Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.071
1.867
113
Emona / Carnium
Še posnetek:
btw - kako to, da je toliko prometa/ljudi na ulicah kljub vsemu dogajanju?
Ljudje nimajo ustreznih informacij, ki bi to preprečile? Je to namerno in/ali zaradi informacijske vojne (manipulacija, fake news,...), ne vem. Morda pa imajo kalašnjikove pod šinjeli...

Si bom drznil: Nekje sem prebral, da so Rusi opozorili naj se prebivalci umaknejo...Ne vem pa, če so s tem mislili na umik v sosednje države ali na umik z ulic.

krko

Guru
5. sep 2010
2.766
1.451
113
Če je to res.....
Bila je še večja neumnost... "Azov" je objavil sporočilo, da se danes obrambni štab Harkova seli v to upravno stavno, pred njo pa bo zbor "Azov"-a in razdeljevaje orožja...

...potem je to spodnje "kolateralna škoda" (prosto po USA - pri njih je vse kolateralna škoda v imenu "višjega cilja") od tiste jutranje rakete, katera je priletela na trg...
Slovensko ministrstvo za zunanje zadeve je nekaj čez 19. uro na Twitterju zapisalo, da je bilo v enem izmed vojaških napadov na Harkov uničen tudi slovenski konzulat.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.416
2.487
113
SV SLO
Torej so Rusi uradno napadli tudi Slovenijo. No rusofili kako se počutite, ko vam ljubljeni narod napada domovino????

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.268
7.049
113
The Pentagon adds that:

• Russia has launched some 400 missiles, but the Ukrainian anti-missile defence system remains viable
  • Launchers that could be used for thermobaric weapons have been seen inside Ukraine, but US intelligence cannot confirm if any thermobaric weapons are in the country
  • Some 80% of Russian troops that had surrounded Ukraine are now inside the country
  • There is indication that some Russian units are running out of food and fuel

15. jan 2019
3.459
1.086
113
Siol, Telemach in Youtube so odklopili tv kanal. Za spletno stran rt.com pa ni nikoli nihče nič rekel.
torej novice enoumja lahko samo spremljamo

npr. nekega novinarja Tepina, ki poroča v živo, zadaj pa raznašalec hrane Glovo razvaža....

direkt s fronte

totaln kolaps medijev in poročanja

poročajo npr. kako je raketa padla v neko zgradbo in rešujejo preživeli itd... in solzne zgodbe maigrantov oz beguncev

pa to so vsakodnevne novice...

še iz Bosne smo imeli malo bolj resne novice in poročanje...

zdaj v dobi interneta pa si kopirajo neke fake twitter objave in palamudijo

15. jan 2019
3.459
1.086
113
ti si tudi eden tistih, ki mislijo, da je svoboda neomejena
sploh ne govorimo o svobodi izražanja, ampak prosti pravici do obveščenosti...

torej precej pasivna zadeva

sedaj nam bodo ZDA (itak nam že) in EU diktirale, kaj se naj posluša in gleda

če to ni beda, potem pa res ne vem

ne gre za to, da spremljam ruske novice, ampak kdor želi, naj mu je dana izbira

v času ISISa se je dalo povsem normalno brati ISIS propagando itd., če niso ukinili računa...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.417
5.653
113
Vidš....ko bi le ostal pod Yugo

Ne bi blo ne glovo dostavljalcev ne interneta ne tweeterja.....ne...eee...

• Všeč mi je
Reactions: sixpower

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
mi smo, rusija pa ni

če jest nism tat, pol mi ni treba vrat zaklepat?

Ne razumem. Kaj ti škodi če bereš ruske oz. proruske medije? ČE jih nočeš jih lahko mirno ignoriraš. Imaš svobodno izbiro.

Trenutno pa zahod blokira vse ruske informacije, v medijih pa sploh ne predstavljajo njihove strani. Tu sploh ne gre za objektivno poročanje, vsi zahodni mediji trenutno poročajo samo resnice ki jih daje ven uradna ukrainska propaganda ob pomoči PR služb zahoda. S tem da so vsi mediji recimo v sloveniji izrazito "za" ukrainsko usmerjeni, celo tv-slo ima ukrainsko zastavo cel dan v logotipu.

Danes sem gledam slučajno nacionalno tv 5 min in mi je že slabo od rumeno-modre barve, bognedaj da bi obrnil na janšaTv ker vem da ima janša že cel teden kravate v isti barvni kombinaciji.

15. jan 2019
3.459
1.086
113
Sej pa mate dnevni briefing na kloju al ne ?
Moram poguglat, da se spomnim, kaj je to kloj sploh. V kulaku sem to slišal nazadnje.

Jasno je vsakomur, da je treba skinit Putina, ampak z nabojem.

Najebal je spet ruski narod, ki ni kriv (večinoma), in to je neka pravična rešitev al kaj?

Da stojijo pred bankomatom in da bodo lačni? ker se norca ne morejo rešiti, enako v Belorusiji.

Pri nas imamo Ivana, isti profil, v sosednji državi je Viktor, to je vse isto, skinit.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.