Vinjete - prve izkušnje

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
naj jih pa njihovi avto klubi ali kdorkoli že informira o tem. to ni naš problem. mislim da avstrijci/slovaki/madžari/švicarji do nas ne bi bili nič prizanesljivi in se obremnjevali s tem, če nismo vedeli, ampak bi nam lepo nabili kazen
rolleyes-1.gif

sicer ne vem kako je urejeno na mejnih prehodih, ampač če postaviš par metrsko tablo, jo tujec vidi in če se zavestno odloči, da vinjete ne kupi, naj plača kazen!

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
sorry samo se mi zdi 1:4 razmerje cestnine za avto:šleper prenizko glede na to koliko se uničijo ceste zaradi tega tranzitnega prometa. ker očitno smo tako poceni, da se splača vsem bolgarom/ukrajincem/romunom in ne vem komu še furati čez Slovenijo in nam uničevati ceste.
in kaj imamo potem mi od avtocest? Od LJ do Kopra recimo je na voznem pasu samo nepretrgana kolona kamionov. a je to normalno?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Darjan na keri pumpi pa ti delaš če smem vprašat. Mi nismo nikoli meli zaprto 15čez 12

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Ne delam na pumpi, kot naša sem mislil lokalna Petrol postaja.

Vsaj tako je bilo pred leti, ko smo še v tistih urah hodili okoli, zdaj pa ne vem, če je še tako...

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Ma to bi morali uvest pri nas, da lahko na AC mejnih prehodih greš do prvega izvoza (Zaenkrat Obrežje in Karavanke, letos še Pince in naslednje leto Gruškovje). Že zato, da se ljudje ne vozijo na ostale mejne prehode.
potem bi raje videl, da je brezplačno do prve prodajalne vinjet
evil.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
sem se malo prej peljal iz koroške v lj zanimivo brez gužve na avtocesti brez kakih kontrol promet tekoč tovornjakarji plačujejo mi pa lepo gasa po avtocesti naprej sem pa kolikor se da videt iz avta videl da večina vinjete ima!

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
...
Ni mi pa jasno zakaj ne ocurijo teh tujih tovornjakarjev. Očitno se vsem zdi logično, da nam zjebejo ceste in od njih nimamo praktično nič
jezen.gif
ti nimas nic ima pa dars cez slovenijo 50 EUR po kamionu

tudi če DARS zasluži, mogoče bo pa zaradi tega kak km AC več zgrajen. v najslabšem primeru si bo tomislav nemec izplačal par 1000 € višjo nagrado za uspešno vodenje podjeta in zaradi tega plačal malo več dohodnine
cheer.gif

Macola20

Pripravnik
17. sep 2007
286
2
18
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
....... Od LJ do Kopra recimo je na voznem pasu samo nepretrgana kolona kamionov. a je to normalno?

Ko bi bili vsaj na voznem pasu, pa se neprestano prehitevajo za tiste 3 km/h razlike. Da ne govorim, da je na določenih odsekih ob določenih urah to prepovedano, ki se je nekateri ne držijo, ampak to je že druga zgodba.

Macola20

Pripravnik
17. sep 2007
286
2
18
ksz

Ne vem ali se samo meni zdi, da na izvozu za Brezovico popoldne ni nobene gužve. Ob 15.15 na semaforju samo 4 avtomobili.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Počitnice so in je tudi Vrhnika prazna zjutraj. Vrhničan se noben ni vozil po stari, ker je avtocesta bila poceni. Realno stanje se bo pokazalo po počitnicah oz. ko se začnejo faxi.

Edit: avtocesto sedaj spoznavajo Logačani, vsaj gorni.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jap, 1. oktober bo prvi pravi kritični dan. Sploh če bo kak dež.
grims-1.gif

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
ksz

Včeraj sem prihajal iz Italjije v Slovenijo in sem že cca 70km pred mejo, opazil na informativnem panoju nad avtocesto, opozorilo da od 1julija za slovenijo potrebujemo Vinjeto. (To je pisalo na vsakem info panoju do slovenije in tudi v nasprotni smeri proti notranjosti Italije)

Tako da je vsak, ki se je peljal proti meji videl da rabi vinjeto. V Škofijah pred mejo s Slo, je več velikih tabel, ki opozarjajo za nakup vinjete .. vsaj na 3 mestih je oznaka ..."vignette for Sale" tako da nabava ne bi smela biti problem.

