vinjete

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Poglej.. EU moti da nimamo 10 dnevne, ne? A to jim pa ni všeč, da je letna in polletna tako poceni? Glede na jodlare imamo letno fajn ceneje.

A to pa bo jim bilo všeč, da bi imeli 10 dnevno 40€, polletno 80 in letno 150 ?

Torej če bi naredili SAMO letno in to z (hipotetično) ceno 10€, bi jim tudi šlo v nos?

Pri vinjetah je pravilo, da se optimalnega sistema ne da narediti! Vedno bo nekdo, ki bo najebal. A ni logično, da rajši država poskrbi za lastne državljane in naj rajši najebejo tujci, kot pa obratno? Ker s tole 10 dnevno, kot nekateri napovedujejo, se bodo zvišale letne, kar pa pomeni da bomo najebali mi, da se bodo lahko čehi lepo 10€ ceneje furali na balkan. Hura EU.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
za tistih 10 eurov več, se lahko pa pelje iz šentilja najprej v logarsko dolino, potem na bled in bohinj, nato še malo na slovensko obalo in šele potem k hrvatom, da ne omenim tistih tisočih, ki pridejo v planico itd.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Jop. V 10 dneh bo z do vrha naloženim avtom obiskal celotno slovenijo in v blagajno navrgel več denarja, kot pa zdaj.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
za tistih 10 eurov več, se lahko pa pelje iz šentilja najprej v logarsko dolino, potem na bled in bohinj, nato še malo na slovensko obalo in šele potem k hrvatom, da ne omenim tistih tisočih, ki pridejo v planico itd.
In potem se boš pritoževal nad izpušnimi plini.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Poglej.. EU moti da nimamo 10 dnevne, ne? A to jim pa ni všeč, da je letna in polletna tako poceni? Glede na jodlare imamo letno fajn ceneje.
O kakšni ceni letne vinjete pa ti sanjaš? Kolikor vem še niso v prodaji, pa tud cena še ni določena.

Dej zrihtej mi eno po tisti tvoji ceni če moreš.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Jop. V 10 dneh bo z do vrha naloženim avtom obiskal celotno slovenijo in v blagajno navrgel več denarja, kot pa zdaj.

saj ne rabi dol grede itak pa ma nazaj grede prazen avto - saj veš čehi imajo pol pritljage jedačo in pijačo menda(zato naj bi jim pred letošnjo sezono grozil tak upad prometa, ker so omejili vnos hrane in pijače)

Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
In potem se boš pritoževal nad izpušnimi plini.

13.gif
in kdaj sem se že?

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
ojej, kak ste trdi taj v glavo,

pa BMK pa vi in vase vinjete,
ste pac zaplankani, ne vidite dlje ko do sosedove ograje......

sej, glede na nekaterih razmisljanja, bote tam nekje cez 5 let iskali delo v SK, CZ,..., alpa keri drugi novi EU clanici
ker, verjemte, oni dohitevajo SLO in to hitro...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Pisanje brez argumentov je tudi lepa vrlina. Še vedno sem bil odprt do spremembe mišljenja, če sem naletel na dober argument. A trenutno v tej zadevi glede vinjet ne vidim niti ene dobre stvari v tem, da izdamo 10 dnevne in se s tem spremeni cena letnih/polletnih. Jaz bi še polletne skinil in dal še malce ceneješ letne.

Cestnina se pri registraciji tudi plača v enakem znesku, glede na razred vozila in ne glede na to, koliko kdo dejansko prevozi letno, pa če je to moj dedek, ki naredi enako številko kilometron letno, kot jih jaz mesečno.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
kaj pa Sentilj - HR meja???
Kaj? Ali samo enkrat, v eno stran, ali 10 dni neomejeno, v obe strani? Ker zahtevate 10 dnevne vinjete...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
LOL kera matematika
uf-1.gif

"Po prvih analizah bi ob uvedbi 10-dnevne vinjete, ki ne bi smela biti cenejša od 15 evrov, to pomenilo izpad prihodkov iz naslova vinjet za približno 20 milijonov evrov oziroma za petino, ob predpostavki, da cene letnih in polletnih vinjet ostanejo nespremenjene," je poudaril Marjan Koler z Darsa."

se pravi, izgubili bi cca. 20 procentov dohodkov, pollletne in letne vinjete bi pa podrazali za vec kot krat 2

kak to oni to skupi naracunajo?
sprasujem se.gif
, DARS mislim

Pozabil si da treba predat posel Cetisu ki je 2x dražji od zdajšnjega.
Pozabil si tudi na podkupnine.
Pozabil si na okno skozi katero mečejo denar.

Kot vidiš je njihov izračun še kako pravilen. Zmotil si se ti.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
si malo slabo poucen, npr. EUju je glavna skrb pridelava hrane oz. neodvistnost EUja po uvozu hrane (v primeru izrednih razmer) in najvec subvencij gre zato kmetovalcem
To je sicer OFF, ampak kako misliš, da subvencije zagotavljajo neodvisnost EUja po uvozu hrane???
Kako hudiča lahko denimo nadomestilo za trajno (= tak nasad na tej površini se ne sme več pojaviti) krčenje trajnega nasada zagotovi, da bo v EU te vrste hrane več?
Kmetijske subvencije so povsem mimo brcnjen (oziroma raztrosen) denar. Tudi slovenski kmetje bi bolje živeli, če bi enaki standardi veljali povsod in subvencij ne bi bilo. Veliko bi bilo, če bi enaki standardi veljali vsaj znotraj EU in zagotovljen prost pretok blaga, kar v primeru kmetijstva ni. FFS denimo fizični osebi ni dovoljeno kar tako uvoziti iz druge države EU, celo v primeru, če je enako FFS pri nas registrirano. Pogruntavščine imenovane GERK tudi nikjer v drugi EU državi ni. Da ne govorimo, da ni enotnega in v celi EU preverljivega merila, kaj je BIO, kaj je integrirana pridelava in tako naprej... Razna nepovratna sredstva za nakup strojev v kmetijstvu pa so v končni meri bolj pomoč tej vrsti (predvsem nemške, italijanske in francoske) industrije, vsaj če pogledamo gibanje cen te robe odkar se je to prvič pojavilo v okviru SAPARD.
Jaz čedalje bolj postajam evro skeptik... Dosti premalo pozitivnega se zgodi.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Sej to.

