vinjete

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Kdo ima vinjeto za manj kot 5 eur??
Kdor trdi (ne leti nate osebno), da so naše OK (eni celi trdijo, da je drugod dražje) pa potem ne ve, kak je drugod, ... no ja, sami si ustvarite mnenje.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
5€? To bi bile potem enourne vinjete?
hysterical-1.gif
Drugod imajo za 5€. (ali manj)
Le kak jim rata ?
Če se ne motim imajo avstrijci in švicarji tam ob meji nekje neke tranzitne za 2 evra a je to to al kaj drugega? Če ima kdo še za manj denarja je potrebno vedet koliko imajo drugi kredita za plačevanje gradenj. In da plačujemo ta kredit uporabniki (tu se ne gre za tujce in domače, ker na koncu vsi uporabljamo avtoceste) No pri nas je ta dolg velik in glede na naraščajoč promet in ozka grla pri pobiranju cestnin se mi te vinjete zdijo dobra rešitev.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No ja Romunija ima vinjeto kar za vse ceste (avtocest itak nimajo skoraj nič), Za Slovaško sem pa mislil, da je dražja, sem očitno tiste krone narobe preračunal.

Vseeno, 5 € je premalo, še parkiranje v garaži ob Kliničnem te dražje pride.
Pa če štejemo avtomobilskega tranzitneža od Fernetičev do Lendave (recimo enega Madžara), po tastarem bi moral za eno smer plačati 15 evrov cestnine, torej nazaj grede 30. Zdaj pa naj bi mu samo 5 evrov računali?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Prokleti dihurji bruseljski, na koncu bomo zaradi njih še dražje vinjete dobili... Dol mi visi če se tujci pritožujejo nad drago vinjeto, lahko se po navadnih cestah vozijo kolikor hočejo brezplačno.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
http://www.amzs.si/default.asp?podrocje=7&novica=1031

Avstrija: 10 dnevna = 7,7€
Madzarska: 10 denvna = 10€ (4 dnevna (turisticna)=4,5€ oz. 6€ - odvisno od obdobja)
Švica: letna = 25€
Češka: 7 dnevna = 8,4€
Slovaška: 7 dnevna = 4,5€
Bolgarija: 7 dnevna = 13€
Romunija: 7 dnevna = 3€

...

Avstrija letna = 73,80€
Madžarska letna =145€
Švica: letna = 25€
Češka letna = 38€
Slovaška letna = 33€
Bolgarija letna = 34€
Romunija letna =28€
Litva = 0€

Kolk bo pri nas?
Ker imamo od zgoraj omenjenih največ avtocest, in tudi najboljše, najbolj vzdrževane, bi bilo prav, da bo naša najdražja.
bonk.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Čisto na brzino..., da ne boš preveč v oblakih, ostalih držav nisem čekiral.

The Slovenian road network consists of 432 km
Hungarian road network extends over 30031 km, out of which 515 km are highways . ...
The Austrian federal road network consists of 1645 km motorways...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Ne vem kaj jim gre tasko v nos vsi uporabniki smo tretirani enako tako jaz, ki moram imeti vinjeto pa čeprav imam do avtoceste 45 minu tako jo mora imeti nekdo ki se pripelje iz avstrije in je direkt na avtocesti. Pa ne rečt da se slovenci vozimo zastonj tujci morajo pa plačat
bonk.gif

Kok ljudi se buni da ima švica samo letne vinjete pa jo moraš kupit tut če greš samo 15 km v notranjost? Morem imet pa za to celoletno?

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Kok ljudi se buni da ima švica samo letne vinjete pa jo moraš kupit tut če greš samo 15 km v notranjost? Morem imet pa za to celoletno?

Pozabil si pomemben faktor, Švica ni v EU, zato se na njih ne vrši tak pritisk, kot na nas.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
pa saj je bil evopski delavec prvi, ki je pogrel stvar! Potrebno je razumet naš sistem in situacijo (krediti.......) to je potrebno odplačevat in to plačujemo VSI uporabniki. Torej VSI tisti, ki avtocesto uporabljamo! Ne moreš pa ti človeku z zakonom predpisat koliko se mora vozit to je stvar posameznika. Ne moreš rečt domači in tujci, ker smo v evropi smo VSI evropejci!
Da ne bo prišlo do situacije ko bomo uvedli krajše vinjete in bi teoretično lahko uvedli 7 dnevno po 20, polletno po 80 (po enih izračunih lahko ta polletna potem odpade) in pa letno za 120. To bi na kratko pomenilo da bi turist, ki gre na morje za več kot 7 dni moral kupit 2 to pomeni strošek 40 sedaj pa lahko vinjeto kupi za 35 in mu to pomeni prihranek 5 evrov pa še na smučanje lahko pride vmes! Kaj je tu tako težko za razumet bo samo občutek boljši ker bo možno kupit kratkotrajno v resnici pa jo boš preplačal?
Potrebno je vedet, da ko se bo naredila kratkotrajna vinjeta pomeni povišanje vseh ostalih za več %!
Številke so iz glave niso pa verjetno daleč o realnosti!

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
@SouthPark: prav ti je, kaj pa imaš zelo ozko mišljenje in si omejen. Fsi mormo fkup držat.

V čem pa ne držimo skupaj? Saj mi plačamo za vinjete isto kot tujci
confused-1.gif
(Pa ne spet začet s tistim ''koliko pa se tujec pelje po naših AC in koliko en slovenc'', vsak ima možnost vozit se enako količino.)

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Potrebno je razumet naš sistem in situacijo (krediti.......) to je potrebno odplačevat in to plačujemo VSI uporabniki.

kot sn ze najmanj tauznkrat napisu,
to, kaksne kredite ma SLO tujcem ni potrebno razumet
in tvoja miselnost je povsem "balkanska" : imeli bi, placa naj pa tujec, njega je potrebno ozet do konca
uf-1.gif

se ti vidi, da nisi prav pogosto izven SLO

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Naj ti poudarim da naj tujcev ne zanima kako bodo pri nas postavljali ceno ampak se sprijaznijo s vinjeto kakršna je! Jaz ko grem v avstrijo v metro tut ne morem rečt pri nas pa je druga cena! Kaj misliš kaj mi bo trgovec rekel...? Kdo že ožema "tijca" a ima "tujec" drugačno ceno? Ker če je to res pol sem pa vesel da sem slovenec
evil.gif

se ti vidi, da nisi prav pogosto izven SLO
To imaš pa res prav ti klinčevi krediti in statistika me ubijata!
evil.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.