vinjete

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kej spremljate kolk jih ima po 2vinjeti gor- eno zeleno in eno oranžno:)?
jst sem do zdej samo 2vidu.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
kej spremljate kolk jih ima po 2vinjeti gor- eno zeleno in eno oranžno:)?
jst sem do zdej samo 2vidu.

Kolk pa je takih kot jest, ki imajo eno in pol: oranžno in ostanke zelene, ker prekleta prasyca na mrazu ni hotla dol
jezen.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Se vozim danes po MB in je oranžnih manj kot zelenih, na kaj folk čaka? Da trije kralji prinesejo vinjeto? Videl sem pa tudi enega novega Merđo E in gor zelena, oranžna in 3 avstrijske vinjete. A hoče pokazat, da ima dnar za tolko vinjet?
rolleyes-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Morda jim zelene še niso potekle ... Zakaj bi kupoval ta hip. ko je v denarnici suša zaradi novega leta, če je zelena veljavna še mesec, dva, tri???

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ja, vsi Mariborcani so kupili vinjete 1.7., sem tudi jaz videl. Ce je pa kdo kupil avto avgusta recimo, so mu pa vinjeto luknjal na 1.7., rekoc, da kaj si misli in, da bi moral ze takrat kupit vinjeto. Ja tako je v Mariboru.

Nazadnje urejeno:

kovcek

Pripravnik
21. avg 2007
72
0
6
MS
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Ja, vsi Mariborcani so kupili vinjete 1.7., sem tudi jaz videl. Ce je pa kdo kupil avto avgusta recimo, so mu pa vinjeto luknjal na 1.7., rekoc, da kaj si misli in, da bi moral ze takrat kupit vinjeto. Ja tako je v Mariboru.

Ta je pa malo huda...jaz sem bil prisiljen kupiti vinjeto 29.11. pa letne v celem Prekmurju še ni bilo za dobiti...tako sem moral kupiti polletno...pa če bi mi jo kdo preluknjal na 1.7. bi mu jo kar tam pustil
bonk.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:

Valda stari, nevem ce nisn za tabo stal takrat lih, ko je celi MB kupoval vinjeto, se smo vsi vidli.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ja saj ti pravim, South park je imel čez OMV, jaz pa Petrol, čist možno , da si me videl. Elektrošoker sem imel v rokah v slučaju, da kdo ni hotel kupit vinjete in oranžen brezrokavnik.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Ce je pa kdo kupil avto avgusta recimo, so mu pa vinjeto luknjal na 1.7., rekoc, da kaj si misli in, da bi moral ze takrat kupit vinjeto. Ja tako je v Mariboru.

Ne boš verjel, ampak glih meni se je to zgodilo. Avto nov sred julija, pa se mi zdej za novo leto v tem mrazu ni dalo praskat stare dol in sem si rekel, sej itak še stara velja, pa pogledam točno do kdaj naj bi veljala, pa je bla luknjana na 1.7.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kolikor sem opazil, veliko folka sploh ne ve, da je treba imeti novo vinjeto. Recimo moj foter je mislil, da tista zelena, jo enkrat kupiš in to je to za skozi. Pač v Novicah ni kaj dosti pisalo o menjavi vinjet.
grin1.gif

Prav tako me je že kar nekaj ljudi spraševalo, do kdaj večja zelena vinjeta, ker se jim pač ni sanjalo, kaj bi tiste luknjice ob strani veljale.

In takih ljudi je zelo veliko. Ne hodijo vsi po internetnih forumih, kako slaba pa je obveščenost folka pa pove že to, da še par dni pred novim letom so bile oranžne vinjete (veljavne že od 1. 12) po šipah tako redke kot sneg na Primorskem.

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Kolikor sem opazil, veliko folka sploh ne ve, da je treba imeti novo vinjeto. Recimo moj foter je mislil, da tista zelena, jo enkrat kupiš in to je to za skozi. Pač v Novicah ni kaj dosti pisalo o menjavi vinjet.
grin1.gif

Prav tako me je že kar nekaj ljudi spraševalo, do kdaj večja zelena vinjeta, ker se jim pač ni sanjalo, kaj bi tiste luknjice ob strani veljale.

In takih ljudi je zelo veliko. Ne hodijo vsi po internetnih forumih, kako slaba pa je obveščenost folka pa pove že to, da še par dni pred novim letom so bile oranžne vinjete (veljavne že od 1. 12) po šipah tako redke kot sneg na Primorskem.

moja je že od božiča v predalu v avtu... je še premrzlo da bi čohal staro dol, velja pa do konc januarja..

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Današnji Il Piccolo objavlja članek, v katerem povzema izjavo evropskega komisarja za promet in podpredsednika evropske komisije Antonia Tajanija, da bi morala Slovenija uvesti za turiste oziroma tranzitne potnike tudi krajše vinjete, ki ne bi smele biti dražje od petih evrov. Kot pravi Tajani, namreč Slovenija ne bi smela omenjenih spravljati v slabši položaj.

V Il Piccolu dodajajo, da Dars oziroma novi prometni minister Patrick Vlačič razmišlja o uvedbi krajših vinjet za sedem do deset dni za ceno 15 evrov. Če bi uvedli te, bi se zato letne in polletne vinjete pri nas podražile na 80 oziroma 125 evrov.
vir:zurnal24

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Polletna velja od dneva luknjic. Lahko jo tudi prej kupiš pa ti jo luknja na kasnejši datum.

Meni je petrolovec rekel, da je direktiva, da se luknja na dan nakupa in jo je naluknjal, zdaj ali ti nimaš prav ali pa so me nategnili?

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
najbrz odvisno od dobre volje prodajalca, ceprav nevem zakaj nebi luknjal par dni vnaprej, itak ne bo veljavna ce jo mas prej nalimano ..

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Kje piše, da je to edino prav?

Recimo en tak brezvezen primer: Kupujem nov avto in vem da ga bom dobil čez 3 dni. Danes se s starim avtom ustavim na črpalki, da natočim gorivo in sproti kupim vinjeto za novega in rečem naj mi luknja na 11.1.2009.

Ali je bolje iti v avtohišo, prevzeti avto in samo zaradi tega, ker imam nov avto iskat kje bom kupil vinjeto, ko jo pa lahko že imam v žepu, ker sem jo kupil 3 dni nazaj preluknjano na pravi datum?

p.s. pri nas v službi Avstrijske (ponavadi tedenske) kupimo tudi do 14 dni prej in jih tudi luknjamo tako, da so z datumom odhoda preluknjane.

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.