Mislim, da bi se problem najlažje rešil tako, da se cena letne obdrži taka kot je (55€), 10 dnevno se prodaja po ceni pol letne (35€), pol letno se pa ukine. Torej:
- letna = 55€
- 10 dnevna = 35€

Problem rešen.
In potem se zbudiš
wink-1.gif

Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Jdolari majo letno cenejšo kot bo naša polletna
bonk.gif
Jodlarji predore plačujejo posebej!
Ja. Ker jih imajo.
Ča pa ti hočeš za prevoz vsake arkade plačevat, ni problema, ti pošljem številko računa.

Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
- letna = 55€
- 10 dnevna = 35€

Problem rešen.
aplauz.gif

Bi bila ena od rešitev, ampak recimo malo realnejša, 10 dnevna vinjeta 15 €, letna okrog 80, polletne pa nebi bilo sploh.
Samo pol so madžari pravi čarovniki, če jim rata naredit vinjeto za 5 EUR.
confused-1.gif

Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Se lahko mi kej kur*imo čez ceno Avstrijske vinjete?
Ne. Ker niso nič pretirane ali drugače problematične. Ko so bile, pa se je nekdo pritožil. Uspešno.

Citat:
Uporabnik Matjaz1974 pravi:
Citat:

se to bi dodal,
zakaj zelite tujcem naprtit nepravicne cene za enkratno uporabo SLO avtocest?
zakaj zelite, da bi tujci placevali drage DARS kredite?, sej niso tujci krivi, da je DARS neracionalno gradil

A mi pa smo krivi?
Saj nihče tega ni trdil.

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zakaj pa EU skrbi za takšne, ki gredo počinkovat IZVEN EU in opravijo skozi EU samo tranzit do balkana?

Koliko gledam tole polemiko glede vinjet se mi zdi, da se gre EU bolj za tujce pri nas, kot pa za slovenijo. Naj doumejo,
Ti ne doujameš, da se EU gre za EU (torej ljudi iz EU). EU ni nastal, da bi Sloveniji boljše šlo. Ampak da bi celi EU bolje šlo. In če so po celi EU "dobre" vinjete, je to dobro za celo EU. Ampak eni bi radi bili izjeme...

Citat:
me res zanima, če bi se bunli, če bi bila polletna vinjeta 5 eurov ker pač ne more on polletne kupit za 2x uporabo slo AC
Ne bi se bunili. Jasno vsakemu sedemletnemu otroku.
5 EUR za 10 km cest = OK. (čeprav je po starem ceniku stala le okoli 1 EUR)
35 EUR za 10 km cest = ni OK
Narišem ?

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
A ni logično, da rajši država poskrbi za lastne državljane in naj rajši najebejo tujci, kot pa obratno?
Ne ni. Da najebejo je balkansko.

Samo res hecno, da ima ta problem le balkanska država, druge pa ne. To je en jasen namig, če mene vprašaš.

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Jaz bi še polletne skinil in dal še malce ceneješ letne.
Letna za 20 EUR ? OK. To že poznamo in se noben ne pritožuje. (razen enih, ki jo še vidli niso)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Nisem vedel, da je v EU "ustavi" napisano, da je EU pred vsako državo. Potem bi bila družina veliko manjša.

Zakaj bi bila EU na boljšem zaradi 10 dnevnih vinjet v SLO? Na boljšem bo le tranzitni promet ki gre trošit denar na balkan. To pa ni več EU.

Drugo je avstrija, kateri je interes, da hodijo balkanci nakupovat in trošijo denar, ki se potem steka v EU blagajno.

Torej vprašanje ostaja odprto, kaj pridobi EU z uvedbo 10 dnevnih vinjet v SLO in hkratnem zvišanju letnik/polletnih?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi: sej, glede na nekaterih razmisljanja, bote tam nekje cez 5 let iskali delo v SK, CZ,..., alpa keri drugi novi EU clanici
ker, verjemte, oni dohitevajo SLO in to hitro...
Glede na trenutna finančna dogajanja nove EU članice niti približno ne dohitevajo Slovenije.
grims-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
5 dnevno vinjeto za 18evrov obstoječe vinjete pa podražit za 5-8evrov! Moj predlog izguba po tem scenariju je minimalna oz lahko prinese celo + učinek!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
saj sem ji že!
grims-1.gif
lej resno ti govorim če komu kaj ne paše naj plačuje kredite in postavlja potem cene se ti ne zdi tako? Ker ko enkrat popustiš vidijo da ti lahko narekujejo kaj delaj! Zaradi njih bomo sedaj mi plačevali več oni pa manj a tu pa pol ne bo diskriminacije?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Nekateri še zgleda vedno sanjajo o sistemu, da bo vsak plačal točno toliko kot se bo vozil po AC.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
odgovr vlade EK je da sistem ni diskriminatoren saj tudi slovenci ne uporabljajajo skoz avtoceste (no nekaj v tem smlislu)!

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.