bi se v ostalih delih UA kaj bolj bojevali.
Je pa res, če si pameten general in je pred tabo ena najmočnejših vojska, potem itak nimaš kaj, ker preživel ne boš, boljše jih pustit. Lažje se je kasneje iti gverilo in podobne zadeve, kot pa sedaj frontalno brez prave opreme proti goljatu.

Zahod je očitno to pričakoval, in verjami, da v ozadju telefoni zvonijo in se pripravljajo razni scenariji.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

B81

22. jul 2007
37.021
10.543
113
Poglej priponko 53098

Pravkar na vezi s posl.part. iz UA... pravi, da ljudi imajo dovolj, orozja pa nimajo. Ljudje dejansko delajo molotovke in cakajo, talajo jim orozje... pravi, da ce pridejo do njih, jih bodo pac morali ubit, predaje ni.

Ne vem, kaj sanja ukr.precednik, mogoce se je njemu skisalo bolj kot "Putlerju"...

• Haha
Reactions: jonny77

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
vseeno, kje so barikade, kje so X kje so avtobusi - harmonike :D in podobno. nikjer nič. Čista pasiva.

• Všeč mi je
Reactions: sad

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
Poglej priponko 53098

Imam vedno večji občutek, da so imeli Ukrajinci (vodstvo) idejo, da jih bodo drugi branili .... nekako mi pijemo drugi plačajo.
Vsaj po izjavah Zelenskega & Co.

No, je tudi krivda na drugi strani na tistih, ki so jih spodbujali, recimo malo dlje od Ruske meje in naivneži brez izkusenj na prvi strani.

Samo upajmo, da sedaj ne bodo potegnili v vojno se drugih ker potem bi znalo bit zaresno sranje.

I

Izbrisan uporabnik 474

Tako izgleda ja. En mesec nazaj EU, ZDA in NATO glasna, "mi smo z vami, imate polno podporo, skupaj bom nastopili proti Rusiji itd id." Putin se malo sprehodi z tanki po Ukrajini, sporočila iz Zahoda pa "tu mate čelade, maske, vložke in tampone. Držite se! V srcih smo z vami"

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.114
4.084
113
Pravkar na vezi s posl.part. iz UA... pravi, da ljudi imajo dovolj, orozja pa nimajo. Ljudje dejansko delajo molotovke in cakajo, talajo jim orozje... pravi, da ce pridejo do njih, jih bodo pac morali ubit, predaje ni.

Ne vem, kaj sanja ukr.precednik, mogoce se je njemu skisalo bolj kot "Putlerju"...

Kako lahko v neki bivši sovjetski državi nimajo orožja? Pa sistem vojske v teh državah je vedno slonel na NNP strategiji in opciji splošne mobilizacije. Mi imamo še vedno polna skladišča mavzerc (M48) in bi opremili vsako staro mamo če bi bilo treba, da jih pa neka država ki je že 20 let v konfliktu nima je pa žalostno.

Resno že sumim da je v igri tihi vojaški puč ukrainske vojske in je dejansko že vse pripravljeno za predajo oblasti, rusi so samo kamuflaža da se izvede stvar brez vmešavanja zunanjih držav.

Rsk

Fizikalc
31. maj 2016
151
54
28
Tile so kar ažurni, kar se stanja v Ukrajini tiče:
Intel slava is a Russian News aggregator who covers Conflicts/Geopolitics and urgent news from around the world.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
Aha za rešit srebrenico nebi rabili UNja tam zraven, ampak bi morali UNjevci it v beograd pa se nebi zgodila? Ali kaj je point tvoje ideje da je nato bombardiral celo srbijo ker so tam na kosovu se malo prerivali?
Ne. Ker so videli kaj so poceli v srebrenici ob nesposobnih enotah UN zraven, so se odlocili da pac tega na kosovem ne bodo dovolili.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
ne vem, jaz v zadnjih 2 mesecih nikol nisem imel občutka niti nisem zasledil da bi kdo kaj obljubil Ukrajini.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.