Podjetje Severni tok 2, pristojno za projekt istoimenskega plinovoda med Rusijo in Nemčijo, ki ima sedež v Švici, je odpustilo vseh okoli 140 zaposlenih, je v ponedeljek na švicarski televiziji dejal švicarski gospodarski minister Guy Parmelin.
Napovedal sem, da ko bo ban swifta bo sberbank crknila, pa so rusofili pravili da je pod eu jurisdikcijo..
V Rusiji se problemi šele začenjajo. Še več na mojo žalost omejujejo tudi poslovanje z kriptovalutami na večjih borzah. Vseeno očitno nekaterim ratuje bypass in filajo BTC...
Stvar finančna se bo v roku meseca tako zakomplicirala, da bodo čisto na tleh. Vsaj navadni ljudje. Vsa plačilna sredstva kot so paysafe, paypal, aple pay že ne delujejo več.
Baje omejujejo tudi poštne storitve. Skratka ne zavedate se v kakšno pizdarijo Rusi rinejo. Ko ste omenjali Kitajce, so iz bank že počrpali denar. Nacionalna valuta pa se bo začela štampat, sledi hiperinflacija. Tudi centralna banka ne bo mogla večno flikat, še več omejujejo ji dostop po vsem svetu do lastnih deviznih rezerv...
Danes sem poslušal BBC, ko so govoril, da je Putin tako besen zaradi tega, da se ne more več zadrževati niti pred kamerami, oligarhi pa tako pritiskajo, da so celo govorili da ga bodo oni odstranili..
Skratka vse oči so sicer na Ukrajini, ampak prava vojna se odvija v Rusiji sami. Zaradi bana ker sem omenil zdravstvo.... no vse je na holdu, saj dobavitelji nočejo pošiljat zaradi bojazni neplačila. Tudi če imajo denar ne vejo kdaj in kako bodo dobili nakazano...
Je pa od teh sankcij šele par dni..
+ na torti so pa še športniki, katere zmerjajo in jim odpovedujejo gostovanje.. Ostanejo jim samo še državna prvenstva.
Rusofili pa tega ne vidijo....