Sem pa zjutraj se peljal v službo proti meji s Hrvaško, kakor sem opazoval nasproti vozeče Hrvate, ki se dnevno vozijo na delo v Trst, so večinoma imeli vsi vinjeto že gor. Od naših jutranjih lokalnih voznikov, pa je samo par imelo vinjeto.

LP

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik Macola20 pravi:
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
....... Od LJ do Kopra recimo je na voznem pasu samo nepretrgana kolona kamionov. a je to normalno?

Ko bi bili vsaj na voznem pasu, pa se neprestano prehitevajo za tiste 3 km/h razlike. Da ne govorim, da je na določenih odsekih ob določenih urah to prepovedano, ki se je nekateri ne držijo, ampak to je že druga zgodba.

Kamijoni lahko vozijo 80km/h, tolerira se jim do 89km/h, in ce je en pred tabo pocasnejsi ga pac prehitis ker so vsa prevozniska podjetja placana po prevozenih kilometrih in omejena z 9urami voznje na dan je to potrebno izskoristit maksimalno ker je to posel.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Očitno sem eden redkih, ki je še nima. Sem jo pozabil nabavit, včeraj in danes sem se moral pa po mestu v službo peljat.
bonk.gif
Po šihtu takoj po vinjeto.

nisi
grin1.gif

Citat:
Uporabnik ChickenBoy pravi:
Edit: avtocesto sedaj spoznavajo Logačani, vsaj gorni.
smile-1.gif

definitivno, je kolegica rekla, da je bla včeri na izvozu Logatec, pa še rampa je bila spuščena in so pregledovali, če imajo vozniki vinjete. Dost logatčanov nas je izkoriščalo izvoz Vrhnika zaradi nizke cene, tudi jaz
redface-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
LJ - MB ob 15.00 nekje podobna gužva kot prej...

Ne vidim sicer razloga, zakaj bi je bilo manj...no..skozi cestninskih gre sedaj malce prej, kot se je prej vozilo z ABC...druge razlike pa niti ne more bit.

Tovornjakarje bi morali edino vzet pod drobnogled, ker edino oni so tisti, ki naredijo občasne zamaške, ko se spravijo prehitevat...

Garfield

Pripravnik
19. avg 2007
223
0
16
[

Kamijoni lahko vozijo 80km/h, tolerira se jim do 89km/h, in ce je en pred tabo pocasnejsi ga pac prehitis ker so vsa prevozniska podjetja placana po prevozenih kilometrih in omejena z 9urami voznje na dan je to potrebno izskoristit maksimalno ker je to posel.

[/QUOTE]

Kamioni z prikolico imajo omejitev 90, solo pa 100, če imajo ABS.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Ni v ZVCP napisano v koliko metrih moraš prehitet prehitevano vozilo? Ker to kar delajo tovornjaki ziher ni by the book. Ne morš it nekoga prehitevat, ki je morda par kmh počasnejši...potem se ga pa prehiteva kak kilometer, dva...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Sem se včeraj slišal, da so naši proti avstrijcem prav svinje... ko prideš skozi karavanke v SLO moraš kupiti vinjeto, nimaš šans da bi te spustili na staro cesto, če si prišel skozi tunel...izvoz je pa 100m od meje
bonk.gif
Pri avstrijcih je vsaj tako, da se smeš peljat do prvega izvoza in potem čao...
Pa tudi, iz lesc ne moreš na staro cesto proti jesenicam, ampak moraš po avtocesti za kak kilometer-dva, ker bodo tisti odsek obnavljali še x mesecev
grin1.gif

Morda res, poznam pa nekoga, ki je moral plačati...